//Restaurant

Byens bedste fiskerestaurant

Af Redaktionen

Anbefaling af Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn. Jeg var lige forbi Restaurant Seafood til en frokost og et check på niveauet. Lystbådene er kommet i vandet, og havnemiljøet er så småt ved at vågne efter seks måneder i vinterhi. Der er mange gode restauranter og caféer i Aarhus, hvor gode fisk er på menukortet, men der er kun en ”rigtig” fiskerestaurant i byen efter vores mening. Det er restaurant Seafood.

Det er ikke Krogs Fiskerestaurant på Gammel Stand, men de laver klart nogle retter på samme niveau. Igennem de sidste 15 år har vi spist en del måltider på Seafood, og selvom der har været lidt skuffelser engang imellem, så vil jeg mener de er på vej til tidligere tiders storform.  Vi var i hvert fald positiv overrasket over niveauet på Seafood.

Seafood åbnede dørene første gang i 1991 og har heldigvis bevaret en del at de ”klassikere” der gjorde dem kendte dengang.

Maden

Vi besøger og anmelder en del spisesteder for tiden, både for ibyenArhus.dk, men også for andre medier, så tiden er er lidt knap. Vi valgte at bruge to timer på Seafood. Jeg synes deres betjening er blevet noget mere opmærksom og serviceminded. De gav os f.eks. flere valg, da vi spurgte om en ledigt bord til to personer. Noget jeg synes er rigtig god service, men desværre ikke er kutyme ret mange steder. De tog vores overtøj, og var meget hurtige med menukort og vand.

Krumtappen på Seafood er fisk, og det er også dem der gør Seafood anderledes. Ingen tvivl om menukortet er bygget op omkring fisk.

Vi valgte dagens frokosttallerken med 2 slags islandske sild, fiskefrikadelle, rødtun, skaldyrsvinaigrette, rørt rødtungesalat, røget laks samt ost til 175 kroner. Det var en stor frokosttallerken som tog sig godt ud. Der var virkelig kræset for smagsløgene.

Det er svært at komme udenom Seafood bouillabaisse med aioli og hvidløgsbrød. Det er en hovedret og koster 255 kroner, men jeg vi også understrege du bliver mæt. Det er ubetinget den bedste bouillabaisse i Aarhus, på samme niveau som Restaurant ET. Den indeholdt en stor krabbeklo, jomfruhummer, svenske krebs, hjertemuslinger, blåmuslinger, rødtunge. Suppen var kraftig, fiskesmagen havde en blød eftersmag. Den friske persille gav et ekstra touch til skaldyrene. Det er et stor portion med friske skaldyr, så 255 kroner er faktisk billigt når man ser hvad der er at lækre ingredienser i bouillabaissen. Lad os håbe denne århusianske klassiker må blive på menukortet altid. Den er stærkt vanedannende.

Vi spiste også en hjemmerøget torsk med rømørejer og creme dúblé til 115 kroner. Det er en forret, men kan sagtens spises som en let frokostret. Fiskesmagen er ikke så gennemtrængende, men det er til gengæld den røgede smag. Rømørejerne er det tætteste vi kommer på friske fjordrejer.

For dem, der har forvildet sig ind på Seafood uden at kunne lide fisk, er der også en oksemørbrad, så kødspiseren ikke skal vansmægte. Der var også et enkelt kødforret.

For et par år siden kom der ny køkkenchef på Restaurant Seafood. Det var den unge Rie Foldgaard, som klart har løftet menukortet og givet maden en ekstra dimension. Seafood vil ifølge chefen, satse noget mere på skaldyr, både koldt og varm, hvilket ser ud som er en holdbar model.

Aftenmenuen indeholder både Seafoods  ”klassikere” og en tre resters menu som tilpasses efter årstidens råvarer.

Måltidet den dag rammer i den grad plet i både indhold og form og er et af de bedste fiskemåltider, jeg længe har spist.

Vinen

Vi valgte en tysk Riesling til frokosten, fin vin, selvom jeg ikke er den store fan af tyske vine må jeg indrømme, at jeg til tider smager ganske fortrinlige tyske vine. Franske og Italienske vine er pænt repræsenteret på menukortet. Især ser vi en svag overrepræsentation af hvide vine fra Bourgogne. Priserne er fornuftige, de ligger midt mellem. Øl og snaps er også på menukortet, men flertallet af de gæster vi så drak vin til deres frokost.

Atmosfære

Vi sad nedenfor, ved vinduet ud til vandet. Det åbne køkken skaber liv i et restaurant, og jeg er tilhænger at det, selvom det også giver lidt støj af og til. På 1.sal er der masser af plads og en fantastisk udsigt udover havnen og bugten. Det er klart at havnemiljøet og udsigten er med til at løfte stemningen. Sejlbåde og lystsejlere bidrager også positivt til miljøet på havnen. Seafood har snart 100 siddepladser på havnefronten. Udsigten fås ikke meget bedre.

Det er i øvrigt et nyt hold der er kommet på Seafood. De er unge og har klart et mål med det de laver. Som gæst føles det rart at personalet arbejder som et team  og er opmærksom på gæsterne hele tiden. En maritim og hyggelig stemning er dækkende ord for atmosfæren.

Samlet vurdering

Seafood er stedet, hvor enhver gastronomisk fiskeelsker, øst for Storebælt, skal spise. Stemningen er dejlig uhøjtidelig og de unge kokke og tjenere ved hvad de har med at gøre. Prisen er ikke den billigste, men du får også noget for pengene på Restaurant Seafood.

Smag er både en individuel størrelse og til evig diskussion. Råvarer og service er i top, så vi vil på det varmeste anbefale et måltid på mad på Seafood på Marselisborg Havn.  Og ja, det er mest fisk som gør Seafood til en unikt spisested. Vores vurdering ligger absolut i toppen, endda helt i top. Så det er af vores varmeste anbefalinger vi giver her.

 

Restaurant Seafood

Marselisborg Havnevej 44
8000 Aarhus C
Telefon   +45 86 18 56 55
E-mail:   info@seafood-aarhus.dk

 
 
ÅBNINGSTIDER   
 Alle ugens dage;
Frokost 12.00-15.00
Aften 17.00- ?  
 
 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle