Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhus har det bedste ministerium – synd for Slotsholmen

Af anders@sommersangdigital.dk

På Klostertorvet i Aarhus ligger to caféer side om side. Den ene er Café Smagløs,  den anden er Ministeriet. På en måde er de begge to caféer, dog bliver Ministeriet omdannet til restaurant efter kl. 17.00. Det betyder, at serveringen er bedre, end man normalt ser på en café. Der er også hvide duge på bordene. Menuen skifter, men der er stadigvæk nogle af de gamle klassikere på kortet.

Tapas som mætter

Omkring Klostertorvet ligger der to tapas-restauranter. Ministeriet har siden starten serveret tapas. Ikke kun den klassiske spanske, men også tapas i nyfortolkning. Serveringerne var flotte, og der var størrelse på dem.

Tapasmenuen består af to forretter, to hovedretter og to desserter. Prisen, for alle syv serveringer, er 235 kroner.

Den første forret var en kraftig tomatsuppe. Flot, stor og varm portion med en god kraftig smag. Smukt. Den anden var en bruchetta med mild gedeost og ærteskud på toppen. Osten var i den milde ende faktisk så mild, at selv osteelskere kan lide den. Den smagte af Sydeuropa.

De to første tapas på Ministeriet på KlostertorvPå a la carte kortet stod den på jordskokkesuppe serveret med panchetta, rugbrødscroutoner og rosmarinolie. Prisen var 80 kroner. Her var smagen også i den kraftige ende. Flot stor portion med sprød panchetta. Konsistensen var perfekt tyk, som den bør være. Igen en brandvarm servering i den store ende. Til begge forretter fra vin en hvid Chardonnay fra Redwood Vineyards i Califoninen. En tør sag med god frugt.

Jordskokkesuppe serveret med panchetta, rugbrødscroutoner og rosmarinolie på Ministeriet på KlostertorvDer kom tre serveringer til hovedret, hvis man kan sige det, når man taler om tapas. De kom på en tallerken. Første servering var bagt laks med peber og tomatsalsa. Der var meget fisk i forhold til tilbehøret. Jeg kunne se, at de andre spiste brød til deres laks, men det er synd, så jeg tog den uden. Fin servering

Endnu 3 servering på vores tapasmenu på Ministeriet på KlostertorvSå var der black angusfilet med lidt grøn og rød peber i bunden. Det var mørt, og klart den bedste servering på tapasmenuen. Der var en næsten ekstrem velsmagende kødsmag i det stykke. Tak for det. Sidste anretning var ost. En mild Comte med oliven-tapenade og brød til. Osten var i orden. Blød og cremet, udmærket servering. Let og enkel servering. Der var meget på tapas-menuen. Du kommer godt rundt og får lidt af hvert. Det er køkkenet, som bestemmer, hvad der er på menuen, og den skifter hver dag, eller næsten hver dag.

Fast steak på menukortet

Indretningen appellerer til, at der skal kød på menukortet. Og det er der også.

Min makker fik Ministeriets bøf. En stor, mør sag til 170 kroner. Normalt er der ristede kartofler til, men i dag kom den med en saltbagt kartoffelmos, sauteret grønt, rødbedefondant, bladselleri, rosenkål og marsalasauce. Bøffen var medium stegt, hvilket vi også havde sagt ja til. Der var meget kød i forhold til prisen. Vi har kun den varmeste anbefaling til den steakservering, vi fik den aften. Der var fint med grønt til, noget som af og til mangler til kødserveringer. Til begge hovedretter drak vi en rød Los Haroldos fra Argentina. En fin vin, blød, frugtrig og rund i den kraftige ende. Smagen rammer det store flertal. Til kød og kraftig mad er det klart en god vin. En anbefaling er på sin plads.

