Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madværket – Kunstværk eller madkunst?

Af Freja Dumont

Madværket er et af de nye madsteder på Smukfest. Det ligger ved Søbadet. Her benyttes lokale råvarer fra landmænd og producenter i trekantsområdet. Imødekommende og informerende personale tog imod os og fortalte om menuen, og at råvarerne kommer fra lokale landmænd i trekantsområdet.

 

Vi kom tidligt, og der var god plads. Der var både siddepladser i det fri og overdækket. På bordene stod friske krydderurter, som man selv kunne klippe og bruge i retterne. Du har valget mellem 3 retter til 300 kroner eller 6 retter til 500 kroner.  Der er to forretter, to hovedretter og to desserter at vælge mellem.

 

Vi valgte en 3-retters menu

Forretten bestod af letrøget lillebælts torsk med fynsk rygeostcreme og ryste ribs. Tjeneren fortalte om maden, som også kunne læses på menuen, der fast ligger på bordet.

 

En yderst velsmagende torsk, der nærmest smeltede på tungen. Rygeostcremen var fed på den gode måde – og sammen med de syrlige ribs, fennikel og radiser dannede denne forret en helhed. Den var pyntet med dild og kørvel. Til retten var et stykke hjemmebagt sprødt og luftigt hvedebrød med økologisk smør og rygeost.

Forret på Madværket

Til forretten drak vi en Sensible IGP Chardonney hvidvin, der med sin fedme og frugt passede godt til den fede rygeost creme. Et glas koster 50 kroner.

Lidt Chardonnay på Madværket

En rigtig god start!

 

Hovedretten bestod af Kildegaarden ungkvæg som rødt og sprængt og culotte. Ungkvæget havde ligget i saltlage og faldt nærmest fra hinanden, så mørt var det. Culotten var med en fedtkant, veltilberedt og mørt med god smag. Af tilbehør var der høbagte beder,  jordskokker, pastinakcreme og en rødvinssauce. Grøntsagerne var med bid, og saucen var fyldt med smag.

Hovedretten på Madværket

Hver ingrediens smagte godt og dannede nærmest en symfoni sammen. Til hovedretten drak vi et glas Sensible IGP – Merlot. Nok ikke verdens bedste, men den kunne da drikeks. Dette glas kostede også 50 kroner.

 

Til dessert valgte vi Knuds bær med Madsens friske kærnemælksis. Der var sandkage, blåbær, Knud ved Tyregods kompot, kærnemælksis og guldkorn lavet på hvedekerner og kornblomster fra Skarregård. Isen havde meget smag. En god dessert hvor det sure og søde spillede godt sammen.

Desserten på Madværket

Vurdering

Madværket har debut på Smukfest, og vi siger mange tak! Både for betjeningen, fokus på lokale råvarer og ikke mindst madens friskhed og velsmag. Madværket er stedet, hvor jer, der tænker over, hvad I putter i munden, skal indtage et måltid mad. Om det er danskfrilandskvæg eller lillebæltstorsk så ved kokkene, hvordan råvarerne skal behandles og formår at lave lækre retter, der ser flotte ud på tallerkenen.

Al maden er efter økologiske principper, og vinen er økologisk. Value for money er dommen. Madværket er helt sikkert et besøg værd og de får en ubetinget anbefaling herfra!

 

Del artikel

Andre læser også