//Det sker

Aarhus Central Food Market åbner 1. oktober

Af Redaktionen
Lørdag 1. oktober åbner et stort og sanseligt madmarked på Skt. Knuds Torv i Aarhus. På Aarhus Central Food Market kan man fylde indkøbskurven med årstidens delikatesser, forkæle smagsløgene med delikate serveringer fra en lang række madboder og få sig én på opleveren, når kendis-kokke, madentusiaster og musikere går på scenen.

 

De gamle Aarhus-haller

Det ellers så grå Skt. Knuds Torv ved Strøget i Aarhus bliver nu til et grønt og levende byrum, og for enden af torvet kommer Aarhus Central Food Market til at udgøre byens helt nye mad-mekka.

 

En grøn og livlig oase

 Frantz Longhi, der er initiativtager til projektet, fortæller, ”I gamle dage var Aarhus-hallen på Skt. Knuds Torv et pulserende centrum for dans og musik. Som arkitekt synes jeg, at stedet fortjener at få livet tilbage og blive centrum for nye oplevelser. I 2017 er Aarhus udnævnt til Europæisk Gastronomiregion og med Aarhus Central Food Market vil vi omdanne et af byens naturlige mødesteder til en grøn og livlig oase og vise, at Aarhus kan noget helt fantastisk med mad.”
Aarhus central Foodmarket

Alt under ét tag

Aarhus Central Food Market slår dørene op lørdag 1. oktober kl. 12.00, og indenfor venter der de handlende en lang række spændende madboder, spisesteder og specialvarebutikker. Den gastronomiske udvikling står en af Aarhus’ førende kokke for – Jesper Koch, der blandt andet er kendt fra Restaurant Koch og tv-programmet Masterchef.
Aarhus Central Food Market er det sted, som mange af os længe har drømt om. Stedet hvor du kan gøre dine dagligvareindkøb og få alt lige fra kød, fisk og grøntsager til grød, kaffe og specialvarer under ét tag. Når familien er på udflugt og far vil have en varm kødret, mens mor og børnene er sultne efter salat, så kan alle blive glade her. Du kan handle ind, samtidig med at du smager, oplever og får ny inspiration. Jeg glæder mig til at vise aarhusianerne og alle byens madglade gæster et fantastisk madmarked, der både er sanseligt, stemningsfuldt og helt nede på jorden, fortæller Jesper Koch.

 

BangKoch, GRØD og Green Neighbour 

Jesper Koch bliver på Aarhus Central Food Market desuden vært for et helt program af involverende mad-arrangementer. Blandt andet vil han invitere kendte ansigter fra den gastronomiske verden ind i sit show-køkken og herfra dele ud af tips, tricks, viden og opskrifter til de handlende.
De handlende kan, foruden de nye mad-arrangementer og foredrag, glæde sig til at opleve rigtig mange forskellige madboder. Aarhus Central Food Market vil i de kommende uger offentliggøre navnene på madboderne, men allerede nu kan de løfte sløret for tre af navnene:
  • BangKoch: Jesper Kochs eget, nye madkoncept, der på nytænkende vis kombinerer det nordiske køkken og det asiatiske køkken og dermed forkæler sultne foodies med anderledes og aromatiske anretninger.

 

  • GRØD: Det populære, københavnske madkoncept GRØD vil servere alt lige fra havregrød med hjemmelavet karamelsauce til ”grøddeller” og risotto og dermed vise aarhusianerne, at grød kan være både sundt og gourmetlækkert.

 

  • Green Neighbour: Med et mål om at gøre den sundeste mad til den mest velsmagende mad, åbner det helt nye madkoncept Green Neighbour med sæsonbaserede, økologiske salater og juicer.

 

Arrangørerne bag Aarhus Central Food Market glæder sig desuden til at fortælle om den store, offentlige åbningsfest, der vil finde sted lørdag 1. oktober kl. 12.00 i forbindelse med Aarhus Kommunes indvielse af det revitaliserede Skt. Knuds Torv. Læs mere på www.aarhus-central-foodmarket.dk

 

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle