//Restaurant

Anmeldelse: Er Rømer for New York’er moderne?

Af Sofie Duedahl Lauridsen

Rømer ligger ved Åboulevarden. Som en kæmpe mastodont helt fra Clemens Bro og hen til Café Viggo, der deler samme ejere som Rømer. Der er mange siddepladser inde. Men også ude under varmelamperne helt tæt ved åen. Rømer genåbnede den 1. februar 2017 efter renovering. Det afspejles af den topmoderne atmosfære og indretning restauranten har. Vi kommer klokken 18, hvor restauranten allerede er okay velbesøgt. Vi får et bord, og personalet fortæller os, at der er dækket op til delemad.

 

Delemad gør noget ved hyggen og samværet

Vi sidder længe og kigger på menukortet. Heldigvis er personalet der hurtigt, til at komme med anbefalinger. Thank God for that! Der er MANGE retter at vælge imellem, og vi ved ikke helt, hvor vi skal starte… Vi starter med forret.

Personalet fortæller om konceptet, og anbefaler os at vælge tre til fire pratos. Det vil sige kolde eller varme små deleretter. Igen med anbefaling fra personalet vælger vi tre styk; tostada, embutidos og camarones. To kolde deleretter og en varm deleret. Vi skal derfor have sprøde tacos med guacamole. Også en lille tapas-anretning med salami, skinke, salsa romesco, ost og grønne oliven. Den sidst valgte deleret udgør den varme, som er sprødstegte rejer. Allerede ved denne sammensætning af forretten får vi at smage, om køkkenet på Rømer er latinamerikansk. Med alle de kulturer, som kontinentet repræsenterer. For eksempel det spanske, som vi smager i tapas-anretningen. Også det asiatiske, som vi smager i de sprødstegte rejer. Konceptet med delemad gør virkelig noget ved stemningen. Vi hygger os helt vildt over forretten. Samværet er i topklasse. Retterne her kostede 55, 85 og 90 kroner. Tre rejer til 90 kroner er just ikke noget fund.

 

Latinamerikansk der smager

På trods af konceptet med delemad tilbyder Rømer tallerkener til hovedret, der bliver serveret til blot en person. Som vi kender det, når vi går på restaurant. Personalet fortæller dog, at mange af gæsterne på Rømer “kun” bestiller en masse forskellige deleretter i løbet af en hel aften. Han anbefaler os alligevel at prøve deres hovedretter. Vi bestiller Flatiron og Short Ribs. To valg, som vi ikke kommer til at fortryde.

 

200 gram Flatiron

Flatiron er 200 gram bøf af okse fra Uruguay. Bøffen er serveret med lidt kål, inhamo og salsa verde. Bøffen kommer alene, hvorfor tilbehør skal tilkøbes. Vi tilkøber pommes frites hertil. Altid et sikkert valg til bøf. Bøffen kommer præcist som vi har bedt om: Medium rare. En flot rosa farve, når vi skærer os gennem bøffen. Salsa verde hertil passer godt. Smagen af denne grønne sauce til bøffen er anderledes, end mere traditionelle saucer, vi plejer at få til bøf. 195 kroner kostede serveringen.

 

Short ribs, der ikke går short på smag

Short ribs ved Rømer kommer som oksebryst serveret på ben. Kødet er mørt. Og har en god fedme, der giver en intens, mættende og tung smagsoplevelse. Der er broccolini til som tilbehør. Et dejligt let og sundt alternativ til pommes frites. Broccolinierne er dejlige saltet og crunchy, hvorfor vi ikke savner pommes frites. De kalder dem godt nok for Short Ribs på menukortet – men det er ribs, der ikke går short på smag. Vi måtte slippe 190 kroner.

 

Fra mad til cocktails

Omkring klokken 22 forvandler restaurant Rømer sig fra et spisested til mere lounge-præget stemning. Der går endda en DJ på. Der er stadig en stille og rolig stemning. Vi kan stadigt konversere, og der er ikke lagt op til en fest. Det kan vi godt lide. Vi bestiller en Aperol Spritz, som vi kender den. Også en mere latinamerikansk inspireret cocktail. De kan godt lave cocktails på Rømer. Og de tager ikke overpris for dem. De ligger i prislejet 90 kroner og op, som er standard på cafeerne ved Åboulevarden.

 

Hyggelig og moderne atmosfære

Ærligt talt var vi lidt bekymrede ved atmosfæren på Rømer efter renoveringen. Vi var bange for, at Rømer var blevet for New York’er moderne. Heldigvis, er det ikke tilfældet. Rømer har gjort meget for at sikre hyggen! Levende stearinlys på alle borde. Puder på bænke. Et venligt interagerende personale. En god kombination af topmoderne omgivelser og hyggelig atmosfære!

 

Vores mening

Vi betalte 1490 kroner for to personer. Vinen kostede 400 kroner, for en Little Yering. Ikke billigt. Vand kostede 50 kroner. Men vi har har haft en god aften på Rømer. Dejligt med et sted, der indbyder til både mad og cocktails, hvor niveauet er lidt højere end de traditionelle cafeer, der ellers ligger ved åen. Vi synes, at Rømer er et god sted, sammenlignet med en del af alternativerne ved Åboulevarden. Prislejet er, som det nu er, ved åen i Aarhus. Vi betaler ekstra for lokationen. Sådan er det. Deleretterne varierer meget i pris, men ligger mellem 40 kroner til 110 kroner. Hovedretterne ligger fra 125 kroner for en Carne Con Chili til 195 kroner, som vi giver for Flatiron bøffen. Det er et fair prisniveau, taget standarden i betragtning.

Vi tager gerne en aften på Rømer igen!

 

Rømer

Åboulevarden 50
8000 Aarhus C
Website:

 Book bord her:

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle