Karma Sushi i Frederiksgade - ny
//Restaurant

Her er god karma – stilsikker asiatisk afklapsning hos Karma Sushi

Af Jan L. Pedersen

Sushi, hvor der er tænkt over tingene, er, hvad den “nye” sushirestaurant, Karma Sushi, i Frederiksgade er kendt for her hos os. Det er den største af Karma Sushis restauranterne og nok også den flotteste. Indretningen er designet af Henning Larsen arkitekter. Umiddelbart et godt valg. Edit. Et hamrende godt valg. Vores første udbrud var et, wauw! Det var svært at tro, det var i Frederiksgade i Aarhus, vi var. Men det var tilfældet.

 

Fuldt hus og mere til, men varm velkomst

Det var et stilrent lokale, vi trådte ind i. God smag hele vejen igennem. Det så dyrt ud. Der var fuldt hus, da vi kom. Tankevækkende med alle de halvtomme restauranter vi så på vejen hertil. Men efter et par minutter var vores bord gjort klar. En sød og smilende tjener viste os ned. Efter kort tid sad vi med et menukort foran os.

Karma Sushi i Frederiksgade - ny

Hvad er det så, I kan?

Vi valgte “signaturen”. Deres bedste servering, sagde den smilende tjenere. Der var mad nok til to personer, og prisen var 998 kroner. Og ja, det var på ingen måde dyrt. Tværtimod, skulle vi senere sande. Menuen bestod af seks serveringer. Den sidste var 30 forskellige stykker sushi.

 

Retterne kom på bordet i serier. Første serie var en duet af laks og trøffelcreme, lakseæg, forårsløg og citrus soya. Laksen var mør som smør og spitze sammen med trøffelcremen, som ikke var fuldfed. Frisk servering. Om du er til citrussoja, ved jeg ikke. Vi var splittet, men der var jo masser af almindelig soja. Jeg droppede helt sojaen.

Caviar med avocado-carpaccio og sprød senbei (rischips/kiks på dansk). Skønt med caviar. Helt igennem en smuk servering, som skreg på Champagne. Smukt!

Caviar servering hos Karma Sushi i Frederiksgade

En brandvarm consomé (fiskesuppe) kogt på hummer blev serveret til to personer. En kraftig suppe toppet med forårsløg og en sprød rulle med jomfruhummer. I øvrigt en ret stor jomfruhummer, som i den grad kunne smages. Den var mør, og havde ikke fået for meget. Præcision kan man kalde det. Som tilbehør en sprød tangsalat. En flot smagsoplevelse, hvor man ikke skal gætte sig til, hvad suppen er lavet på. Befriende.

Hummersuppe(Misu) hos Karma Sushi i Frederiksgade

Den store krabbekonge

Store, søkogte kongekrabbe(klør) med en shiso-emulsion, der smagte som en mellemting mellem mynte og basilikum. Udmærket mix, men krabberne tog opmærksomheden. De var natural. Perfekt smag. Det søde, sarte krabbekød var vildt lækkert, og den kan man spise meget af. Tilbehør af nogen art er her overflødig.

Kongekrabber hos Frederiksgade - Aarhus Update

En salat oder was?

Tempurasalat med tempurarejer, chilicreme, forårsløg, karse og spicy sesam. Salat er måske ikke det rette ord. Men pyt. Det var friterede rejer, som smagte fint. Sesamfrøene og chilicremen smage godt, men rejerne faldt igennem. Det var også den eneste servering, som jeg ikke var tilfreds med. Den smagte okay, men kunne ikke måle sig med de andre knivskarpe serveringer, hvor smagen var i højsædet. Retfærdigvis var den ene af mine to gæster ret vilde med dem.

Tempurasalat med tempurarejer - Frederiksgade - Aarhus Update

30 stykker blandet

Det store fad var afslutningen. En flot, men også overvældende servering. Stykkerne var spændende og variationen stor. 13 stykker nigiri og resten ruller på flere måde. Lad mig fremhæve et par stykker, som skilte sig ud. Deres canadian, en uramaki inside out, smagte forrygende godt. Der var, heldigvis, fire stykker. Den var med laks, flødeost og masago (rogn fra fisken smelt). Mixet sad lige i skabet. Den stegte sild var god, nu med ris på. Man ser den alt for sjældent i Aarhus. Risen var perfekt. Det har de styr på hos Karma. Ingen tvivl om, de perfekte ris er afgørende for oplevelsen. De smagte af noget.

