Café Ziggy – hyggelig café, jævn brunchbuffet
Café Ziggy på Åboulevarden i Aarhus er, efter kort tids lukning pga. istandsættelse, igen klar til at tage imod gæsterne. Mange typer, unge som gamle, finder vej til caféen. Ved døren bliver vi mødt af et skilt om at vente, til vi får anvist et bord. Der står vi kort tid og bliver derefter modtaget af en venlig servitrice, der hurtigt finder to borde, der er ledige, og vi får frit valg mellem dem. Bestillingen foregår kort efter, og da vi skal have brunchbuffet, kan vi straks gå i gang. Det er jo en af fordelene ved en buffet.
Brunch
På Café Ziggy har de to former for buffet. En morgenbuffet i hverdagene og en brunchbuffet alle ugens dage. I morgenbuffeten findes der græsk yoghurt med hjemmelavet müesli, leverpostej, frisk frugt, æg, pålægschokolade, pålæg, ost, brie, marmelade, kiks, knækbrød og forskellige slags hjemmelavet brød til 39 kroner.
Vi var der en lørdag formiddag, og der var det den store brunchbuffet, der var på menuen. Fordelen ved en buffet er, at man er sikker på at blive mæt, kan tage, hvad man har lyst til, og kan komme hurtigt i gang. Ulempen er, at man skal stå i kø, og når man kommer frem, kan der mangle noget af det, man vil have, og noget af maden kan se kedeligt og trist ud – og langt fra indbyende.
Masser af mad
Buffeten er placeret midt i caféen og er let at komme til. Ved tallerkenerne står brødet, og derefter følger græsk yoghurt med hjemmelavet, sprødt müesli, røget laks, kødpålæg med forskelligt grønt, skæreost og brie, lun leverpostej med rødløg, røræg med bacon, kedelige brunchpølser, minifrikadeller, krydrede kartoffelbåde, kyllingevinger, nachos, frisk salat med tranebær, sprøde croutoner og rødløg samt frisk frugt og hjemmelavet chokoladekage.
Det er en relativ pæn buffet, man kommer til på Café Ziggy. Kokkene kommer ud med maden og tjekker jævnligt, om der mangler noget. Der er hurtig opfyldning og oprydning ved buffeten, hvilket gør, at den for det meste ser indbydende ud. Brødet var vist nok hjemmebagt. Rugbrødet var faktisk meget lækkert.
Det er en varieret buffet, og den skiller sig lidt ud med de hjemmelavede frikadeller og kyllingevinger. Det er almindeligt vakuumpakket kødpålæg og skæreost samt brie, der bliver serveret.
Ikke noget specielt over det, men til gengæld er frugten frisk og med god smag årstiden taget i betragtning. De lune retter holdes varme på buffeten.
Vi synes dog generelt, at der mangler smag i retterne. Det kan let klares ved fx at krydre æggene og frikadellerne. Så smagsmæssigt dumper dele af brunchen i vores bog.
Fortsætter på næste side…