Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommerfrokosten: Underspillet elegance på Castenskiold

Af anders@sommersangdigital.dk

En af de restauranter, som for alvor gør det godt i Aarhus, er Castenskiold ved åen. De har formået at skille sig ud fra det, vi typisk ser ved åen. De har satset på mad i gourmetklassen og på tjenere, som er diskrete, servicemindede og kan deres job. Castenskiold formår at lave mad, som ikke nødvendigvis koster kassen, men det var velsmagende og knivskarpe retter vi så den dag. Ud over maden, så har Castenskiold nogle af byens mest lækre lokaler. Der er noget internationalt og cool over restauranten. Tankerne leder en hen på de hippe restauranter i Paris, Barcelona og New York.

 Ud over maden, så har Castenskiold nogle af byens mest lækre lokaler. Der er noget internationalt og cool over restauranten. Tankerne leder en hen på de hippe restauranter i Paris, Barcelona og New York.

Når arbejdet kalder

Det var en arbejdsfrokost. Vi havde været inde på et par caféer, for det var let mad, vi gik efter den dag. Men der var ingen tjenere, vi skulle stå i kø ved et skilt, og da vi så, hvor mange nachos og burgere som stod på bordene, så gik vi kolde. Vi magtede det ikke, den dag. Så vi tog det første sikre valg fra den sidste café, og det var Castenskiold. Det var sommer, det var godt vejr, og der sad mange mennesker ved bordene udenfor. Pudsigt nok en lidt anden type gæster, end dem vi så på caféerne. Vi skulle have lidt mere ro, så vi valgte et bord indenfor.

17 retter at vælge mellem

Menukortet er enkelt. Det skal forstås sådan, at det er let at overskue. Der er tre retter, du kan vælge mellem. Og så er der de otte klassiske retter, som altid er på menukortet. Sæsonmenuen består af tre forretter, tre hovedretter og tre desserter. Her kan du vælge, som du vil. Vi tog lidt af hvert. Vi startede med nybagt lun brød, som var grillet til sidst. Som dyppelse fik vi olivenolie. Det smagte af bål og sommer, perfekt!

Vi startede med nybagt lun brød, som var grillet til sidst. Som dyppelse fik vi olivenolie. Det smagte af bål og sommer, perfekt!

Dansk sommer og rejemad hænger sammen

Vi startede med en rejemad med søkogterejer. I bunden var et let ristet stykke brød. Rejerne tog sig godt ud på brødet. På toppen var et perfekt pocheret æg, små sprøde croutoner og selvfølgelig en masse friske urter. Rejerne var fine og friske. Mængden var i orden. Urterne tog meget opmærksomhed, men det er også det, som gør Castenskiolds rejemad til noget helt specielt . Noget, som også bør nævnes, er, at der var god syrlighed i serveringen. Prisen var 115 kroner.

Rejerne var fine og friske. Mængden var i orden. Urterne tog meget opmærksomhed, men det er også det, som gør Castenskiolds rejemad til noget helt specielt . Noget, som også bør nævnes, er, at der var god syrlighed i serveringen. Prisen var 115 kroner.

Glem alt om italiensk carpaccio

Ubetinget den bedste carpaccio af rib eye jeg har smagt. Det har jeg sagt før, og gentager det gerne. Den bliver serveret med lidt salat, røget bakskuldsmayo og masser af friske urter. Der er selvfølgelig også friskbagt og grillet brød til. Mørt kød, når det er bedst – og så med smag. Det er verdensklasse det her. Prisen er 115 kroner og hver en krone værd.

Ubetinget den bedste carpaccio af rib eye jeg har smagt. Det har jeg sagt før, og gentager det gerne. Den bliver serveret med lidt salat, røget bakskuldsmayo og masser af friske urter. Der er selvfølgelig også friskbagt og grillet brød til. Mørt kød, når det er bedst – og så med smag. Det er verdensklasse det her. Prisen er 115 kroner og hver en krone værd.

Tre tarteletter i sin egen liga

Nogle buldrer løs, mens andre går mere stille med dørene. Køkkenchefen på Castenskiold, Christoffer Norton, er en stille og ydmyg mand. Han overrasker gang på gang. Det er almindelig kendt, at han er udlært af nogle af landet absolut bedste kokke. Så forventningerne er som regel store. Denne dag var jokeren tre tarteletter med plukket kyllingelår, friske grøntsager vendt i en let asparges velouté og serveret i sprøde, hjemmelavede tarteletskaller. De var pyntet af med friterede brisler. De smagte intet mindre end forrygende godt. En god konsistens.

