//Restaurant

Frokost med smørrebrød på den Den Lille Kro

Af Jan L. Pedersen

Dansk frokost er svær at undvære. Især hvis den er god. Den Lille Kro i Nørregade blev solgt tidligere på året. Der blev meldt ud, at konceptet med god og gedigent dansk mad ville være det samme, som den tidligere ejer lavede. Det lød betryggende. Efter vores besøg, måtte vi konstatere, at det ikke helt var det samme.

 

Dejligt, men ledige borde

Vi havde ikke bestilt bord, men der var heldigvis mange ledige pladser. Der er ikke noget værre, end at stå i kø til et bord, eller gå slukøret fra en overfyldt restaurant. Otte personer var der til frokost, den dag vi var forbi. Ikke overvældende. Den friske tjener meldte også hurtigt ud, at der var valgfrihed. Rart med klar tale.

Facaden på Den Lille Kro i Aarhus_

Store stykker mad

Vi bestilte to stykker smørrebrød, da tjeneren mente, tre stykker var for  meget. Prisen var 69 kroner stykket. Stegt rødspættefilet med remoulade, salat, radiser, agurk, grønne asparges, tomat, ærteskud og dild. Den sædvanlige citron var der også. Utrolig mange elementer, som virkede forvirrende. Fisken var perfekt indeni. Udenpå var skorpen ujævn. Smagen var svag. Remouladen var god. Lidt mere syre ville have løftet den.

Rødspættefilet på Den Lille Kro

Et anstændigt stykke

Næste stykke var leverpostej med bacon, champignon, rødbeder og masser af ristede løg. Et højt stykke. Brødet synede ikke af meget. Leverpostejen havde en fin smag, men var alt for tør. Baconstykkerne var flotte, men kolde.

Et stykke med leverpostej

Roastbeef eller det der ligner

Teksten på menukortet var roastbeef med pickles, ristede løg, frisk peberrod og karse. Et eller andet var gået galt med kødet. Det var gråt og småsejt. Ikke godt. Se bare på billedet herunder:

Smørrebrød med roastbeef på Den Lille Kro

Når kødet på et stykke roastbeef flopper så meget, så er resten sekundært. Hvor er stoltheden henne? Det må være en ommer.

 

Tykke skiver – og svag smag

Rullepølsen var langt fra “Slagter Munch” ligaen. Desværre. Salt og peber kompenserede dog lidt. Men alligevel. Det skulle have været en krydret rullepølse med fedt, syltede rødløg, tomat, italiensk salat, sky og karse. Umiddelbart undrede jeg mig over, hvorfor der var italiensk salat på. Den var hjemmelavet. Tynd i konsistensen, og det med krydret må have været en fejl på menukortet, for det var den på ingen måde. Gulerødder og ærter havde en god konsistens. Den smagte godt, og gav den svage “ikke krydret” rullepølse et løft. Et forvirrende stykke hvor rullepølsen, desværre, spillede anden violin. Her er plads til forbedringer.  

Smørrebrød med rullepølse på Den Lille Kro

En søvnig og pudsig betjening

Betjeningen bestod af en tjener med kasket, hvid skjorte, butterfly, brunt forklæde og runde briller. En karikatur. Der var pænt varmt i restauranten, men det betød ikke, at han smed hovedbeklædningen. Det virkede som om, at han var total fejlcastet til det outfit. Outfittet ville også havde været underordnet, hvis han var oppe i gear. Det var han så ikke. Tværtimod. Tankevækkende, når der kun var otte gæster i restauranten. Umiddelbart til at overskue, hvis man ellers ville passe sit arbejde. Det var som om, at han havde andre gøremål ude bagved. Vores anden øl, måtte vi vente snart fem minutter på. Det var en flaskeøl, så ventetiden kan ikke skyldes bøvl med fadølsanlægget.

Indretningen på Den Lille Kro

Øl, og mere øl

Ølkortet på Den Lille Kro er stort, og bredt. Ubetinget ros for det, selvom priser på op mod hundrede kroner for en halv liter er en sjat penge. Der var en del mikrobryggerier på kortet. Fint. Men vi valgte en klassiker. Gamle Carlsberg Lager er den ældste øl  i Carlsbergs sortiment. 35 kroner per øl betalte vi. Det er fair. En god pris.

Smørrebrød på Den Lille Kro

Vores regning

Priserne er gode. Sympatisk, hvis altså maden var skarp. 416 kroner for fire stykker smørrebrød og fire øl. Det mættede godt, og det var på ingen måde prisen, vi havde kritik af. Arbejd med stilen og smagen, så passer pengene uden tvivl.

 

Vurderingen

Vi fik ikke indfriet vores forventninger. Måske var de også for høje. Roastbeef må ikke være gråt og tørt. Det tæller markant ned. Rullepølsen var svag. Umiddelbart er det som om, at Den Lille Kro placerer sig mellem to stole. Det klassiske smørrebrød og det moderne. Der var gode elementer, men samlet set, var oplevelsen forvirrende. Det virkede som om, de gik halvhjertet til opgaven. Vi spurgte ind til maden, men fik at vide, at sådan skulle det være og smage. Så vidste vi da, at en roastbeef ikke skulle være rød på Den Lille Kro. Indretningen og atmosfæren på Den Lille Kro er i orden. Helt igennem god.

 

Jeg synes, der mangler flere klassiske smørrebrødsrestauranter i Aarhus. Så jeg er sikker på, at der er plads til Den Lille Kro, men det kræver mere fokus på deres identitet, og ikke mindst en finpudsning af smagen. Er det moderne og nytænkende smørrebrød, eller den klassiske vi i forvejen kender, I vil lave? Det kunne være rart, vi kunne se og smage det.

 

Den Lille Kro

Nørre Allé 55
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 86 44 41
Website: 

 

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle