pizza ved åen - Adagio
//Restaurant

Madanmeldelse: Adagio laver de bedste pizzaer ved åen

Af Jan L. Pedersen

En af byens lidt oversete italienske pizzajoint har i den grad noget at tilbyde. Deres kartoffelpizza er efter vores bedste vurdering blandt de bedste i Aarhus. Hvis vi krydrer det med en sjælden set venlig betjening, så må vi sige, at Adagio er det sikre valg ved åen i Aarhus.

pizza ved åen - Adagio

Væk fra byens turistfælder

Adagio ligger i den mere rolige ende af åen. Her kommer ikke så mange turister, hvilket gør, at der er mere ro. Vi var forbi for at teste dem til vores guide over de bedste italienske pizzaer i Aarhus. Det var en god oplevelse, og klart bedre end forventet.

Pizzaovnen hos Adagio ved åen

Populært takeaway sted

Der var godt fyldt med gæster, da vi kom. Ikke spisende, men kunder der skulle hente deres pizzaer. Der er vel nok en 10-12 pladser indendørs og det samme udenfor. De to pizzabagere i køkkenet fik noget fra hånden. Vi var fem personer, og vi bestilte seks pizzaer. Ikke kun af sult, men også fordi vi gerne ville teste dem. Der er 12 forskellige pizzaer at vælge mellem. Alle er, selvfølgelig, med tomatsauce.

pizza ved åen - Adagio

1 – 0 til Margarita

Nummer 1 var en Margarita til 60 kroner. Det er den velkendte og mest enkle pizza, der findes, og den kan smage fantastisk, hvis den er lavet ordentligt. Bunden var tynd og sprød her. 1-0 til Adagio. Som nyt touch var der basilikumpesto. Frisk og med godt med knald på. Normalt er det friske basilikumblade, der er på, men flere og flere steder i Italien kan du få basilikumpesto. Den er mere koncentreret, og der er mere smag af basilikum. Her smagte det helt og aldeles fremragende.

En Margarita hos Adagio ved åen - Aarhus Update

Prosciutto

Ja, det hedder nummer 4. Den var med frisk mozzarella, parmaskinke, rucola og solmodne tomater og en sjældent god basilikumpesto. Prisen var 85 kroner. En fin pizza, hvor skinken og basilikumpestoen klart tog opmærksomheden.

 

Prosciutto pizza hos Adagio ved åen - Aarhus UpdateVegetarpizzaen længe leve

Nummer 7 er uden kød. Vegetariana løb op i 85 kroner. En flot pizza. Dog ikke med overvældende meget smag i. Men, jeg kunne smage de enkelte elementer. Der var ikke sparet på toppings her. Frisk mozzarella, grillet aubergine, artiskokker, champignon, rucola , frisk tomat og basilikumpesto. Lidt hvidløg og chili kunne klart have sparket til smagen.

Vegetarpizzaen længe leve - Adagio ved åen

En med laks

Nummer 8 hed Salmone til 90 kroner. Her var frisk mozzarella, røget laks, rucola, friske solmodne tomater og basilikumpesto. Fisk på pizza er ikke altid lige vellykket. Men jeg syntes, det lykkedes godt her, selvom laksen var i den røgede ende og skiveskåret.

Nummer 8, Salmone hos Adagio ved åen

En Ventricina efter den italienske pizzabog

Nummer 10 til 85 kroner er et must at prøve. Selvfølgelig med frisk mozzarella, grillet aubergine og en jævn, stærk salami, hvor chilismagen var afdæmpet. En god pizza med smag. Salamien var helt perfekt. Smagen var ikke så stærk, at det overtog styringen. Men den løftede oplevelsen. Hvis du er til italiensk salami, så er den her et must at prøve.

Ventricina pizza hos Adagio ved åen - Aarhus Update

Bedste kartoffelpizza i Aarhus

Nummer 11 er ny. Eller vi har ikke smagt den før. Patata til 85 kroner. Kartofler er blevet moderne på pizza. En del i Aarhus og omegn har slået sig op på det. Ikke alle er lige gode til det. Derfor var jeg spændt på at smage den her, da der udover kartofler også var salsiccia, løg og rosmarin.

Nummer 11 med kartofler hos Adagio ved åen - Aarhus Update

Bunden i en pizza betyder, næsten, alt

Generelt var bundene gode, på de seks vi smagte. Dog var der et par stykker, som var til den tykke side. Jeg spurgte hvorfor, og jeg fik det svar, at pizzaerne var lavet i hånden, så derfor var tykkelsen ikke den samme. Fair nok. Vi har trods alt respekt for håndværket, men en anelse tyndere bunde hilser jeg kun velkommen.

Adagio ved åen - Aarhus Update

Hvorfor mener vi, at Adagio gør det godt?

Af den simple grund at deres pizzaer smager godt, og det er gode råvarer, der er på dem. Udover det så er priserne hos Adagio ganske sympatiske. De er ærlige med deres mad, og intet er fejet ind under gulvtæppet. Eneste kritikpunkt var, at et par af pizzaerne var lidt for tykke. Pizzaer skal være tynde, hvis du spørger mig. Men resten var rigtig godt.

Der er en sjælden ro hos det lille pizzeria. Tiden går hurtigt, og folk snakker med hinanden. Man føler sig godt tilpas, og de er flinke til at fortælle om pizzaerne, og hvor råvarerne kommer fra. Så hvis du er til gode, italienske råvarer, tilsat god stemning og krydret med omhyggelighed, så er Adagio klart et sted, du skal besøge. Priserne er yderst sympatiske, og du får noget for dine penge. En stor anbefaling herfra!

 

Pizza Adagio

Åboulevarden 57
8000 Aarhus C
Telefon +45 69 14 90 50
Mail: Adagioaarhus@gmail.com
Website:
[mappress mapid=”776″]

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle