Af Kim Skovrup Andersen, Lokalavisen Aarhus

Der er hele fire gange 30 års fødselsdag, der skal fejres i den kommende tid på Casa Mia i Tordenskjoldsgade

 

1988 var en god årgang. Dengang så Casa Mia dagens lys på Trøjborg, men det var også året, hvor de to daglige ledere – Thomas Iversen og Marco Matruglia – blev født. Så tallet 30 har en helt speciel betydning for dem.

 

“Der er faktisk tale om fire gange 30 års jubilæum: Casa Mia har 30 års jubilæum, jeg er netop fyldt 30, og Thomas fylder 30 år senere på måneden. Og så har vi til sammen stået her og lavet pizzaer i 30 år, så det hele går op i en højere enhed,” fortæller Marco Matruglia, hvis far Mauro grundlagde Casa Mia i Tordenskjoldsgade.

Han kigger stadigvæk forbi fra tid til anden, men det er de to barndomskammerater fra Lystrup, der styrer biksen med 15 deltidsansatte.

 

“Jeg kom jo ind fra sidelinjen i vores tidlige teenageår. Marco og jeg har gået i parallelklasse ude på Lystrup Skole og var blevet gode venner. Så spurgte Mauro en dag, om jeg ikke havde lyst til at være pizzabager,” fortæller Thomas Iversen, som senere forlod pizzeriaet for at gå i gang at uddanne sig til skolelærer i Aalborg, da en stemme fra fortiden efter nogle år ringede.

Det var barndomskammeraten Marco.

De to daglige ledere af Casa Mia: Marco Matruglia og Thomas Iversen. Duoen glæder sig til at fejre 30 års jubilæum med 1988-priser fra 23. til 27. april.

 

“For fem år siden ville min far gerne forpagte Casa Mia. Jeg var ung og syntes, der var for meget arbejde i at køre det alene, så jeg ville gerne have Thomas med, og han sagde heldigvis ja. Vi har været gode venner længe og arbejdet sammen før, og jeg kunne ikke se en bedre mand til tjansen end ham,” siger Marco Matruglia og tilføjer:

“Det har været fint, men noget af et ansvar at køre min fars livsværk videre. Men det har været godt, at vi har været to om det.”

Det er kompagnonen enig i:

“Der er ingen tvivl, at vi har haft noget at skulle leve op til, efter Mauro har bygget en forretning op her og drevet det i 25 år. Man kunne godt mærke på ham i starten, at han havde svært ved at give slip på det, men her efter fem år, stoler han på, at vi nok skal drive det videre på fornuftig vis. Men jeg føler da, vi har et ansvar overfor ham og den arv, der ligger her,” siger Thomas Iversen.

 

Nyt menukort undervejs

Efter at have fået mere erfaring er duoen klar til at forsøge sig med nye tiltag:

“Vi har snakket om at få lavet et nyt menukort. Det kommer ikke til at være banebrydende, men nu det har været her i 30 år og gjort det godt, men det kun være meget spændende at prøve noget nyt og stå lidt mere på egne ben,” siger Marco Matruglia, der også går med planer om at åbne flere restauranter:

“Vi håber at kunne blive her på Trøjborg i mange år endnu, men vi overvejer da at udvide med flere spisesteder. Vi ved, vi er rigtig gode til at lave pizzaer, så det vil vi arbejde henimod,” fastslår grundlæggerens søn.

“Sommerens nyhedspizza” hos Casa Mia på Trøjborg

30 års jubilæeet bliver markeret i perioden 23. til den 27. april.

“Vi fejrer vores 30 års jubilæum med, at vi kører med 1988-priser til alle vores kunder fra 23.-27. april,” siger Marco Matruglia.

 

Faldt for Trøjborg ved et tilfælde

Casa Mia var et af de første madsteder på Trøjborg, der på daværende tidspunkt ifølge grundlæggeren Mauro Matruglia havde et noget sløjt butiksliv. I dag er restauranten nu centrum i et spændende og attraktivt kvarter.

Mauro Matruglia udvidede i 1991 sin restaurant, hvor det tilstødende butikslokale, som på daværende tidspunkt indeholdt en Expert butik, blev inddraget i pizzeriaet.

Placeringen af restauranten på Trøjborg var for den italienskfødte mand en ren tilfældighed.

Casa Mia på Trøjborg - Aarhus Update

Han har tidligere arbejdet indenfor restaurationsbranchen, men også som fabriksarbejder på den nu lukkede Jaka-fabrik i Brabrand.

Mauro Matruglia satte i 2013 et generationsskifte i gang. Sønnen Marco og hans skolekammerat Thomas Iversen startede med at forpagte restauranten, som de nu bestyrer på femte år. Inden for den næste årrække er det planen, at Marco og Thomas skal overtage restauranten, hvor Mauro Matruglia officielt vil lade sig pensionere. Han sidder i dag stadig på sidelinjen og kigger forbi sit livsværk i ny og næ.

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle