//Det sker

Aarhus Tech – Pop-up restaurant på Food Festival

Af Pernille Søborg

I denne weekend løber Food Festivalen af stablen på Tangkrogen i Aarhus. Igen i år er Aarhus Tech repræsenteret. Elever fra Trends og gastronomi prøver deres evner af. Aarhus Tech uddanner fremtidens gastronomer, slagtere, ernæringsassistenter samt bagere og konditorer.

Spontan restaurantoplevelse

Der er glæde i teltet. Det er tydeligt, de studerende nyder at lave mad og servicere. Ud over smagsprøver laver Aarhus Tech en Pop-up restaurant på Food Festivalen. To tilfældige besøgende, bliver udset af de studerende til at blive serviceret ved et bord placeret midt på den grønne plæne. På ingen tid bliver borde, stole og hvide duge sat op. Her får de tre retter mad med dertilhørende vin serveret af elever fra Aarhus Tech. En sjov og spontan restaurantoplevelse ud over det sædvanlige. Der var fuld fokus på mad, drikke og servering, og gæsterne nød at blive vartet op i den utraditionelle restaurant.

Hvad er Trends og gastronomi på Aarhus Tech

På uddannelsen får man en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning, ligesom man lærer at sammensætte menuer og sætte de rigtige drikkevarer til maden. Kokken er køkkenets centrum. Som gastronom med specialet kok er dit job at planlægge indkøb, opbevaring og tilberedning af mad. På erhvervsuddannelsen til gastronom får man lov til at fordybe dig i de forskellige tilberedningsmetoder og råvaresammensætninger, ligesom du lærer alt om at anrette maden på en måde, så det vækker appetiten hos restaurationens gæster.

Er du den næste?

Kig forbi det røde Aarhus Tech telt, og få en smagsprøve – både på maden og på, hvad det vil sige at være elev på Trends og gastronomi. Måske er du den heldige, der får tre retter på pop-up restauranten.

Praktisk info

Food Festival løber af stablen 1.-3. september på Tangkrogen i Aarhus.

Det sker Se alle

Udvalgte artikler Se alle