//Cafeer

En bid af Italien i Skolegyde – Café Piccolina

Af Steen Jensen

Når du træder ind på Café Piccolina i Skolegyde, bliver du modtaget af Salvatore. Som du måske kan fornemme på navnet, har vi her at gøre med en ægte italiener. Det kan du virkelig både mærke og smage. Mærke, fordi han tager den sydlandske kækhed og varme med i sin betjening. Smage, fordi han gør en dyd ud af at bruge så mange italienske råvarer som muligt, så pizzaerne emmer af Italien.

Salvatore på cafe Piccolina

Priser og menukort

Hos Café Piccolina er det både muligt at spise på caféen og tage maden med. Maden er lidt billigere, hvis du tager den med, men i denne anmeldelse fokuserer vi på priserne på caféen. Pizzaerne koster fra 69 kroner til 109 kroner, og der er en børnepizza til 50 kroner. Du kan få salater, lasagne, sandwich, foccacia brød og dessert fra 39 kroner til 89 kroner. Til at slukke tørsten kan du få øl, sodavand, juice, saft, kaffe og vin fra 20 kroner til 175 kroner.

 

Lidt ventetid ligesom i Italien

Salvatore er en travl mand. Og han snakker. Meget. Måske er det netop derfor, han har så travlt? Som gæst må man derfor indfinde sig med, at man på Café Piccolina er i Italien for en kort stund. Der er lidt ventetid, men der er samtidig en afslappet stemning. Det er en lille ferie fra hverdagens stress og jag. Men ventetiden bliver opvejet, så snart Salvatore kommer over til ens bord. Hans glæde for maden og stedet smitter nemlig. Han ved alt om råvarerne, og hvorfor de er valgt. Han er en kærlig mand, og man smager tydeligt, at den kærlighed er overført til pizzaerne.

Cafe Piccolina

To pizzaer og to glas vin

Vi valgte Pizza Patata til 94 kroner og 4 Stagioni til 89 kroner. Hertil købte vi ét glas af husets rødvin og ét glas af husets hvidvin til 44 kroner per glas. Rødvinen, Montepulciano d’ Abruzzo, var desværre meget varm, hvilket bestemt ikke kom smagen til gode. Men sin blommesmag mindede vinen næsten om en portvin i starten. Men efterhånden som den kølede ned, blev den bedre. Her skal det siges, at vi efterfølgende snakkede med ejeren om temperaturen, og nu er rødvinen placeret et andet og mere køligt sted. Hvidvinen, Pinot Grigio, var vinderen af de to. Den havde en let og frisk smag, der gik godt til Pizza Patata. Fin vin til prisen.

 

Pizza Patata

Jeg bestilte Pizza Patata med frisk mozzarella, kartoffelskiver, lettere luftrøget skinke, olivenolie og rosmarin. En af de helt væsentlige ting ved en klassisk italiensk pizza er dejen. I dette tilfælde var kanterne sprøde uden at være tørre, og bunden var tynd uden at knække, når jeg tog den op i hænderne. Bravo! Hertil kommer tomatsovsen, der ligesom dejen er hjemmelavet. Lavet på friske tomater og afrundet med lidt sukker. God smag. Endelig var den italienske mozzarella blød og lækker i konsistensen. Bravissimo!

 

Kartoffelskiverne var lækre og tilpas olierede. De gik rigtigt godt sammen med skinken, der sørgede for at tilføje lidt salt til smagen. Endelig bidragede rosmarinen med en fin kant. Hvis vi skal komme med en anke, så kunne der godt have været lidt mere rosmarin. Ellers var både smagen og ingredienserne rigtig gode.

Pizza Patata

Pizza 4 Stagioni

Den anden pizza var med tomatsovs, frisk mozzarella, skinke, champignon, marinerede artiskokker og sorte oliven med sten. Her er der sikkert nogen, der rynker på næsen over, at der var valgt oliven med sten. Forklaring er, at det var de bedste, Salvatore kunne finde. Godt valgt! De er ikke tilsat farve, smagen er lækker og gennemtrængende, og derfor er det faktisk det hele værd, at man skal sidde og slås lidt med stenene.

 

Selve fyldet på pizzaen var lækkert, og de marinerede artiskokker havde en smule bid, der gik godt sammen med den bløde skinke. Men apropos blød, så stødte vi ind i et lille problem med denne pizza. For akkurat lige så god som bunden var på den første pizza, var denne bund rent ud sagt noget skidt. Kanterne og det yderste var lækkert, men i midten var den for våd og blød.

4 Stagiano

Vores vurdering

Café Piccolina serverer rigtig italiensk mad. Det medfører, at resten af stedet også har et italiensk islæt. Du skal vente lidt på din mad, vinen er lidt varm og glasset er måske støvet. Men så har de til gengæld en vaskeægte italiener, der vil gøre alt for sikre dig en god oplevelse. Og den passion kan du smage i maden. Den ene pizzabund var ikke en succes, men idet den anden sad lige i skabet, tør vi godt anbefale stedet. Særligt fordi vi har aflagt caféen flere besøg, og dette er den første gang, vi har oplevet problemer med dejen.

 

Den samlede pris på 271 kroner for to pizzaer og to glas vin synes vi, er ganske god. Særligt fordi det virkelig kan smages, at der bliver kælet for dej, tomatsovs og at råvarerne er god kvalitet. Du kan derfor roligt kigge forbi Café Piccolina, hvis du hungrer efter en god pizza og en lille smuttur til Italien.

Skoven på Cafe Piccolina

 

Café Piccolina
Skolegyde 8
8000 Aarhus C
Telefon 27 39 78 19
HjemmesideCafeer Se alle

Udvalgte artikler Se alle