//Guides

Steakguide: Her kan du med garanti få en mør bøf

Af Pernille Søborg

En steak skal være mør. Sådan er det. Kødet skal være i orden, og det skal behandles med den yderste respekt og omhu. Vi har valgt seks restauranter, som altid har steak på menukortet, og hvor kvaliteten er i top. Med andre ord, det sikre valg, hvis du er til oksekød.

Restaurant Ferdinand

Ferdinand ved åen i Aarhus er på mange måder indbegrebet af et fransk brasserie i den bedre ende af skalaen. Stilen oser af Frankrig, selv om maden også går i retning af moderne europæisk og ikke kun fransk mad. Ferdinand har altid en god steak på menukortet – også til frokost. Indretningen er der stil over. Der er kvalitet hele vejen igennem, og det er en sjælden oase ved åen, vi har med at gøre her. Betjeningen er der også styr på. De går op i at yde en faglig og kompetent service. Ferdinand har siddepladser udenfor. Det er i solsiden og med fin udsigt i alle retninger.

Prisen er 295 kroner for 300 gram ribeye med salat, pommes frites og pisket bearnaise.

 

FERDINAND

Åboulevarden 28
8000 Aarhus C
Telefon: +45 87 32 14 44
Website

 

A Hereford Beefstouw Aarhus

Over for Domkirken og Aarhus Teater ligger en af byens ældste steakrestauranter. A Hereford Beefstouw Aarhus er navnet. Kødet hos A Hereford Beefstouw er af bedste kvalitet. De udvælger selv de dyr, som senere skal serveres for gæsterne. T-bone steak, ribeye af krogmodnet finsk kvæg, bøf af mørbrad eller filet er blandt de mange muligheder af godt kød. Hvis du kan få plads ved vinduerne, så gør det. Her har du udsigt til Domkirken, Aarhus Teater og Bispetorv. Du spiser i det gamle bryggeri, og i den gamle brygkælder. Her kan du se de gamle kobberkedler. Der er stil over det.  Det oser af atmosfære.

 

Priserne for en steak af mørbrad starter ved 265 kroner.

 

A Hereford Beefstouw Aarhus

Kannikegade 10 – 12
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 13 53 25
Website

 

KöD Aarhus

KöD åbnede i deres nye lokaler på Åboulevarden den 7. september og forlod dermed de kendte rammer i skolegade. Succesen oversteg kapaciteten i de gamle lokaler, og derfor slog ejerne til, da muligheden bød sig for at ombygge og åbne i endnu større lokaler på Åboulevarden. De nye lokaler er mere åbne end de gamle. Man fornemmer stemningen i lokalet i langt højere grad end tidligere. Indretningen er rå og stilfuld med mange lækre detaljer og finesser.

Prisniveauet afhænger i høj grad af, hvad der bestilles fra menukortet, da der er stor prisdifference på især vin og kød. Her svinger prisen på en bøf fra 235 kroner til 595 kroner for en Wagyu steak.

 

Köd Aarhus

Åboulevarden 23
8000 Aarhus C
Telefon: +45 38 41 60 50
Website

 

MASH

MASH er en forkortelse af Modern American Steak House, så det kan ikke komme bag på nogen, at det handler om kød. Befriende når alle ved, hvad det handler om. MASH modner selv en stor del af deres kød, og de har meget at vælge mellem. Om du vil bestille 200 gram eller 1,3 kilo er op til dig selv. Men de har kødet i den størrelse, du ønsker.

MASH er kendt for kød i bedste kvalitet, men nu kan MASH Aarhus også officielt bryste sig af et vinkort i verdensklasse. Ved magasinet The World of Fine Wines årlige uddeling af vinverdenens svar på Michelin-stjerner blev restauranten tildelt to ud af tre stjerner.

 

Prisen er fra 210 kroner plus side dish til 45 og 48 kroner stykket.

 

MASH Aarhus

Banegårdspladsen 12
8000 Aarhus C
Telefon: +45 33 13 93 00
Website

 

Restaurant ET

Et fransk brasserie ved åen, som er tro mod det franske køkken og det klassiske håndværk. En klassisk entrecote med fedtkant, håndskårne pomme frites, hjemmelavet bearnaisesauce og salat. Størrelsen på bøffen er størrelse jysk. Den er nok mellem 250 og 300 gram, men de skriver ikke størrelse. Her er det en selvfølge, at bøffen er så stor, at man bliver mæt.

På brasseriets menukort er der blandt andet østers, dampede blåmuslinger, marvpiber, fiskesuppe, foie gras, snegle, salade Gourmandise, Michel Michauds rørte oksetatar, Confit de Canard  med videre. Et godt sted at blive introduceret til fransk velsmag i sin grundform.

Prisen er 278 kroner for en entrecôte.

 

Restaurant ET

Åboulevarden 7
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 13 88 00
Website

 

 

Retour Steak

Sidste skud på den aarhusianske steak-scene er Retour Steak på Banegårdspladsen. Retour Steak åbnede på Banegårdspladsen i de lokaler, som tidligere husede Kroen i Krogen og TGV Café. Danmarks ukronede bearnaisekonge, Rasmus Oubæk, siges at lave den bedste bearnaisesauce i Danmark. Om det passer, kan jeg godt tvivle lidt på. Men den er håndpisket og smager forrygende godt.

Det er hyggeligt på Retour. Mørke borde uden duge og levende lys. Væggene er tomme, altså bortset fra gæsternes jakker, der hænger og skaber stemning. Belysningen er meget afdæmpet, og det samme gælder musikken.

 

Prisen er fra 285 kroner for 350 gram ribeye. Salat og andre side dish koster ekstra her, så regn med mellem 350 og 400 kroner inkl. det hele.

 

Retour Steak

Banegårdspladsen 4
8000 Aarhus C
Telefon: +45 88 63 02 90
Website

 

 

 

Guides Se alle

Udvalgte artikler Se alle