//Cafeer

Godt gemt – Festugegrillerier i selskab med Weber og IKEA

Af Pernille Søborg

Lidt afsides, men stadig i Aarhus midtby, finder vi Festugegrillerier. FO-byens gård i Vester Allé 8 lægger igen i år hus og gård til fest på gadeplan. Sidste år var der mellem 5.000 og 7.000 besøgende. I år er gården vokset, og der er siddepladser i to niveauer både inde og ude.

Vin og weber hos Festugegrillerier

Vi rammes af skønne dufte, da vi træder ind i gården. Der er tændt op i den store grill, og gården er fyldt med borde, bænke og skamler. Festligt, ukompliceret hygge og festuge for hele familien må være ordene fra gården. Der er små legeuniverser for børnene, og pyntet op i stor stil.

Lidt gæster hos Festugegrillerier

FO-byen har været med i Festugen i en del år. Tidligere var den forbeholdt frivillige arbejdere i festugen og kunstnere. I dag er det for alle.

Lars Kyllesbech, der driver Restaurant Mefisto, er manden bag maden. Han er en mand, der gør sig umage og til tider tager chancer, fordi han brænder for det.

Lidt snacks hos Festugegrillerier

Pænt stort menukort

Der er 11 retter på menukortet at vælge imellem. Et varieret udvalg der byder på små og store retter, fisk, kød, ost og lidt dessert. Dagens ret er også en mulighed. Det serveres som tag selv bord i den store sal. Til frokost koster den 135 kroner, og om aftenen er prisen 165 kroner.

Festugegrillerier i Aarhus C

Vi havde sat os for at prøve lidt af hvert og startede med grillet østers med æble hertil agurke-vinaigrette. De 3 store østers til 65 kroner, så dekorative ud på tallerkenen. Der var et godt samspil mellem hav og syrlig frugt. Prisen er sjælden set lav for friske østers. Rent IKEA-priser.

Østers hos Festugegrillerier

Fiskefrikadeller med grøn og hvid dip og grove fritter til 75 kroner var vores næste ret. To store, sprøde fiskefrikadeller med krydderurter anrettet i en bambusæske. Flot så det ud, og fiskefrikadellerne var sprøde udenpå, fyldige og saftige indeni. Det var en stor portion og en dejlig ret. De to forskellige dip supplerede dellerne godt. Fritterne var sprøde med en okay hjemmelavet remoulade.

Vinder fiskedeller hos Festugegrillerier

Hotdog med øko-pølse i brioche med chutney, syltede løg og tørret løg på toppen til 50 kroner. Sikke en oplevelse! Briochen var luftigt og sød, og sørgede for at øko-pølsen kom til sin ret, fordi brødet gav mening og ikke bare var det sædvanlige smagsløse brød, man er vant til at få. På toppen var hjemmelavede, ristede løg med sprødhed og smag. Intet mindre end fantastiske var de. En hotdog ud over det sædvanlige med en velsmagende pølse med meget kød i.

Festuge hotdog hos Festugegrillerier

Festugeburger version 2015 blev valgt som det næste ret. Himmerlandbøf i godt brød med garniture til 85 kroner. Bøffen var desværre gennemstegt og alt for tør, men den havde dog en fin smag. Garnituren bestod af lidt kål. Dressingen og ketchup fungerede godt og gav heldigvis saft og væske til bøffen. En finpudsning af deres festugeburger ville ikke gøre noget. Men andre ord, så skuffede den os!

Knastør burger hos FestugegrillerierSidste ret var porchetta af gris rullet med rosmarin og fennikel. Hertil æblechutney og grillsalat til 135 kroner. Kødet var saftigt, og krydderierne virkede godt. Det var store stykker, og flæskesværet var sprødt. Salaten var stegte grøntsager. En god ide at holde det i grillstilen.

Porchettaen fejlede ikke noger her - Festugegrillerier

Gode priser

Vi betalte 630 kroner for fem retter mad, to festugeøl og to glas vin. Det er bestemt okay priser for hjemmelavet mad med gode finesser. Råvarerne var i orden, og portionerne var pænt store. Et glas rødvin og et glas hvidvin i middelklassen kostede 50 kroner stykket. Carlsberg sørgede for fadøllet. Vi valgte festugeøllen. Helt sikkert et godt valg. Festugeøllet er og bliver for dyr, men det gælder i hele byen, på nær ved Kulbroen. Til fisken prøvede vi festugevinen. 

Rolig stemning hos Festugegrillerier

Klart et besøg værd

Det var dejligt at sidde i en lille oase lidt væk fra festugens travle liv. Her er det muligt, at få velsmagende mad uden at blive forstyrret af bastonerne fra diverse koncerter, der banker om kap med hinanden.

Maden var flot anrettet med service, der passede til maden. Der var helt sikker tænkt over alt lige fra smag til anretning. Vi var absolut tilfredse, overraskede og fyldt med god stemning og dejlig smag, da vi gik videre i festugens mange tilbud.

 

Åbent den 27. august til 5. september kl. 12.00 til 21.00

Adresse:
Vester Allé 8
8000 Aarhus C

 

Cafeer Se alle

Udvalgte artikler Se alle