Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

See you in Jutland: Aarhus-kokke henter inspiration i New York

Af anders@sommersangdigital.dk

I dag lancerer køkkencheferne hos Nordisk Spisehus en ny forårsmenu. På menuen er tre Michelin-retter, som Jacob Freitag og Kasper Pelle Christensen har fundet opskrifterne på under en kulinarisk inspirationstur til New York. I ”The Big Apple” mødte de den internationale stjernekok Daniel Boulud.

 

”Det var en stor oplevelse at trykke selveste monsieur Daniel Boulud i hånden. Hans navn er et af de mest kendte og respekterede navne i kokkebranchen. For år tilbage arbejdede Daniel Boulud i Danmark, og han nævnte Søren Gericke, Jan Hurtigkarl og Noma. Vi fik en signeret kogebog med hjem, hvori han skriver ’See you in Jutland’, så vi håber selvfølgelig, at han også en dag vil besøge os i Aarhus,” fortæller køkkenchef på Nordisk Spisehus Kasper Pelle Christensen.

 

Tre Michelin-retter fra Daniel Bouluds køkken

Indtil videre er det tre af Daniel Boulud’s Michelin-retter, som kan opleves hos Nordisk Spisehus: En servering med kammusling, avokado og caviar, en krabbeterrine med selleri og havtorn og en dessert bestående af rabarber, grapefrugt og fennikel.

See you in Jutland: Aarhus-kokke henter inspiration i New York

”Det er alle nogle meget smagfulde serveringer, der er lige så farverige og komplekse som madkulturen er sammensat i New York. Krabberetten er et godt eksempel. Her får en klassisk fransk terrine et fint modspil af en asiatisk-inspireret salat med chili, havtorn og myoga, som er en japansk ingefær,” fortæller køkkenchef på Nordisk Spisehus Jacob Freitag, og han fortsætter:

”På mange måder minder DANIELs køkken om vores eget køkken på Nordisk Spisehus. Vi kan også godt lide at arbejde med de lidt sjove og skæve kontraster i madlavningen. For eksempel serverer vi en klassisk farseret vagtel med portvinssauce og tilføjer et friskt og lokalt element i form af ramsløg fra Risskov og et måske lidt overraskende element i form af en aske-vinaigrette.”

See you in Jutland: Aarhus-kokke henter inspiration i New York

På Nordisk Spisehus’ nye forårsmenu er der også pighvar med forårets stenbiderrogn, sprødstegt kalvebrissel med franske morkler og en oksecarpaccio med Diekrone-ost og løvstikke-creme. Menuen kan opleves frem til torsdag d. 17. maj 2018. Læs mere her

See you in Jutland: Aarhus-kokke henter inspiration i New York

Del artikel

Andre læser også