TASTE MÌ ved Vesterbro Torv – Banh Mì, sandwichen, som alle vietnamesere spiser

I en by, som på det seneste er invaderet af burgerbarer, er det befriende at smage noget andet. Eller blot anderledes. Hos den lille TASTE MÌ i Aarhus har de satset på Banh Mì, som er vietnamesiske sandwich. De er meget populære i Vietnam, både som frokost eller fastfood på gaden. De består af franske, lyse flutes og vietnamesisk kød med videre i. Vietnamesisk madlavning ligner lidt thailandsk og kinesisk madlavning, men Frankrig har haft indflydelse på det, fra dengang Vietnam var en fransk koloni.

 

“Vi spiser det jo alle”

Familien, som driver TASTE MÌ, kommer fra Vietnam. De har boet en del år i Danmark. Deres kærlighed for vietnamesisk mad er der stadigvæk. Derfor har de kastet sig over autentiske Banh Mì, sandwichen som alle vietnamesere spiser.

 

To prisklasser – that’s it

En Banh Mì koster henholdsvis 45 og 55 kroner. Der er tre forskellige slags at vælge mellem. Svinekød, kylling og en vegetarudgave. Med jævne mellemrum er der også en dagens ret på “menupallen”. Men den var der ikke, sidst vi var på TASTE MÌ.

Indretningen hos Taste Mí - Aarhus Update

Farvestrålende gris

Første Banh Mì. Kødet laver de selv. Ikke forstået på den måde, de avler dyrene selv. Men mere, at de marinerer kødet og tilbereder det selv. Svinekødet var skåret i pæne “pålægsskiver”. I Vietnam elsker man farverig mad. Derfor er marinaden kraftig rød, hvilket tydeligt kan ses på skorpen. Som tilkøb kan du få svinepaté i din Banh Mì. Det er et must i klassisk Banh Mì med svin. Vi blev spurgt, om vi ville have tomater i. Lidt pudsigt, da man ikke får det i Vietnam. Men grunden var, at ejeren selv var vild med tomater. Så man kan vel sige, det var en Banh Mì med tvist. Ellers var der fermenteret gulerod og kinaradiser i. Jeg fik lidt chili i, hvilket kan anbefales.

Banh Mì med svin fra Taste Mí i Nørre Allé - Aarhus Update

Vegetar

Soya kan gøre underværker. Intet mindre. Som erstatning for kød, var der en pølse lavet på dampet sojabønner. Isoleret set, var der ikke den store smag i den. De syltede grøntsager trak den op. Der var godt med soya på, men den skulle have en pæn del chili, før den ramte min smag. Alle tre Banh Mì var smurt med hjemmelavet hvidløgsmayo, og pænt doseret med koriander. Tak for det. Helt tilpas.

Vegetar Banh Mì fra Taste Mí i Nørre Allé - Aarhus Update

Den bedste

Banh Mì med kylling var klart den bedste. Kyllingebrystet var okay, men den smagte ikke af så meget i sig selv. De syltede grøntsager var som i de andre. Men der var en forskel ved navn Xa xiu. Xa xiu er oprindelig en marinade, man marinerer kødet i. Men her var den lavet om til dressing. Det var en mild BBQ smag. Bed om, de godt må være rundhåndet med den. Der skal godt med Xa xiu i, for det smager ganske godt. Der var også pænt meget soya i alle tre Banh Mì.

Banh Mì med kylling fra Taste Mí i Nørre Allé, 8000 Aarhus C - Aarhus Update

Familiens gamle opskrifter

Hemmeligheden bag de tre Banh Mì hos TASTE MÌ er ifølge ejeren hos sin mor. Det er moderens metoder og opskrifter, de bruger. Hvad de gør, ved jeg ikke. Umiddelbart er det også underordnet, for maden smager godt, selvom det ser såre simpelt ud, at lave en Banh Mì.

Mere end brød

I en “typisk” sandwich udgør brød den største del. Desværre ofte på bekostning af indholdet. Hos TASTE MÌ får kunderne oplevelsen af en vietnamesisk Banh Mì, som ikke laves på groft brød. Det er uanset, hvad der er politisk korrekt.

 

Ingen Kloge Åge-snak her

Betjeningen var der ikke noget galt med. Tværtimod. Oprigtig og forklarende. En sjælden ydmyghed mødte jeg her. Ikke noget med typiske danske kloge-Åge holdninger til etnisk mad. Jeg kender alt for mange, som sætter en ære i at kloge sig om alt muligt, og umuligt omkring etnisk mad. Tag bare Italien eller Spanien. Her har Aarhus nærmest opbygget et ekspertpanel, som de ikke engang har i de pågældende lande. Tankevækkende. Men sådan er det ikke hos TASTE MÌ. På spørgsmålet om hvad det er, de gør, er svaret kort; vi ved jo ikke noget om, hvad andre gør, men vi laver vores mad, som vores familie gjorde i Vietnam, og det kan kunderne godt lide.

Regningen

Tre Banh Mì i størrelse XL koster 172 kroner, inklusiv paté i den ene (7 kroner). En almindelig Banh Mì koster 45 kroner og en XL 55 kroner. Helt igennem en fair pris. Brødet er ikke hjemmebagt. Patéen køber de også færdiglavet, resten er hjemmelavet. Drikkevarerne koster fra 15 kroner og opefter.

 

Det mener vi

Maden er på mange måder autentisk. Ærlig, og uden så mange fine dikkedarer. Banh Mì er bedst, når de er lune. Betjeningen var yderst venlig, og satte en ære i at fortælle om Vietnam og opskrifterne. Vi har flere gange hørt, at Banh Mì skal laves med mørkt fuldkornsbrød. Og nej, det skal det så ikke, hvis du spørger mig. Alle Banh Mì i Vietnam er med lys baguette. Sådan er det. Hold nu bare fast i det. Vil du have fuldkorn, så er der jo et hav af andre forretninger i Aarhus, som laver det. TASTE MÌ får en anbefaling herfra. De laver noget, som ikke er raketvidenskab, og det er nok heller ikke verdens bedste råvarer, de bruger, men det smager godt. Især når det er tilsat en passioneret service og krydret med priser, hvor alle kan være med. Eneste anke var, at jeg godt kunne ønske mig mere smag fra kødet – også vegetarudgaven. Men med chili og Xa xiu bankede jeg selv noget smag i dem.

 

TASTE MÌ

Nørre Allé 100
8000 Aarhus C
Telefon: +45 25 13 55 31

Website:

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar