Af Redaktionen

Det ser desværre ikke alt for godt ud på den aarhusianske takeaway-scene. Ud af tre gange takeaway var der kun en, som overholdt de kvalitetskrav, vi har. Det var La Trattoria i Frederiks Allé. De gjorde det til gengæld godt. Ikke nok med at maden næsten var brændvarm ved ankomsten, den var også velsmagende. Ovenikøbet i en sjælden grad, når vi taler om takeaway.

Bestillingen var ikke stor. Fire forskellige retter i alt. Den første var en vegetarret, Vegetariana pastasalat hed den. Prisen var 45 kroner. En stor, frisk portion pasta med frisk mozzarella, tomater, syltede artiskokker, salat, balsamico og pesto. God, frisk og velsmagende, og ikke mindst mættende.

Vegetariana paste fra La Trattoria i AarhusNæste bestilling var Tagliatelle alla Pescatora til 60 kroner. Igen en stor portion pasta med rejer, muslinger, blæksprutte og gulerødder. Ikke særlig krydret, men alligevel med god smag. Et godt forslag til dem, som ikke vil have kød. Lidt flere muslinger end dem vi fik, ville ikke skade, tværtimod. Der var ingen fløde i pastasaucen, men hvidvin og lidt olivenolie.

Tagliatelle alla Pescatora fra La Trattoria i AarhusHovedretten var Saltimbocca Alla Romana til 135 kroner. Her rydder vi bordet. Flot ret. Kalvekød, parmaskinke og salvie i hvidvin med pasta til. Enkelt. Saltimbocca er en klassisk romersk ret. Respekt for La Trattoria. Den kunne ligeså godt være serveret i Rom. Kødet var  supermørt, og der var to gode stykker. Af de fire retter vi spiste den dag, var Saltimbocca bedst, men også dyrest.

Saltimbocca Alla Romana fra La Trattoria i AarhusEn anrettet Saltimbocca fra La Trattoria i AarhusSidste ret denne dag var Rigatoni Panna e Carne til 60 kroner. Godt pasta og mørt oksekød sammen med flødesauce og lidt grøntsager. Enkelt og velsmagende. Et ønske kunne være at sætte prisen lidt op, og der så var mere kød, man er jo mand.

Rigatoni Panna e Carne fra La Trattoria i AarhusTil alle retterne var der hjemmebagt, lunt brød med. Ikke i den hvide afdeling, men i den mellemmørke. Lidt tungt med god fylde er nok ordene om det.

Brød fra La Trattoria i Aarhus

Madens temperatur ved leveringstidspunktet

Den var varm. Faktisk tæt på brændvarm, og varmere end vi forventede. Så der var tilfredsheden stor.

Leveret på aftalte tidspunkt

Ja, den kom 25 minutter før aftalt tid. Leveringen blev foretaget af Just Eat.

Passer bestillingen – er alt med?

Ja, alt var som bestilt.

Råvarekvaliteten

Kvaliteten virkede i orden. Grøntsagerne var friske og med bid i. Kødet var mørt og uden fedt. Alt i alt er vores vurdering, at kvaliteten er i orden.

Smag og velsmag

Den fejlede ikke noget. Vi fornemmede, at den ægte og enkle italienske velsmag var tilstede. Maden var på ingen måde overkrydret. Den naturlige smag var fastholdt.

Pris/kvalitetsforhold

Prisen er fair. Både portionsstørrelse og kvalitet matcher prisen, som faktisk er i den lave ende. Pasta er ikke specielt dyrt, og det mætter godt. Vores fornemmelse var, at pastaen var i den bedre ende af skalaen. Men udover det, så er der stor forskel på, hvordan tilbehøret er. Her er vores dom, at La Trattoria formår at bibeholde den gode og enkle italienske smag.

Leveringspris

49 kroner for levering. Det var en fair pris.

Emballagen og skånsom transport

Maden kom i poser. Retterne var i plastikbokse og alu-bakker. Alt så pænt ud ved ankomsten. Ros for alu-bakkerne. De er bedre til transport, end tynd flamingo er.

sådan kom vores mad fra La Trattoria i AarhusIndpakning af takeaway fra La Trattoria i AarhusAlt i alt kom vi af med 349 kroner inklusiv levering. Det er ikke dyrt for mad til tre personer. Især kvaliteten og den enkle smag trækker op i vurderingen. Byens Spiseguide vil gerne anbefale takeaway fra La Trattoria. De formår at fastholde den gode smag, også efter et kvarters transport.

La Trattoria

Frederiks Allé 130
8000 Århus C
Email: kontakt@latrattoria.dk
Telefon: +45 32 16 27 52
Link til hjemmeside
 [mappress mapid=”233″]

Fastfood & Takeaway Se alle

Udvalgte artikler Se alle