Nogle buldrer løs, mens andre går mere stille med dørene. Køkkenchefen på Castenskiold, Christoffer Norton, er en stille og ydmyg mand. Han overrasker gang på gang. Det er almindelig kendt, at han er udlært af nogle af landet absolut bedste kokke. Så forventningerne er som regel store. Denne dag var jokeren tre tarteletter med plukket kyllingelår, friske grøntsager vendt i en let asparges velouté og serveret i sprøde, hjemmelavede tarteletskaller. De var pyntet af med friterede brisler. De smagte intet mindre end forrygende godt. En god konsistens.

Smuk skulpturel salat

Nogle retter er bare smukke og ligefrem mediterende af se på. Normalt ville man nok have kaldt denne salat for en cesarsalat. Men, det er det ikke. Castenskiold har finpudset klassikeren og løftet den. Det er ikke en traditionel cesarsalat, men inspirationen er derfra. Den var med en hjemmelavet mormor-dressing, sprød, ristet skinke, croutoner, plukket kylling, oste oblater og selvfølgelig salat, tomat og masser af urter. Prisen var 125 kroner. Fair for en mættende og frisk servering.

Den var med en hjemmelavet mormor-dressing, sprød, ristet skinke, croutoner, plukket kylling, oste oblater og selvfølgelig salat, tomat og masser af urter. Prisen var 125 kroner. Fair for en mættende og frisk servering.

Pænt vinkort med fair priser

Spansk vin fra det lille og velansete spanske vinområde, Rias Baixas. Den var på den spanske Albariño drue og fra producenten, Zarate. En årgang 2012. Den smagte helt vidunderligt, kan drikkes til det meste, men er perfekt til fisk og skaldyr. Sommer, frisk, slank og dejlig er ordene om denne spanske sag. 70 kroner for et stort glas. Det er en fair pris. Denne spanske Zarate har jeg fået serveret på nogle af landets absolut bedste restauranter, så det fortæller lidt om niveauet.

Den smagte helt vidunderligt, kan drikkes til det meste, men er perfekt til fisk og skaldyr. Sommer, frisk, slank og dejlig er ordene om denne spanske sag. 70 kroner for et stort glas. Det er en fair pris. Denne spanske Zarate har jeg fået serveret på nogle af landets absolut bedste restauranter, så det fortæller lidt om niveauet.

Betjening efter den “rigtige” lærebog

Som den faste læser ved, så går jeg konsekvent op i, hvordan betjeningen er. Det er sjældent, jeg er helt tilfreds. Nogle restauranter formår, at levere en god service. Der er efterhånden langt mellem snapsene. På Castenskiold oplevede vi en vildt god, sød, imødekommen og venlig betjening. Hold nu op! Hvor svært er det lige præcis, det kan være, at levere en god service? Åbenbart intet problem på Castenskiold. De har læst på lektien og forstået, hvad service går ud på. Vi var yderst tilfredse med den afdæmpede, smilende og venlige betjening. Vi kunne ikke finde noget at kritisere, så ubetinget ros herfra.

Menutavlen på Castenskiold i Aarhus

Fin stil

Missionen på Castenskiold er at servere ordentlig mad, tilberedt med ordentlige råvarer. Det lykkes ganske godt. Rigtig godt – og så til en pris som gør det svært at undgå et måltid på Castenskiold. Så bliv endelig ved med det!

Tidlig aften på Castenskiold

Regningen

Vores samlede regning den dag lød på 810 kroner inklusiv kaffe. Vi var mætte, måske også mere end vi burde. Det var store serveringer, vi fik, så mindre kunne også have gjort det. Så med en stempelkaffe til 70 kroner som afslutning, to store vand med brus (45 kroner stykker) så syntes vi faktisk, det var fair. Jeg vil til hver en tid hellere bruge et par hundred kroner mere for god og velsmagende mad. Og hvis du går på en af de kønsløse caféer, som er i byen, så løber en frokost let op i 300 kroner, og du får færdiglavet mad, middelmådig vin og dårlig betjening.

Det behøver ikke at være så dyrt

Da det var en arbejdsfrokost, drak vi kun et glas vin hver, men to flasker vand med brus i. Men normalt ville vi helt sikkert have drukket to glas vin til en frokost. Dog ikke den dag. Hvis du vælger en hovedret alene, så koster den dyreste 145 kroner plus et glas vin til 70 kroner, så kan du slippe med godt 200 kroner for en god frokost. Vi har før anbefalet Castenskiold, og vi gør det igen. Deres frokost skiller sig ud fra, hvad man typisk ser i Aarhus. Tak for det. Læs også: Anmeldelse af middag på Castenskiold

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen

Castenskiold
Åboulevarden 32
8000 Aarhus C
Email: mail@castenskiold.net
Telefon: +45 86 18 90 90
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”356″]

Del artikel

Andre læser også