30 stykker sushi fra Karma Sushi i Frederiksgade - Aarhus Update

16+1 uden ris

Vi valgte også deres sashimi menu til 288 kroner for 17 stykker. Kammusling, flamberet laks, hummer, ingefær-gravad laks, kongekrabbe, stegt sild, tun tataki, almindelig tun og en sød reje. Der var en crunchy wakame salat til. Wakame er tang. Et rent orgie, hvis du elsker rå fisk. Ingen ris til – og det savnede vi heller ikke. Kun fisk, tangsalt og de forskellige saucer. Intet andet. Fisken var perfekt tilberedt. Ingen slinger i valsen. En oplagt deleportion til to eller tre. Det stegte sild var dagens vinder her. Fast i kødet og med den rene sildesmag i behold. Smukt.

Karma Sushi har lækre lokaler og intim stemning

Der er plads til 100 siddende gæster i to plan hos Karma Sushi. Belysningen er afdæmpet. Man sidder godt – og kan sidde her længe. Du sidder ikke alt for tæt. Akustikken er god, og musikken afdæmpet. Man føler sig godt tilpas. Eneste kritikpunkt var, at bordet lige var i underkanten, til det vi bestilte. Der var fyldt op.

 

Betjeningen var med fremme

Ingen tvivl om, en god betjening betyder meget. Også mere end mange restauratører vil erkende. De piskede rundt. Men underligt nok virkede de ikke stressede. De var tilstede, når de var ved vores bord. Fokus var det rette sted. Det skal dog siges, at nogle af tjenerne var bedre end andre. Men hvis den ene ikke var skarp på spørgsmålet om drikkevarer, fik de hurtig fat i en, som var. Det var en slags løbende udskiftning. Noget vi ikke ser så ofte, men ubetinget ros fra os. Det virkede, og vi fik hurtige og klokkeklare svar på vores spørgsmål. Betjeningen var oppe i gear. Med en tre til fire seatings var der knald på, men holdet klarede det flot. De var i den grad opdraget til at bestille noget. Tak for det.

Lidt at drikke

Asiatisk mad og ikke mindst sushi kan være en udfordring rent drikkemæssigt. Det er umuligt at finde en vin, som kan dække så stor bredde, som maden havde – og wasabi er ikke god at matche vin op mod. Vi valgte sake, hvidvin og øl, plus vand. Det gik, men det er ikke drikkevarerne, som vi husker om et år. Det er maden. Men en Riesling Kabinett fra Rheinhessen i Tyskland kunne gå til den del. E. Wehrheim hed producenten (285 kroner for en flaske). Den svage sødme i vinen kunne modstå de mere krydrede retter.

Lidt af drikke hos Karma Sushi i Aarhus_

Saken var deres Kikusui Junmai-Ginjo (30 kroner). En let sake, og okay. Vi drak den, men inden du bestiller den, skal du lige overveje, om du nu også kan lide sake. For det skal man kunne, for det er ret fed at drikke. Øllet var Asahi Dry (38 kroner) og Iki Beer (40 kroner). Utrolig sympatiske priser på drikkevarer. Ros for det.

Sake hos Karma Sushi i Aarhus - Aarhus Update

Vores regning

Vi kunne ikke spise op – så er det sagt. 1.729 kroner for tre voksne, inklusiv drikkevarer måtte vi af med. Det er under 600 kroner per snude. Det er der ikke noget at sige til. Faktisk en ret god pris, for en asiatisk oplevelse som er blandt de bedste i Aarhus. En flaske Riesling Kabinett til 285 kroner. Tre sake a 30 kroner stykket. Vand til 29 kroner og 2 øl. Sjældent har jeg oplevet så sympatiske priser på drikkevarer på en restaurant på det her niveau. Priserne på drikkevarer er ikke helt uvæsentlige. Hos Karma Sushi har de en sympatisk prispolitik.

Karma Sushi i Frederiksgade - Aarhus Update

Det mener vi

Det er uden tvivl en af de største positive overraskelser, jeg har oplevet i Aarhus længe. Mine forventninger til Karma Sushi var ikke høje. Men hold op, hvor var det en vellykket aften. Jeg har for nogle år siden spist og fået takeaway fra Karma Sushi. Oplevelsen var på ingen måde prangende dengang. Men det skal jeg love for, den var nu. Et festfyrværkeri af smag var dommen. Tiden fløj afsted. Vi havde faktisk ikke lyst til at gå. Her havde vi jo alt, selvom vi var godt mætte. Karakteren vil være i top. Alt andet ville være en fornærmelse. Aarhus har fået en sushi-restaurant, som vil mere end sushi. Tak for det.

 

Karma Sushi

Frederiksgade 83
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 12 22 01
Website:

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle