Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Turen går til Risskov: Restaurant Fedet har det hele!

Af Jan L. Pedersen

Hvis der er en restaurant, som gør det godt, og som bliver en fremtidig stjerne, så er det Restaurant Fedet i Risskov. Vi er på Ndr. Strandvej i forstaden Risskov. Det aarhusianske svar på Strandvejen i Hellerup. Dog er der mere ro på Ndr. Strandvej, men også mere hyggeligt.

 

Der er noget badeby over Risskov. Vi er kun 200 meter fra vandet. Det er ikke svært at se, hvor Restaurant Fedet ligger, ikke fordi stedet er stort eller prangende, men fordi der er mange mennesker både udenfor og indenfor. Den dag, vi var forbi for at anmelde Fedet, var en af de forårsdage, hvor solen var fremme på en skyfri himmel. Vi kunne næsten høre vandet, og der var ro fra biler og andre støjende elementer. Rygtet om, at Fedet havde noget at byde på, var ikke nyt. Restauranten åbnede i oktober sidste år. Men at niveauet var så højt og stemningen så god, kom bag på os. Der er ikke så meget hokus pokus over Fedet. Det er ærlig mad, hvor man kan se, hvad der er på tallerkenen.

 

Restaurant Fedet på Ndr. Strandvej i Risskov

 

De var glade for at se os – sådan følte vi det

Venlige og imødekommende mennesker kan man ikke blive trætte af. Den aften, vi var forbi, var der to tjenere tilstede. Unge ville være forkert at sige, men nok mere mænd i deres bedste alder. Den ene havde gæster, og den anden kom hen til os med det samme. Det tæller bare opad, når man føler sig velkommen, og man ikke skal stå ved et eller andet dødssygt skilt og vente på et bord. De her tjenere, begge faglærte fandt vi ud af senere, ved, hvad service betyder. Vi kunne vælge, hvor vi ville sidde, og inden længe var der kommet vand samt lunt brød med humus. Der er et pænt stort og bredt menukort. Vi valgte at gå a la carte, men du kan også få dagens tre retters menu til 289 kroner. Hvis det ikke er nok, så må du have fire retter for 349 kroner.

 

 

Dagens brød på Restaurant Fedet i Risskov

 

Fiskesuppe med smag af mere

Vi er ved vandet, så hvad er mere oplagt end en fiskesuppe? Fedets hjemmelavede cremede fiskesuppe til 89 kroner er svær at komme udenom. En stor portion suppe med laks, torsk, ørredrogn, dild og forårsløg. En flot, cremet fiskesuppe, som i den grad var prisen værd. Den var ikke en klassisk fransk fiskesuppe, men mere dansk i det. De friske urter og fiskefondet gjorde sit til, vi ikke glemmer den lige med det samme.

 

 

Smuk fiskesuppe på Restaurant Fedet i Risskov

 

Intet mindre end fantastisk

Vinen var intet mindre end suveræn. Bourgogne, selvfølgelig fristes man til at sige. En Chablis fra Domaine de Vrignaud. 1. Cru enkeltsmarks vin. Modne frugter, lidt fad, sarte mineralske noter er ordene her. Når man oplever sådan en vin til kun 700 kroner på et vinkort, kan aftenen kun blive en succes. En vin som denne kan drikkes til det meste, som kommer fra havet. Helt igennem ros. Lad os håbe den altid må være på vinkortet.

 

 

Chablis fra Domaine de Vrignaud. En 1. Cru og enkeltsmarks vin på Restaurant Fedet i Risskov

 

Smagen af sommer

Smørdampede, hvide asparges med æggevinaigrette og parmesan til 99 kroner. Vi er i vegetarafdelingen, men hvilken afdeling. Det var en blanding af tynde grønne asparges og hvide asparges. En stor, flot forret, som smagte fremragende. Æggevinaigretten var i den syrlige ende, men passede godt til de milde asparges.

 

 

Smørdampede asparges med æggevinaigrette og parmesan på Restaurant Fedet i Risskov

 

Steak bearnaise

En af vores anmelderkolleger var lidt i tvivl om, hvad det var for en type mad, Restaurant Fedet lavede. Var det italiensk, fransk eller dansk. Vores vurdering er, det er et Brasserie på dansk. Der er altid steak på menukortet, og i flere forskellige størrelser. 250, 300 og 350 gram er størrelserne. Det er Rib Eyes, som er i forskellige størrelser. Men de har også kalvemørbrad. Prisen, for den 300 grams Rib Eye vi spiste, var 238 kroner. Rigtig god pris. Den kom, selvfølgelig, med hjemmelavet bearnaisesauce, fritter, bagt tomat med hvidløg, ristede svampe og forårsløg. Kødet var mørt og med smag, hvilket er en god grund til at vælge Rib Eye frem for mørbrad. Se bare på billedet, det taler for sig selv. Det er ikke sidste gang, vi spiser Rib Eye på Fedet. For god ordens skyld må vi nok nævne, at en 250 grams Rib Eye koster under 200 kroner, helt præcis 198.

