Anmeldelse af takeaway fra Foodlounge i Nørregade

Dagens mad bestilte vi i Nørregade. Food Lounge hedder caféen, som både er café og takeaway. De er kendte for deres madpandekager og deres burgere, som både er italienske og meget hotte i smagen. Det er nu ikke det, jeg vil anmelde, men deres sandwich, bagels og pasta.

Rabat på en god pris

Prisen den aften var i orden. Især fordi der var 20% rabat, hvis vi købte for over 200 kroner, så det gjorde vi, naturligvis. Ud over det var der også rabat på leveringsprisen den dag. Prisen løb op i 10 kroner for levering. En yderst sympatisk pris – og den billigste nogensinde. Vi bestilte maden på Just Eats hjemmeside, hvilket gjorde, vi fik rabatten.

Vi bestilte en sandwich med kylling og bacon plus en med kylling og bacon, bare i mørkt brød. De kostede 49 kroner stykket. Umiddelbart så de lidt kedelige ud, men smagen var nu god, og brødet fint sprødt.

Kyllinge-bacon sandwich med mørk brød fra Food Lounge

Begge sandwich var med hjemmelavet dressing, pesto, rødløg, salat, soltørret tomat, revet gulerod og agurk. Umiddelbart virkede det af meget i en sandwich. Nogle har det med at proppe alt for meget i en sandwich, hvilket resulterer i, at smagen bliver forvirrende, og den er svær at spise. Men de her var sgu gode. Indholdet var fint afpasset, og de smagte af noget. De soltørrede tomater var klart at foretrække fremfor udenlandske, vandede og smagsløse tomater. Tak for det! Der var godt med sprødt bacon i dem begge. Sådan!

Kyllinge-bacon sandwich med lyst brød fra Food Lounge

Næste bestilling var en bagel med tun og jalapenos. Den var dagens vinder. Dog var der jo kun tre konkurrenter, men bagelen tog klart førstepladsen. God chilismag og fast bolle. Eneste kritikpunkt var, at der var lidt for meget mayo på bollen. Men ellers overraskende god. Tunfisken var rørt i en creme fraiche, ikke for fed og sammen med de gode, stærke jalapenos smagte den fremragende. Ros og på gensmag.

Bagel med tun fra Food Lounge

Sidste bestilling i denne omgang var en pasta med skært oksekød, champignons og løg i flødesauce. Prisen var 70 kroner. Altså ikke en hakket omgang men fettuccine med strimler af oksekød. Kødet var mørt. Fino. Saucen var lidt for svag i min optik. Lidt flere krydderier ville klart løfte den, men den smagte udmærket, men kunne meget let komme til at smage bedre.

Pasta med skært oksekød fra Food Lounge

Én kommentar til “Anmeldelse af takeaway fra Foodlounge i Nørregade”

  1. Christian

    Jeg er simpelthen nød til at adressere denne anmeldelse.

    De sandwich der anmeldes og konklusionen heraf, er et meget godt billede på hvad der hæmmer gode sandwich steder og lignende i at overleve.

    Foodlounge, er i min erfaring, kendt for ringe og uinspirerende (hvis jeg skal være flink) sandwich og burgere. Jeg har endda fået serveret scrambled eggs, tilberedt et par min. i en dyb tallerken i microbølgeovn. Det kan vist ikke gøres meget ringere.

    Brødet er af så ringe kvalitet, at jeg græmmes ved at måtte kalde det brød. Det er frisk fra frost og under al kritik. Det kan med lethed trykkes sammen i hånden, til en kugle, på størrelse med en lidt stor golfbold, og ja, jeg har prøvet. Volumen i et brød siger intet om kvaliteten, men blot hvor meget det ser ud til man får. Hvad der betyder noget ved et brød, er kvaliteten af krummen, hvilken substans og bid det har, hvilke gode råvare der bidrager med tekstur og smag, hvor hurtigt det bliver serveret efter at være færdigbagt osv.
    Salaten er en standard blanding, uden nogen form for personlighed eller tilknytning til dens anvendte kontekst. Tydeligt når den bruges både til kylling og bacon, og til tun og jalapenos. At der så er kommet soltørrede tomater i, er nok meget heldigt, da intet andet fyld har nogen smag.
    Kyllingen virker til at have været offer for den nye standard. Et færdigkøbt produkt, der går igen mange steder i byen. Det eneste positive at sige om det produkt, er at det nok medvirker at nogle udpinte burhøns endelig har fået fred.

    Pasta retten, kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har smagt den og bestemt heller ikke kommer til det, da der skrives i anmeldelsen at temperaturen på maden var fin, da sandwichene ikke skulle være varme. Går ud fra at pasta retten også skulle serveres kold så?

    Det er ikke fordi jeg vil være hård mod foodlounge, anmelderen eller fremstå som madsnob. Jeg konsumerer da, til tider, også en cheeseburger fra McD eller andet jeg ved der er ringe. Men jeg ved det er ringe og vil aldrig påstå andet.
    Jeg er ved at have fået nok af denne begejstring, for standarder der er langt under par.
    Vi gør os selv medskyldige i at få tilbudt mad af ringere og ringere kvalitet.

    Det er heller ikke fordi jeg mener alt skal være 100% fair trade, økologisk, håndplukket osv. Men i mange tilfælde, er vi virkelig også meget meget meget langt derfra.

    Vi har nogle rigtig gode steder i byen, der serverer inspirerende og spændende sandwich. Der ligger faktisk et kun få meter fra foodlounge. Det er Bernth & Co der tidligere også er blevet anmeldt herinde. Her skal du godt nok lige grave lidt dybere i lommen, præcist 1 krone dybere, for at få en sandwich, der så til gengæld er af en helt anden og betydeligt højere kvalitet.
    Men det er ikke det eneste sted, der har kvalitet og råvare i fokus. Der findes mange steder i byen.

    Så det jeg vil opfordre til er at finde dem og smage dem. Stop med at nøjes med frisk fra frost og frisk fra transportbåndet.

    Svar

Skriv et svar