SLAP AF – vores lørdags kinderæg

Latinerkvarteret er rammen om vores lørdag aften. Studsgade ligger der med sine toppede brosten. Vejret er bidende koldt. Der ligger tre caféer meget tæt på hinanden. Umiddelbart kan de godt ligne hinanden lidt, men ved nærmere eftersyn er der faktisk en del forskelligheder. SLAP AF, som ligger over for Englen og er næsten nabo til Drudenfuss, er ikke kun café, men også restaurant og natklub. Tre ting på en gang må være et kinderæg. Vi kommer af og til på SLAP AF. Det er et sted, hvor du får god mad uden at blive blanket af. De kan lidt af hvert, og elsker at overraske. De sidste tre gange vi er gået hjem fra SLAP AF, har vi været positivt overrasket. Et godt tegn.

Fremragende til prisen

Tre retter plus snacks er menukortet hver lørdag aften. Det ”normale” menukort er sat ud af kraft. Det er parkeret og kokkene har fået frit slag. Det er enkelt. Du betaler 250 kroner for fire serveringer, og du kan ikke vælge mellem noget. Men det behøver man heller ikke. Maden var klart bedre end forventet og både kreativiteten og portionsstørrelsen var perfekt. Det var tre store retter, plus snacks til opstart, menuen bød på. Bare hovedretten ville sagtens kunne bære en pris på 250 kroner alene. Til lørdagsmenuen kan man købe tre glas vin til 150 kroner. Vinen er afstemt med køkkenet og skifter fra lørdag til lørdag.

Snacks på SLAP AF i AarhusVi er flokdyr – det modsatte er løgn

At der er mange mennesker på SLAP AF er ingen hemmelighed. Det er et sted, som både tiltrækker de lidt yngre, men også dem lidt oppe i årene. Så en egentlig målgruppe vil være svært at ligge sig fast på. Vi ser en del dates, familiemiddage, venner, et par borde med teenagebørn og et enkelt bord med et hold i bedsteforældre-alderen. Stemningen var god. Folk virkede veloplagte, velklædte og friserede. Det var som om, de var parate til at hygge sig, inden festen begyndte eller turen gik videre ud i byen.

Dagens brød på SLAP AF i AarhusDip til vores snacks på SLAP AF i AarhusOpvisning i tallerkenanretning

Forretten denne aften var pocheret kammusling med både gule og røde beder, der var syltet fennikel og østerskum. Portionen var i den store ende af en forret at være. Flot anrettet. Faktisk var anretningen smuk og imponerede tydeligvis en del af gæsterne. Kvinderne ved vores nabobord udbrød, ”hold da op” med en efterfølgende ro. Det er et positivt tegn i vores verden.

Pocheret kammusling med både gule og røde beder på SLAP AF i AarhusVinen var en Riesling fra Albert Seltz i Alsace. En klassisk Riesling med duft af blomster og godt med grøn frugt i. På alle måder en god vin på en vinmenu til prisen.

Riesling til forretten på SLAP AF i AarhusDe kan deres kød

Det er jo lørdag aften, og rødt kød er stadigvæk den bedste start på en lørdag aften. Aftenens menu stod på kalvefilet med grønne linser, spæde rosenkål, persillerodscreme, grillet persillerod og en hjemmerørt bearnaisesauce. Igen en flot anretning. Der er tænkt over tingene. Især kødet var i referenceklassen. Mørt og stadigvæk med den gode kødsmag. Grøntsagerne var med bid i, især den grillede persillerod var perfekt. En stor og velsmagende portion.

Kalvefilet med grønne linser, spæde rosenkål, persillerodscreme, grillet persillerod og en hjemmerørt bearnaisesauce på SLAP AF i AarhusVinen til hovedretten var italiensk. En Montepuliciano d’Abruzzo, Epicuro. Fyldig og fløjlsblød med en tæt frugt. Fin vin på en vinmenu til 150 kroner. Der blev fyldt godt op i glasset. Nærigrøve er de ikke på SLAP AF.

Montepuliciano d'Abruzzo, Epicuro på SLAP AF i AarhusDessert med cocktail

Kokos pannacotta med passionsfrugt, lakrids og hasselnøddecrumble var dagens dessert. En lidt anderledes dessert, men pokkers velsmagende. Passionsfrugten og hasselnødderne tog styringen, men det gjorde ikke så meget. Vi var begge tilfredse, og størrelsen var perfekt.

Vores dessert på SLAP AF i AarhusHelt igennem respektabel

Vi valgte jo den tilhørende vinmenu til vores lørdagsmiddag. Der var valgfrihed mellem en dessertvin eller en cocktail. Vi valgte begge en cocktail. Den ene var en “Labber Lakrids” med cognac, lime, passion og sukker. Den anden var en Mai Tai, som tjeneren anbefalede. De kunne begge gå til desserten, dog var Mai Tai klart det bedste match til desserten. SLAP AF er kendt for deres cocktails og har klart kompetencen i huset til at imponere på cocktailscenen. Det gjorde de i god stil. Inden vi var færdige med vores dessert, var der begyndt at komme gæster, som kun bestilte cocktails. Festen var så småt ved at gå i gang. Det er fedt nok, at man kan blive siddende og drikke lidt cocktails, mens lokalet langsomt udvikler sig til en natklub.

“Labber Lakrids” med cognac, lime, passion og sukker på SLAP AF i AarhusMai Tai på SLAP AF i Aarhus

Ung, koncenteret og venlig betjening

En lørdag aften i byens mest hippe kvarter kan man forvente lidt af hvert. Sådan er det. Vores tjener var en yngre mand, sådan cirka midt i 20’erne. Han var nærværende og af den informative type. Han var meget opmærksom, og selvom han men sikkerhed var en fyr, som de mange kvinder i restauranten på SLAP AF, ville syntes om, så lod han sig ikke gå på af det. Han var cool og havde opmærksomheden på sit arbejde. Der var både klar besked og forbrugervejledning i hans kommunikation. Han gav alle gæsterne opmærksomhed. Dejligt vi ikke så noget smart i en fart og håret tilbage. Det ser vi desværre på nogle af byens andre caféer. Ros og respekt for den stil vi så på SLAP AF.

En ubetinget lørdagsanbefaling

Café eller restaurant SLAP AF havde et pænt højt niveau den aften. Køkkenet leverede rigtig god mad, som skiller sig ud fra de fleste caféer. Prisniveauet er yderst tiltrækkende. En helt igennem god pris på 250 kroner for fire serveringer. Det fås ikke meget billigere en lørdag aften. Det er hverken første eller sidste gang, vi spiser på SLAP AF en lørdag aften. Hvis du tager de tre retter mad og tilhørende vinmenu, er prisen i alt 400 kroner. Det må siges at være smæk for skillingen.

SLAP AF – Café & Natclub

Studsgade 8
8000 Aarhus C
Email: info@slapaf.nu
Telefon: +45 86 18 18 14
Link til hjemmeside

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+1

Skriv et svar