 

 

300 grams Rib Eye på Restaurant Fedet i Risskov

 

Fin vin til prisen – 60 kroner for et glas!

Nu gik vi langt op i vores vin til fisk. Tjeneren anbefalede en italiensk vin fra Salento i Italien. Tenuta Curezza Nerosso 2012til kun 230 kroner for en flaske. Det er value for money. Det var en vin i den kraftige ende, men også en vin de fleste ville kunne lide. God, blid og fyldig smag med masser af frugt. Taninerne var i den blide ende. En god allround vin hvor du ikke bliver ruineret.

 

Tenuta Curezza Nerosso 2012 på Restaurant Fedet i Risskov

 

Friske fisk og en par fiskestænger

Pudsigt nok som vi sidder derude på fedet og kigger mod vandet. Der er ikke helt enighed om, hvad vi skal spise, men mens vi sidder der og diskuterer menukortet, kommer der to teenagedrenge gående med deres fiskestænger. Det gjorde valget lettere. Ingen tvivl om, det var et godt valg.   Fisketallerkenen kostede 230 kroner. Den er altid på kortet, eller næsten da. Vores tjener sagde, at alt fisk er frisk, og der kan være enkelte dage, hvor det glipper, så er den bare ikke på kortet. Den tallerken, vi fik, var med jomfruhummer, håndpillede rejer, hjemmelavet aioli, ørredrogn, dampet rødtunge med pesto, asparges med stegt kammusling og med små kartofler til. En fin fisketallerken, som er let at spise. Man har en behagelig mæthedsfornemmelse efter sådan en omgang.

 

Fedets fisketallerken på Restaurant Fedet i Risskov

 

Ost og gode dråber

På menukortet er der altid en ostetallerken. Det skal ethvert anstændigt menukort også have. Her var der 4 slags ost med hjemmebagt knækbrød, syltede valnødder, rå løg og oliven til 95 kroner. Vores var i den sikre afdeling. En Vesterhavsost, Manchego, fransk øko brie og en Roquefort i den milde ende.

 

Dagens ost på Restaurant Fedet i Risskov

 

Smagen af mere sol

Desserten var en kold rabarbersuppe med mynte, vanilleis og chokolade til 89 kroner. Igen var det en stor portion. Mottoet på Fedet må givetvis være, hellere levne end gå sulten fra bordet. Rabarber er altid dejlig som dessert. Også her. Mynten tog lidt af smagen fra rabarberne, måske en smule synd, men ellers smagte desserten fantastisk.

 

Kold rabarbersuppe med mynte, vanilleis og chokolade på Restaurant Fedet i Risskov

 

Ikke så meget snak her

Vinen til begge desserter var klassisk italiensk. Recioto Della Valpolicella, Palazzo Maffei. Et pletskud. Recioto er rent faktisk en Amarone, hvor gæringen standses, inden alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol, hvilket gør, vinen bliver sød. Smagen af moden blomme og rosin med noter af lakrids og træ, tilsat en blød fedme er ordene. Vinen findes kun på halvliters flaske, og prisen var 550 kroner. Det var og er ikke billigt, men oplevelsen var også ud over det sædvanlige. Nu spang vi jo nærmest over vinen til bøffen, så vinmæssigt fik vi en stor og overbevisende oplevelse til prisen. I Aarhus Centrum kan du jo let komme af med 120 kroner for et lille glas middelmådig Rhonevin.

 

Recioto Della Valpolicella, Palazzo Maffei på Restaurant Fedet i Risskov

 

Helt nede på jorden

Stemningen er maritimt. Hvorfor er lidt svært at svare på. Måske fordi vi er tæt på vandet. Men indretningen er efter bogen. Lyst, hvide duge, hvide servietter, høje, slanke stearinlys, godt bestik, gode glas, fint med plads, man sidder også godt på stolene. Betjeningen var helt nede på jorden og professionelle. Stemningen var afslappet, og der var mange forskellige typer mennesker. Et sted som alle ville kunne føle sig hjemme er vores vurdering. Der er plads til en 40 gæster indendørs og 30 udendørs. Der er åbent alle ugens dage, både til frokost og middag. I weekenden er der også brunch på Restaurant Fedet. Der er mange gæster, rigtig mange til tider, så hvis du skal være 100% sikker på et bord, er bordbestilling ikke en dårlig idé.

 

Indretning på Restaurant Fedet i Risskov

 

Bliv ved med det, I gør!

Risskov har endelig fået en restaurant, som er værd at køre efter. Før tog man fra Risskov og ind til Aarhus for at spise godt. Nu bliver man, eller tager til Risskov for at spise. Vi ryster ikke på hånden i vores vurdering af Fedet. Det er helt igennem et dejligt sted, hvor man får god mad og drikke til fornuftige priser. Den er på listen over de restauranter, som gør det godt og har styr på tingene. Vores eneste råd til Restaurant Fedet er, bliv ved med det, I gør, for I gør det godt!

 

 

Restaurant Fedet

Nordre Strandvej 35
8240 Risskov
Email: kontakt@fedet.dk
Telefon: +45 52588240
Link til hjemmeside

 

Del artikel

Andre læser også