Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Af Freja Dumont

Sandwich er dybest set to stykker brød med noget i mellem. De findes i alle kvaliteter og prislejer. Fra plastikindpakkede sandwich liggende i køledisken i kiosker og på tankstationer til luksusudgaven, hvor alt er gennemtænkt og hjemmelavet. En af dem, som laver nogle af de bedste sandwich i Aarhus, er Bernth & Co. De er om nogen kendt for kvalitet og ikke mindst til en ordentlig pris. Vi satte os for at teste, om niveauet nu stadigvæk var så højt. Hos Bernth & Co er alt hjemmelavet  – og brødet er hjemmebagt.

 

Her er råhyggeligt

Der var kun et enkelt ledigt bord denne onsdag eftermiddag. Populært sted må siges. Alle aldersgrupper var repræsenteret, og der var en meget afslappet atmosfære. Otte sandwich var der på menukortet. Den kvindelige betjening studsede noget, da vi bestilte alle otte. Lidt tøvende informerede hun høfligt om, at de altså mættede ret godt. Ros for det.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Brød i sin helt egen klasse

Sara Bernth og Bo Marcussen er personerne bag Bernth & Co. De bager brødet løbende, så der altid er friskbagt brød til sandwich. Brødet bages af biodynamisk mel fra Arion, italiensk tipo 00 og grov durummel fra Molino del Borgo. De er selvfølgelig uden tilsætningsstoffer og andre kemikalier. Brødet overtager ikke smagen og er ikke sejt og hårdt, så det skraber ganen. Her har vi med et luftigt brød at gøre, der passer perfekt til sandwich.

Bernth & Co anmeldelse

Unikke sandwich på hver sin måde

Sandwichene blev serveret på velvalgte tallerkner. De var pakket ind og lette at spise med fingrene eller bestik. Vi startede med fisken. Ceviche & avokado hed den. Råmarineret laks, avocado, tigermilk (chili, lime, kokosmælk, jalapenos) spæde salater og frisk koriander til 85 kroner.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Tunsandwichen var med spansk tun. Den var fanget med stang og i udvalgt kvalitet. Ellers var der æg, hytteost, jalapenos, rødløg, saltede agurker og spidskål. Her blev der sat gang i smagssanserne.  Meget saftig og cremet og samtidig stærk. Prisen var 55 kroner. En helt igennem gennemført sandwich, som ikke fås bedre.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

High-end sandwich

Bernth & Co har de tre varme sandwich. Italian meatball var den ene. Den bestod af meatball, spicy tomatsauce, frisk basilikum og provolone ost. 65 kroner kostede den. Kødbollen var, også, hjemmelavet, og sådan den lige passede i størrelsen til sandwichen. Den var godt krydret og tomatsaucen gav lidt bid. En nytænkende sandwich.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Præcision kalder man det

Banh mi var den anden varme sandwich. Braisseret frilandsgris, hjemmelavet sataysauce (peanutcreme), frisk koriander og spidskål. 65 kroner var prisen. Der var meget kød i, og det var saftigt som ind i himlen. Sataysaucen var cremet og lækker. Der var ikke andet dressing, hvilket klart var et plus. Generelt var der intet overflødigt dressing eller væske, der løb med ad hånden. Præcision kaldes det. Tak! Kan du lide koriander er denne sandwich verdensklasse. Det kan vi heldigvis. En orientalsk sandwich, som var knivskarp. Smukt.

Bernth & Co anmeldelse

Den næste var med lam var den sidste af de varme sandwich, vi satte tænderne i. Braiseret lam, syltede rødløg, bearnaise, indkogt skysauce på rødvin og frisk estragon. Den blev faktisk serveret som en varm ret og ikke en “normal” sandwich. Smuk så den ud på tallerkenen. En helt fantastisk smagsoplevelse. Der var godt med lam, hvilket talte op. Det smagte som en drøm. Saftigt og godt krydret. Rødløgene gav lidt syrligt til den fede bearnaise, og skysaucen var fin salt. Toppen var til gengæld sprød. 95 kroner kostede dette måltid. En ny måde at tænke sandwich på. Det var en succes hos os og fik straks munden til at løbe i vand. Du får bestik til at spise den sandwich med – og du kan ikke tage den med dig. Den skal spises på stedet – hvilket jeg med glæde gør.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Ny klassiker

