//Det sker

Aarhus Pride hylder mangfoldigheden for femte gang

Af Kirstine Anker

Lørdag d. 4. juni 2016 løber femte udgave af Aarhus Pride af stablen. Aarhus Pride er en hyldest til mangfoldigheden i Smilets By. Formålet er at bidrage til accept af og respekt for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (også kaldet LGBT-personer).

 

Arrangementet foregår officielt fra kl. 11.00 – 18.00 og starter med en parade gennem byen, fra Bispetorv til bestemmelsesstedet Officerspladsen. Her vil der være taler, koncerter og indslag dagen igennem. Alle er velkomne til Aarhus Pride – uanset køn, alder, etnicitet, religiøs eller politisk overbevisning og seksuel orientering.

 

Varm op til Priden

Der afsluttes traditionelt med afterparty på Train, men der sørges også for opvarmning i løbet af denne uge, i form af en lille håndfuld opvarmningsarrangementer. F.eks. kan der i morgen opleves danseforestillingen ReDoing GENDER 1.5 af HIMHERANDIT. Danser og koreograf Andreas Constantinou stiller spørgsmålstegn ved kønsidentitet via en solooptræden, der har høstet store roser fra flere teatermedier. Det er d. 31. maj på Bora Bora kl. 20.00 – 22.00 og koster 75 kr.

 

På Dokk1 vises den anmelderroste film Oriented som handler om seksuel identitet i en tid med krig. Det er d. 1. juni 19.00 – 21.00 og arrangementet er gratis.

 

Se mere om Aarhus Pride og arrangementerne på hjemmesiden.

 

Aarhus Pride – hjemmeside

Lørdag d. 4. juni – 11.00 – 18.00

 

 

 

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle