Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusianske restauranter går sammen i kampen mod kræft

Af Line Ingwar Karlsen

Fra den 1. til 7. juni kan århusianere støtte kampen mod kræft, når nogle af byens bedste restauranter i samarbejde med DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse tilbyder en særlig 3-retters menu for 250 kr., hvoraf 40 kr. ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

 

Fra den 1. til den 7. juni kan århusianere glæde deres maver med en gastronomisk oplevelse, der både tilfredsstiller smagsløgene og støtter en god sag. Her løber den nye landsdækkende restaurantfestival Spis & Støt af stablen, og over 60 restauranter landet over – heriblandt en række restauranter i Aarhus – byder på en skræddersyet 3-retters menu for kun 250 kr. Af beløbet går 40 kr. ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Den nye restaurantfestival er et samarbejde mellem landets restauranter, DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse.

 

I Aarhus deltager ni restauranter i festivalen, nemlig La Pyramide, Pondus, The Grill, Slap af, Grappa Al Porto, Köd, Spiselauget, Globen Flakket og restaurant ET.  Og for Lars Eiskjær, der er kok og ejer af Restaurant ET var der ikke nogen tvivl om, at de skulle deltage i projektet:

”Vi er gået med i projektet, fordi kræft er noget, der rammer de fleste af os – enten som pårørende eller os selv. Jeg er ikke gået med på grund af personlig erfaring med kræft – men statistikkerne siger det for mig. Rigtig mange bliver ramt, og vi er i restaurationsbranchen et erhverv, der har særlig høj risiko. Alle parametre taler for det, og særligt stress gør, at der er stor sandsynlighed for, at en eller to af os i vores køkken vil få kræft før eller siden. Min kompagnon og jeg var slet ikke i tvivl om, at vi gerne ville støtte projektet, og vi var derfor meget hurtige til at sige ja,” fortæller han og tilføjer: ”Jeg er også 100 pct. sikker på, at vores gæster vil bakke op om det. Derfor synes jeg, at det ville være dybt forkert for os ikke at gå med i.”

 

Målet med den nye restaurantfestival er at sætte fornyet fokus på sygdommen, der i dag rammer hver tredje dansker: ”Kræft er en af de sygdomme, som flest mennesker dør af i Danmark, og vi bliver alle på et eller andet tidspunkt i livet berørt af den – enten som patient eller pårørende. Derfor håber vi, at så mange danskere som muligt vil besøge restauranterne og nyde en dejlig middag i uge 23 samtidig med, at de støtter vores arbejde med at bekæmpe kræft” siger Lise Atzen Bjerregaard, chef for events i Kræftens Bekæmpelse.

 

Der bliver sat over 25.000 menubilletter til salg, som kan købes fra den 23. april 2015 på spisogstøt.dk. Alt hvad man skal gøre er at vælge en dag, booke et bord og betale direkte på sitet. Få minutter efter modtager man en e-mail med tilhørende menubillet.

 

HVORNÅR: 1.-7. juni 2015

HVOR: På en af de mere end 60 restauranter rundt om i landet

BESTIL BILLET PÅ: www.spisogstøt.dk

DELTAGENDE RESTAURANTER I AARHUS: Globen Flakket, Grappa Al Porto, Köd, La Pyramide, Pondus, Restaurant Et, Slap Af, Spiselauget, The Grill

 

Om Spis & Støt

Spis & Støt er iværksat af DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse, der har slået deres kompetencer og erfaringer sammen for at indsamle penge til både forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte patienter.

 

  • Menubilletterne kan købes online på spisogstøt.dk fra den 23. april kl.10.
  • Der bliver sat over 25.000 menubilletter til salg
  • Den fulde oversigt over alle de restauranter, der støtter op omkring det gode initiativ om kampen mod kræft i forbindelse med Spis & Støt, kan du finde her.
  • Læs mere om Spis & Støt på spisogstøt.dk og følg med på Facebook og #spisogstøt

 

Fakta om Kræftens Bekæmpelse

  • Hver tredje dansker rammes af kræft
  • Mere end hver anden kræftramte dansker bliver helbredt
  • Mere end 250.000 danskere lever med kræft i dag
  • Kræftens Bekæmpelse er finansieret af private midler – kun 4 pct. kommer fra det offentlige
  • Kræftens Bekæmpelse står for halvdelen af al kendt kræftforskning i Danmark

 

Fakta om DinnerBooking

DinnerBooking er Danmarks største udbyder af bookingsystemer og leverer i dag til mere end 500 restauranter og caféer. Virksomheden blev startet i 2005 af brødrene Peter og Christian Thygesen og har i dag 22 ansatte. Foruden bookingsystemerne står DinnerBooking også bag restaurantsiden dinnerbooking.com, hvor gæster let og simpelt kan se og booke bord blandt de mange restauranter og caféer.

 

Del artikel

Andre læser også