Sandwich uden kylling på et menukort er sjældent set. Heller ikke på Bernth & Co er den glemt. Men denne kyllingesandwich skiller sig ud. En krydret supreme-kylling, hjemmelavet humus, spidskål og japansk soya til 55 kroner var klassikeren her. Kyllingen var saftig og fint krydret. Spidskålen var sprød, og soyaen skabte en anelse sødme. En flot variation til den klassiske kylling/bacon sandwich og 100 gange mere spændende.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Skinke og ost ses også ofte, når vi taler om sandwich. Den her var med skinke fra Bologna, provolone ost, hjemmelavet pesto, sennep og spidskål til 55 kroner. Kvaliteten i skinken skinnede tydeligt igennem. Senneppen gav et spark til de øvrige ingredienser. Brødet kom mere til sin rette i denne sandwich, hvilket bestemt ikke gjorde noget, da det var i brødeliten.

Vegetar med masser af smag

En vegetarsandwich var også at finde på menukortet. Årstidens råmarinerede grøntsager, hjemmelavet humus, salater og ost var i den.  Humusen var en sand fornøjelse. Den var kraftig i smagen og stærk. Grøntsagerne gav en fin syrlighed. Lækkert, når vegetarmad smager af noget. 55 kroner var prisen.

Bernth & Co anmeldelse

Hjemmelavet most

Vi bestilte to af husets hjemmelavede drikke. Æble ingefær hed den med koldpresset el-star most og lime. Den friske ingefær kom i et lille glas ved siden af. Der var god naturlig sødme fra æblerne, og limen gav den en frisk smag. Ingefæren tog ikke over, som nogle gange sker. Kombinationen var helt perfekt.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Den anden var rabarber. Danske rabarber, blodgrape og økologisk rørsukker. Vi valgte at få den med brus. Meget velsmagende og rundet af med sødme. 45 kroner kostede de hver.

Indretningen

Caféen er lille. En disk, et åbent køkken og derudover ni tomandsborde og nogle siddepladser ved vinduet. Det er intimt, og der er en særlig hygge over stedet. Afslappet og nede på jorden. Akustikken er god. Man bliver modtaget med et venligt smil, som varer ved. Bestillingen foregår ved bordene, hvor der gerne informeres om mad og drikke. Betjeningen er yderst venlige og gør, hvad de kan for at give dig en god oplevelse. Der er 23 siddepladser i caféen.

Bernth & Co anmeldelse

Prisen

Vi betalte 620 kroner i alt for otte sandwich, to gange drikke og en vand. Her var mad nok til otte personer. Det var alle pengene værd. Her får du mad og drikke lavet af de bedste råvarer, hygge, stemning og god betjening til priser, der er til at have med at gøre.

Bernth & Co: Håndværk til den store guldmedalje

Vurdering

Den håndværksmæssige stolthed kan smages på Bernth & Co. Den måde, der er kredset om hver detalje, smag, sammensætning og råvarer, er unik. Råvarene er de bedste der kan opdrives. Der er ikke noget at sige til, at der er fyldt på Bernth & Co. De laver sandwich man husker. Det er svært at vælge en favorit. Sandwichene skiller sig alle ud på den gode måde. Det er de små detaljer i smagen, der gør det. Du får noget for pengene. Der var godt med mad i sandwichene, og de gode råvarer mættede. Kvaliteten i råvarerne skinner tydeligt igennem. Her er der smag for alle pengene. Et fyrværkeri af smag – intet mindre. Deres brød er anderledes, og det er klart en af grundene til, at sandwichene er så gode. Men ikke kun. Præcisionen med råvarer gør, at jeg uden at ryste på hånden vil påstå, at Bernth & Co laver de bedste sandwich i Aarhus. Sådan er det. At de får vores bedste anbefaling er efter denne oplevelse kun en selvfølge.

 

 

Bernth & Co

Borggade 12
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 20 20 80
Email: sara@bernthogco.dk
Website:

 

 

Del artikel

Andre læser også