CANblau en el Muelle
//Restaurant

CANblau åbner ny restaurant på Nordhavnen i Aarhus

Af Jan L. Pedersen

Et område, som for alvor rykker for tiden, er den gamle Nordhavn. Kocherne, byens to fiskehandlere, træskibshavnen og Fiskerihavnens Varmestue ligger der i forvejen. Det samme med det nyåbnede Hantwerk. Og det er netop i Hantwerk-lokalerne,  CANblau åbner restaurant. Navnet er på plads. Valget faldt på CANblau en el Muelle, som på spansk betyder CANblau på molen, hvilket passer glimrende med placeringen på Nordhavnen. Køkkenet er stærkt inspireret af Spanien. Det ligger ligesom lidt i CANblau-dna’et.

 

Den perfekte trekløver

Hantwerk åbnede sidste lørdag med et brag af en reception. Bryggeriet Humleland og VinDanmark holder til i lokalerne. De står henholdsvis for øllet og for vinen, mens CANblau står for køkkenet. Det trekløver lover godt. Opgaven for CANblau en el Muelle bliver at lave noget mad, som passer både til øl og vin. På ingen måde umuligt, men nok udfordrende, da Humleland er kendt for deres mange forskellige bryg. Køkkenchefen bliver Niels Sloth Sørensen, som kommer fra CANblaus restaurant på Klostertorvet. Han står for køkkenet, og har i mange år arbejdet sammen med medejeren og køkkenchefen, Jimmy Holm. Dette fortsætter fremover, da Holm selv er med i udviklingen af retterne.

 

Estrella fugaz – en nyfortolkning

Det, CANblau en el Muelle vil, er, at fortolke de klassiske danske retter. Det vil med andre ord sige, at alle retterne bliver nyfortolket i en spansk version. Som eksempel kan nævnes Estrella fugaz, som kan oversættes til stjerneskud på dansk. I CANblaus spanske fortolkning er den med blandt andet bacalao (torsk a la dansk klipfisk), ørredrogn, friteret asparges og brioche. En servering som sparker det danske stjerneskud til hjørne, og som er skabt til miljøet på havnen.

CANblau en el Muelle

Tæt samarbejde med Havnens Fiskehus

Fisk og skaldyr bliver en vigtig bestanddel af menukortet på CANblau en el Muelle. Fiskene kommer fra Havnens Fiskehus. De er friske, som altid, men ligeså snart Havnens Fiskehus ved, hvad fiskerne har fanget, får kokkene på CANblau en el Muelle besked, så de kan forberede tilberedningen og garnituren. Det gør, at det er fangsten blandt fiskerne, som i høj grad afgør menuen – i hvert fald den del som har med fisk og skaldyr at gøre.

 

Gang i trækulsgrillen

Hele sommeren, og når vejret tillader det, vil der været tændt op i grillen på havnen. Meningen er, at området omkring Hantwerk skal bruges. Der skal skabes mere liv, hvilket der helt sikkert også kommer. Med Brødrene Koch som nabo og gode kolleger, så bliver området uden tvivl det store trækplaster – både fra centrum men også Aarhus Ø. Miljøet oser jo af historie, fiskeri, træskibe og industri krydret med et par roklubber, en surfbutik, en varmestue og et par fiskehandlere. Hold nu kaje, hvor bliver det godt. Forestil dig en stor åben grill fyldt med hele fisk og skaldyr eller drømmen om den perfekte Arroz a la Valenciana og en kæmpestor paella-pande fyldt med lækre, friske skaldyr på molen. Begge dele er en del af planen.

 

Priserne holder vand

Priserne på maden bliver fra 80 til 200 kroner for et måltid mad. Meningen er, at der skal være noget for alle. Da man har valgt at have fokus på dagens fisk, dagens kødret, forskellige typer små serveringer, så afhænger priserne af, hvad der kommer ind af råvarer.

Pintxos eller små tapas-serveringer vil altid være at finde hos CANblau en el Muelle. De bliver løbende skiftet ud, og der vil altid været et bredt udvalg, som vi ser det i for eksempel i Baskerlandet.

Ikke et bolværk, men et bræt

Nu er det ikke et tapasbræt, man normalt forbinder med CANblau. Det er vi mange, der er glade for. Men da Humleland har deres bryggeri i lokalerne, og VinDanmark sit vin, så vil der naturligt være efterspørgsel på en let anretning til drikkevarerne.. Derfor er kokkene ved at lave en ny version af det tapasbræt, vi kender alt for godt. Hvad, der kommer ud af det, vides ikke i skrivende stund, men det bliver noget med spansk sortfods-skinker og pølser. Jimmy Holm lover mig, at det ikke bliver det samme, som vi ser andre steder i Aarhus.

 

Håndværkerne er i gang

Det er lørdag den 4. marts, at CANblau en el Muelle åbner hos Hantwerk. Der er fuld gang i opbygningen af et anstændigt køkken, og hvis planen holder, hvilket alt tyder på nu, så vil der være restaurant hos Hantwerk i den gamle maskinmesterskole. Der bliver 80 siddepladser indendørs, plus dem som er ved baren. Udenfor bliver der plads til 120 gæster, plus dem som vil sidde på molen.

CANblau en el Muelle

Fiskerivej 2
8000 Aarhus C
[mappress mapid=”728″]

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle