Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Casablanca og byens bedste crunch

Af Freja Dumont

Det har længe været populært at gå ud at spise brunch, men hold op, vi ser nogle tarvelige anretninger og buffeter rundt omkring. De er ideforladte, og caféerne kører med på bølgen om, at brunch sælger og holder sig derfor til den kedelige version uden den store kreativitet. På Casablanca serverer de ikke brunch men crunch. Vi har flere gange været forbi til crunch, og er endnu ikke blevet skuffede. Det blev vi heller ikke denne gang.

Indretningen på Casablanca i Aarhus_

Grunden til, at det hedder crunch, er en tilfældighed. Casablanca og brunch, hvor man har taget C’et og skiftet ud med B’et i brunch. Nu er det nærmest blevet et varemærke og et brugt ord – vel at mærke i Aarhus. Iøvrigt er setuppet, det samme som ude på Sjette Frederiks Kro. Der hedder det blot kronch – sammensat af kro og brunch.

 

Hjertelig modtagelse

Det var høj solskin. En af de dage hvor de fleste ville sidde udenfor. Det var vores held, da vi ikke havde bestilt bord. Det vil vi dog anbefale at gøre, da Casablancas crunch er et tilløbsstykke.

 

Modtagelsen var behagelig. Jeg følte mig straks velkommen. Tjeneren fandt hurtigt vej ned til mit bord, og jeg bestilte to gange crunch. Min madmakker var lidt forsinket, og mens jeg ventede, kunne jeg forsyne mig med noget at drikke. På Casablanca er drikkevarerne nemlig inklusiv og ad libitum.

 

Det helt store bord

I det tilstødende lokale stod bordet med maden. Den så indbydende ud. Først et bord med bestik m.m., koldhævet stenovnsbagt brød og boller fra Casablancas bageri Mor Anna og 100% blødkogte varme æg. Dette garanterer Casablanca i øvrigt hver gang, idet de har investeret i en temperaturstyret dampæggekoger, der udover at tilberede æggene til perfektion, holder æggene på blødkogt niveau, uden at de koger videre.

Cronch på Casablanca

På bordet fandt vi økologisk ingefærskyr med økokiwi og Mor Annas hjemmelavede müsli, rørt laksesalat af hjemmerøget, koldrøget laks, fem slags oste, et udvalg af slagterspecialiteter, friskbagt kalveleverpostej og hjemmelavet nøddecreme, tapenader, kompotter og marmelader.

Hjemmelavet pålæg på Casablanca

Drikkevarer

På tre forskellige borde finder du drikkevarerne. Det store bord er med friskpresset appelsinjuice og koldpresset dansk æblemost. Desuden finder du flasker med ingefærshots. To varianter – en mild økologisk og en med ekstra bid i. Kaffen var økologisk fairtrade.

Kold juice på Casablanca

Vi vil fremhæve

Der var intet i buffeten, der ikke faldt i vores smag. Vi må dog sige, at den hjemmelavede rullepølse, laksesalaten og nøddecreme tog kegler. Drikkevarerne var indbydende og velsmagende. Casablanca var ikke kommet let om ved buffeten. Køkkenet arbejdede på højtryk, og der var konstant udskiftning og opfyldning af maden. God stil.

Velsmagende som ind i himlen på Casablanca

Prisen

200 kroner for mad på det her niveau er et fund. At vi ud over maden fik drikkevarer med i prisen, er sjældent set. Tilmed gode drikkevarer. Value for money i sjældent set grad.

Casablanca i Aarhus er sin egen

Vurdering

Crunchen på Casablanca er værd at komme efter. Der er kræset om tingene. Det er gode råvarer, der anvendes, og det meste er hjemmelavet. Anretningen er indbydende, og der bliver løbende fyldt op. Betjeningen er opmærksom på, at intet mangler og stemningen er hyggelig. Casablancas crunch er en anbefaling værd. Ubetinget. Helt igennem en god og fuldendt oplevelse. Til prisen, den bedste i Aarhus. Intet mindre!

 

Café Casablanca

Rosensgade 12
8000 Aarhus C
Email: kontakt@casablancaaarhus.dk
Telefon: 86 13 82 22

Website

 

Del artikel

Andre læser også