Steak til 170 kroner på Ministeriet på KlostertorvPerfekt afslutning

Sidste servering var aftenens flotteste. Desserten består af en sorbet af solbær, mazarinkage med lakrids, karamel, friske blåbær og kastanjecrumble. Frisk og sød dessert, en klar vinder. Den var flot komponeret og havde en god, stor størrelse. Især den sorbet af solbær smagte helt forrygende. Jeg drak et stort glas portvin til i stedet for en cocktail, som vores tjener foreslog. Portvinen gjorde kun desserten endnu bedre, så jeg fortrød ikke, jeg ikke tog imod anbefalingen, selvom den helt sikkert også smagte godt.

Sorbet af solbær, mazarinkage med lakrids, karamel, friske blåbær og kastanjecrumble på Ministeriet, Klostertorv i AarhusØl, cocktail med mere

Nu er det jo ingen hemmelighed, at Ministeriet også er en bar, altså udover det også er en café. Efter kl. 21.30 kommer der en del lidt mere feststemte gæster. Det er ikke maden, de går efter. Det er øl og drinks, på nær dem som holder fast i vinen. Vinkortet er ikke stort. Der er de vine, som de fleste gæster kan lide. Der er flere lande på kortet og det er rimelige sikre valg. Priserne er gode. Den billigste flaske koster 185 kroner, det er helt fair på en restaurant. Du bliver ikke rippet her af at drikke vin. Vi sluttede aftenen af med en stor kold Hoegaarden, som selvfølgelig er på fad på Ministeriet. I øvrigt er der en del øl at vælge i mellem. Et bud er mindst 15 forskellige. Hvis du vil have vinmenu til din tapas, er prisen for tre glas vin og tapas i alt 350 kroner. Med andre ord koster en vinmenu 105 kroner. Det er for to store glas. Det er faktisk en rigtig god pris. Ros for den.

Havestuen på Ministeriet i AarhusGod og venlig service uden brok

Betjeningen var tilstede. De to kvindelige tjenere, som betjente os, havde vi kun ros over. De var i den unge ende, et gæt kunne være det var et studiejob, de havde. Men de var nærværende og meget opmærksomme. Vi snakkede en del med det par, som sad ved vores nabobord. De var meget spørgende ud i både mad, øl og vin. Helt fair. Betjeningen kunne stille og roligt besvare deres spørgsmål. Selv om der var en del gæster, tog de det stille og roligt uden at stresse. Deres opførsel er generelt bedre, end man ser i offentlige administrationer. Tak for det, fortsæt med det

Ministeriet på Klostertorv i Aarhus

Comeback til Karnov og Jelved

Indretningen er den samme som altid. Den holder endnu, faktisk kan man efterhånden kalde den småkult. Både Karnov Lovsamling og Marianne Jelved (hun har en burger opkaldt efter sig) har fået comeback – og det ser også ud som om, Ministeriet har fået det. Jeg har altid elsket den rå, rustikke, stemningsfulde og boglige stil. Det er ikke ny stil, men den holder endnu. Man må håbe, Ministeriet holder fast i indretningen, for man kommer til at holde af den. Det skal også nævnes, at der er en kæmpe udendørsservering, og Ministeriet har sol en stor del af dagen. Så nu når foråret titter frem, så vælter der med folk ved Ministeriet.

Indretning på Ministeriet på KlostertorvEn ministeriel anbefaling

Alt i alt havde vi en rigtig god aften på Ministeriet. Maden overraskede positivt. Den smagte af noget, og priserne var rigtig gode. Syv serveringer tapas til 230 kroner. Det kan ingen klage over. Du bliver med statsgaranti mæt. Vores steak var mør, saftig og rød. Tilbehøret var passende, der var nok grønt. Til 170 kroner var der for alvor dømt smæk for skillingen. Vi var tilfredse. Vi fik det vi kom efter. Gennem tiderne har vi spist på Ministeriet mange gange, men vi var enig om, at maden denne gang smagte bedre end nogensinde før. Der var klart restaurant over deres mad den aften. Bliv ved med det!

Ministeriet

Klostertorvet 5
8000 Århus C
Email: kontakt@ministeriet.org
Telefon: +45 86171188
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”250″]

Del artikel

Andre læser også