Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En fabelagtig Spisesalon – god stil er ikke det værste vi har!

Af Freja Dumont

En forårsaften kom vi forbi Kählers Spisesalon i M.P. Bruunsgade. Vi blev taget godt imod ved døren og straks vist hen til vores langbord, hvor to gæster allerede var i gang med deres middag. På Kählers Spisesalon skal man være indstillet på at dele bord med andre gæster. Det har bestemt sin charme. Jeg har spist mange gange på Spisesalonen. De har altid åbent – stort set. Deres mad smager godt, og så bliver Visakortet ikke rødglødende.

Kählers Spisesalon i Aarhus_

Spisesalonen har plads til maximum 45 spisende gæster. Stedet er dekoreret med de største klassiske kollektioner og de nyeste must-have fra Kählers. Hyggeligt og nede på jorden.

 

Fuld fart på – og godt med gæster

Bestillingen gik lynhurtigt. God og venlig betjening. De lyttede til, hvad vi ville og guidede godt. Der gik ikke mange minutter inden drikkevarerne var skænket, præsenteret og foccacia med dertilhørende smør, pisket med lidt citron, var serveret. Brødet var friskbagt og smørret syrligt. Det smagte godt.

Kählers Spisesalon i M.P. Bruunsgade

Frikassé når den er bedst

Butterdej formet som en rede – fyldt med lam i dild, rejer og hvidkål. På toppen friske små æbletern og karse. En frikassé med hvidvin, lam og rejer tager altid kegler her. Dilden sparkede fint til butterdejen. En ret som var tilberedt til perfektion. Mere af den slags.

Butterdej med lam og rejer på Kählers Spisesalon

Foråret var ikke kommet endnu

Hovedretten var sprængt kalvespidsbryst med peberrodsauce, sauteret spidskål og ristede små kartofler. En dampet romanescosalat. Lidt syltede brændte rødløg var det syrlige element. Kødet var perfekt. Ingen fedt – overhovedet. Den blev serveret smukt i en keramikgryde.

Hovedretten på Kählers Spisesalon i Aarhus_

En vinteragtig servering, men klart velsmagende.

Smuk hovedret på Kählers Spisesalon i Aarhus_

Måltidets konge

Til dessert havde vi valgt ostene – i stedet for den søde dessert. Tre forskellige oste med knækbrød, pærekompot og syltede abrikoser. Gede fraiche fra Søvind Mejeri, Lindbjerg blåskimmelost og Thybo fra Thise Mejeri. Ostene kom fra Grand Fromage. Dejligt med lidt afveksling. En anstændig osteservering uden så meget snak.

Osteserveringen på Kählers Spisesalon-2

Store og flotte smørrebrød

Vi valgte tre stykker smørrebrød a la carte. Menuen og vinene skifter hver anden måned. Respekt for det! I denne omgang valgte vi Frisk fra havet, Herlig hønsesalat og Hubertus.

 

Frisk fra havet

Æg med røget ørred rørt på creme fraiche – frisk og forårsagtig. Der var godt med ørred i. Retten var ikke for fed, og de finthakkede skalotteløg  gav god smag til stykket.

Æg og ørred på Kählers Spisesalon

Herlig hønsesalat

Der var ikke sparet på de velsmagende franske hanekyllinger. Hønsesalaten var lidt bombastisk. Den smagte forrygende godt – og var på ingen måde fed. De gule marinerede tomater gjorde det godt og bankede fint til hanekyllingerne. På toppen var der porre frites. Sprøde og let saltede.

Et stykke med høns på Kählers Spisesalon

Hubertus

Jagten på hjorten var sat ind. Røget tyk hjortefilet på en gulerodspuré og gulerodscrodité på rugbrød. Syltede tranebær på toppen. Enkelt og forrygende velsmagende. En hyldest til skovens vilde dyr. Det slog de andre stykker ene og alene på kødet, som var mørt som smør.

Tre stykker smørrebrød på Kählers Spisesalon

Flid, ansvar og nærvær

Betjeningen fejlede ikke noget. De kunne få noget fra hånden. Ingen tvivl om, holdet den aften var erfaren. De vidste både noget om maden og drikkevarerne. Vi drillede dem lidt med de mange forskellige serveringer, vi skulle have. Øllet til smørrebrødet var alene vores egen beslutning. Møn Bryghus brygger spændende øl.

Klintekongens Klassik på Kählers Spisesalon

Prisvenlig vinmenu

Vinmenuen bestod af Alpamanta Estate Wines, Sauvignon Blanc fra Argentina. En friskhed med lime og grønne æbler var, hvad der mødte mig. Ikke nogen stor vin, men et ganske fint glas på en onsdag aften. Næste vin var en oversøisk Pinot Noir fra Glorieta La Posta fra Mendoza-regionen i Argentina. Helt igennem et anstændigt glas vin til en lav pris. 

Dagens rødvin på Kählers Spisesalon i Aarhus_

Til osten fik vi Burmester Tawny Port – et sikkert valg, som de færreste har noget imod. Vinmenuen kostede 229 kroner for tre glas inklusiv et par genopfyldninger. Det kan ikke gøres billigere. Vand var med i prisen.

 

Vores regning

837 kroner var prisen for en tre retters menu, vinmenu, tre stykker smørrebrød og to øl fra Møn. En fair pris for god, spændende og velsmagende mad. Der var ikke så meget hokus pokus over maden. Det er klassisk mad, som er nyfortolket. Den smagte godt – og vi blev mætte.

Kählers Spisesalon

Vurdering

Kählers Spisesalon har noget, som er værd at gå efter. Indretningen er gennemført og smuk. Man føler sig godt tilpas – og har ikke lyst til at gå igen. Velsmagende mad og en betjening, der ved noget om det, de taler om. Stemningen er nede på jorden, hyggelig og afslappende. Gæsterne sidder ved langborde. Man taler med de andre. Det er kun naturligt. Kählers Spisesalon har endnu ikke skuffet mig, så jeg vender med glæde tilbage, igen og igen. De skal have en stor anbefaling herfra.

 

Kähler Spisesalon

M.P Bruuns Gade 33
8000 Aarhus
Email: info@spisesalon.dk
Telefon: +45 86 12 20 53
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”694″]

Del artikel

Andre læser også