//Cafeer

LANGHOFF & JUUL – Økologisk Spisested

Af Redaktionen

Guldsmedgade er attraktiv, det er der intet nyt i. Gaden tiltrækker små butikker, som skiller sig ud fra mængden. Det er ikke primært nye spisesteder, som gaden er kendt for, udover Spisestedet Langhoff & Juul. Placeringen er velvalgt, den ligger godt lige midt i det hele. Byens Spiseguide har spist tre gange på det stemningsfulde spisested. Alle gange var en god oplevelse.

Langhoff og Juul plus personaleSpisestedets indehavere er Nina Juul og Jonas Langhoff. Deres interesse for mad har de haft hele livet. Nina er uddannet kok, og har været i kokkelære på Prins Ferdinand i Den gamle by. Jonas har en fortid i kommunikationsbranchen, men har hele tiden haft en stor passion for mad og vin. Hans far er franskmad, og uddannet kok, så det er igennem ham, at han har fået sin madopdragelse.

Hvad er social mad?

Social mad er konceptet. Idéen er, at der skal være plads til at spise, uanset om man er ti personer eller én. Derfor er langbordet et sted, man bare sætter sig ved og spiser. Man kommer meget hurtig i snak med andre ved bordet – og nye relationer opstår hurtigt. Det fællesskab som kan opstå ved at spise sammen, kan være ret sjov, da det mange gange starter med en dialog om maden eller drikkevarerne. Det at spise må meget gerne være en social begivenhed. Det er derfor, at maden hos Langhoff & Juul serveres på fade, og gæsterne på den måde opnår et større fællesskab og nærværd omkring måltidet.

Især tapas om fredagen er for alvor social, da man kan dele maden på kryds og tværs. Hvis man ønsker at sidde ved to – eller firemandsborde, så kan det også lade sig gøre. Fint for de knap så social anlagte.

Økologi er et nøgleord

En af betingelserne for Langhoff og Juuls menukort er, at råvarerne skal være økologiske. Ejerne går begge meget ind for bæredygtighed, og vil gerne selv kunne leve op til deres idealer. Vi har fået god mad hos Langhoff & Juul, men vi må ærligt indrømme, at vi ikke kunne smage den var økologisk, men velsmagende var den med sikkerhed.

Langhoff & Juul i GuldsmedgadeBagrunden for at placere caféen i Guldsmedgade er, at gaden er en del af Latinerkvarteret. Kulturlivet er spirende og der er mange små unikabutikker, som tiltrækker folk fra hele Jylland. Latinerkvarteret er hot i disse år. Beliggenheden er vigtig, for det koncept man vil lave.

Jonas Langhoff fortæller, ”Vi vil gerne huskes for en god og anderledes oplevelse. At man har været inde et sted, som kan noget andet, både menneskeligt, madmæssigt og åndeligt. Det sociale og madmæssige fællesskab er spændende”.

Frokosten

Frokosten er rimelig populær hos Langhoff & Juul. Beliggenheden er også god. Der er mange der arbejder i området omkring Guldsmedgade, så der er en naturlig kundekreds. Priserne er på middelniveau, men måske er det fordi, at alle råvarerne er økologisk. Prisen for en frokost er fra 65 – 125 kroner.

Vi fik tre stykker håndmadder og en sandwich med roastbeef og en tunsandwich. Vi drak økologisk øl til

De tre stykker håndmadder holder hvad de lover. Det er ikke store stykker, men det er prisen heller ikke, de koster 90 kroner tilsammen. Pålægget, brødet og tilbehøret er i god kvalitet og hjemmelavet. Så ros til de tre stykker vi spiste.

Tre håndmadder hos Langhoff og JuulSandwich med roastbeef til 70 kroner havde vi hørt positivt om. Så den spiste jeg anden gang, jeg besøgte Langhoff & Juul. Den smagte godt, specielt de tykke og meget møre stykker roastbeef. De var tydeligvis skåret i hånden og havde en flot kødsmag i sig. Prisen på er 70 kroner er ikke billigt for en sandwich, men set i lyset af, at den er økologisk og med så flot kød og tilbehør, så mener jeg den er prisen værd.

Sandwich med Roastbeef hos Langhoff og JuulDen sidste sandwich var med hjemmelavet tunsalat, løg, agurker strimler og gulerødder.

Sandwich med tun hos Langhoff & JuulCool indretning

Nina Juul og Jonas Langhoff brugte 4 måneder på at finde møbler, skabe, billeder, planker, krukker mv. som skulle bruges til indretningen. Det meste er fundet på loppemarkeder, genbrug mv. Nina Juul og hendes veninder har indrettet stedet på en weekend, hvilket er godt gået. Stilen er nordisk, lys og ret cool – en blanding af gammelt og nyt. Noget er vintage, noget er landkøkkenagtig, mens andet er danske designklassiker – meget smagsfuld mix.

Kaffekværn hos Langhoff & JuulDer er cirka 50 pladser i restauranten. I gårdhaven er der yderligere 20, når vejret tillader det. Gæsterne tæller både studerende, børnefamilier, mens der er en stigning i det lidt ældre publikum.

Indretning hos Langhoff & JuulØkologisk vin

Ja, det ligger næsten i kortene. Rent økologisk vin og specialøl – ikke andet. Der er fransk, spansk, italiensk, tysk og sydafrikansk vin på kortet. En flaske vin koster fra 275 til 500 kroner. De fås på glas fra 55 kroner til 85 kroner. Øl fås fra 40 kroner og opefter alt efter størrelse og mærke.

Vinhylden hos Langhoff & JuulFredagstapas og lørdagsmiddag

Fredagstapas er fast hver uge. Det er kun fredag, og for at markere ugens slutning . Hver fredag serveres Langhoff & Juul tapas. På middagskortet er der en ny ret hver dag, som serveres mandag til torsdag fra klokken 18. Man kan også få burger, steak med videre fra a la carte kortet. Priserne er fra 98 til 130 kroner for et måltid mad. Lørdag aften er der en 3 retters menu. Menuen skifter hver uge. Lørdag kan man selv vælge om man kan spise 1. 2 eller 3 retter.

Aarhus Update har optaget Langhoff & Juul i vores guide over gode Caféer i Århus. De gør det godt, og udvikler sig rigtig positiv.

LANGHOFF & JUUL – Økologisk Spisested

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C
Telefon 61 10 11 12
Mail: langhoffogjuul@gmail.com
www.langhoffogjuul.dk

  [mappress mapid=”38″]

 

Cafeer Se alle

Udvalgte artikler Se alle