//Restaurant

Flugten fra trafikkaos i Aarhus C – Frokost på Fedet

Af Redaktionen

Aarhus C er et helvede rent trafikmæssigt. Kaos er et ord, som med rette kan bruges, hvis du er i bil i Aarhus Centrum – i folkemunde også kaldet midtbyen. Det er ikke et nyt problem, men til forretningsmøder og frokoster bliver du nødt til at tænke over det, og holde frokosten der, hvor det er nemmest at komme til. Den dag valgte vi Restaurant Fedet.

Vi var lige ankommet og havde sat os tilrette, da fiskemanden fra Clausens Fiskehandel kom med friske fisk. Clausen er ud over at være Danmarks ældste fiskehandel også kendt for deres unikke kvalitet. Clausen sidder solidt på byens bedste restauranter og tak for det. To minutter efter fiskemanden var gået igen, kom vores tjener og sagde, der var frisk stenbiderrogn på menuen, dog ikke på menukortet, endnu. Den sprang vi på, alle tre.

Nordens Kaviar

Retten, om du vil, var lidt old school, men med så meget stenbiderrogn var det fløjtende lige meget. Rognen manglede salt, men det kunne heldigvis let fikses, da der var masser af salt foran os. Den fede creme fraiche og rognen er et tegn på forår i min bog. Stenbiderrognen kostede 85 kroner per portion. En ganske rimelig pris.

Stenbiderrogn på Fedet i Risskov

Frokosttallerkenen på Fedet koster 188 kroner. Der er typisk fem mindre retter på, som køkkenet sammensætter efter sæsonens råvarer. Den dag, vi var forbi, var der gammeldags modnede sild med hjemmelavet karrysalat. En stor sild, godt mør og uden for meget smag af eddike. Der var nok sild – til tre halve stykker brød. Karrysalaten måtte godt have været lidt mere fed for min skyld, men den smagte godt, og karryen kunne smages.

Lidt af frokosten på Fedet i Risskov

Et lille bæger med håndpillede rejer afløste silden. En lille portion, men den passede perfekt til et helt stykke brød. Rejerne var håndpillede og faste, hvilket alle rejer burde være. Citron og mayo var der også. Dansk rejemad som i gamle dage.

Dagens store servering var mørbradbøf a la creme med ristede champignons. Piskefløde er et must. Lightprodukter burde forbydes, især sammen med mørbradbøf. Rugbrød og hjemmelavet agurkesalat var tilbehøret. Der var to eller tre store og møre stykker mørbrad. Saucen var helt perfekt, god konsistens og med smag. Hvis vi holder stenbiderrognen udenfor, så var mørbradbøfferne frokostens højdepunkt.

Mørbradbøf på Fedet i Risskov

Manchego er en ost fremstillet i La Mancha-regionen i Spanien. Her fik vi et godt lagret stykke, 12 måneder. God og meget fast fåreost. Et kritikpunkt og ønske kunne være, at der var to oste på frokosten, en blød og en fast. Manchego er dyr og skiller vandene. Jeg elsker den ost, så ros hos mig.

Desserten var et hjemmebagt stykke konfektkage med en hindbærpure. Her var kun en ting af sige, og det var, at det smagte af mere. Dejlig afslutning på dagens frokostmøde.

En hvidvin, jo, jo

Tjeneren anbefalede husets vin. En chilensk hus-vin, som var ganske fornuftig til prisen. 225 kroner for en flaske er jo ikke alverden. En okay allround vin som ikke gjorde noget forkert, men tværtimod heller ikke en jeg husker. Nu var det en arbejdsfrokost, og jeg sagde blot ja til en flaske vin, da den kvindelig tjener spurgte mig. Senere kiggede jeg på vinkortet, og der var faktisk flere gode bud til fornuftige priser.

Plus, plads og parkeringspladser

Er du (også) en af dem, som synes, det er irriterende, at Aarhus er et stort trafikkaos? Vi er mange af dem efterhånden. En bil og en parkeringsplads i centrum er to ting, som ikke passer sammen. Du skal være sjælden optimist, hvis du tror på, du kan finde en ledig parkeringsplads i Aarhus C. Derfor er det, nogle gange, befriende at kunne holde uden for en restaurant, især til frokostmøder. Der er Restaurant Fedet helt eminent. Her er masser af plads og p-pladser, og hvis der ikke er nok ved restauranten, så er der 50 meter væk en kæmpe parkeringsplads foran Bellevuehallen. Det er ikke uvæsenligt, når man skal vælge frokostrestaurant. Der kommer mange forretningsfolk og spiser frokost på Fedet, hvilket måske skyldes de lette parkeringsforhold.

Restaurant Fedet i Risskov

Vurdering

Overordnet en rigtig god frokost. Vores regning løb op i 1130 kroner for tre personer. Vi var mætte, og det ville vi også have været, hvis vi kun havde valgt frokostplatten. Så det er en let sag at spare 285 kroner, men stenbiderrognen var dagens bedste servering og alle pengene værd. Betjeningen var sød, smilende og tilstede. Vinen kunne være bedre, men det ved vi til næste gang. Maden til prisen var i orden, så ros herfra. Vejret var ikke så godt, men det bliver bedre, og når solen er fremme, og man kan sidde udenfor, ja så er Fedet et oplagt valg.

/JLP

 

Restaurant Fedet

Nordre Strandvej 35

8240 Risskov

Email: kontakt@fedet.dk

Telefon: +45 52588240

Link til hjemmeside

[mappress mapid=”494″]

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle