//Guides

Pariserguiden: Her er 5 pariserbøffer, du skal prøve

Af Pernille Søborg

En pariserbøf kan smage som ind i himlen, når det er tilberedt med omhu og perfektion. Vi har udvalgt fem restauranter, som laver en god og saftig pariserbøf. Ens for dem alle er, at den altid er på menukortet, og de kan finde ud af at stege den rigtig, så kødet kommer til sin ret.

 

Faust

Ved åen i Aarhus ligge Café Faust. En populær café og restaurant, hvor der ofte er mange mennesker. Det var ingen undtagelse, da vi var forbi til frokost for at prøve pariserbøffen. Betjeningen er yderst smilende og venlige. De gør, hvad de kan for at give dig en god oplevelse. På menukortet står, at pariserbøffen kan tage op til 20 minutter at lave. God information. Pariserbøffen kom på en lille tallerken i forhold til mængden af mad. En stor bøf dækkede hele brødet, og rundt på tallerkenen var rødbeder, kapers, rødløg, peberrod, æggeblomme og salat. Bøffen var medium stegt, som vi bad om. Den var saftig og velsmagende. Der var godt med æg. Tak for det! En klassisk byg selv pariserbøf. Salaten var overflødig efter min mening, men ellers en ganske hæderlig pariserbøf til 145 kroner. Pariserbøffen er kun på kortet til frokost.  

Café Faust

Åboulevarden 38
8000 Aarhus C
Website

 

 

Lava

En af de lidt oversete steder ved åen i Aarhus. Her er pariseren i den klassiske genre. Den er stor, og som twist er der godt med salat med som tilbehør. Ikke nogen dum idé. Bøffen er pænt stor, og du bliver spurgt om, hvordan du vil have din bøf stegt. Og det holdte stik. Vores skulle være rosastegt, og det var dem. Her er der masser af kapers, rødbeder og almindelig løg. Bøffen dækker brødet, og den har en flot stegeskorpe og er selvfølgelig stegt i smør. Peberroden er af den type med spark i. Dejligt, og hvis du ikke er til det, så er det nemt selv at dosere det. Pariserbøffen er på menukortet hele året. Et sikkert valg, og den smager fremragende.

Prisen er 129 kroner.

Her er udeservering, og LAVA ligger i solsiden ved åen, og her er altid liv og glade dage. Udover det, så har LAVA en af byens smukkeste barer.

 

LAVA

Åboulevarden 22
8000 Aarhus C
Website

 

Restaurant Europa

En af de hyggeligste restauranter i Aarhus ligger ved havnen og over for byens nye Dokk1. Her er en sjælden ro og hygge. En kontrast til den moderne nabo. På Restaurant Europa har de en klassisk pariserbøf. 25 minutter skal man forvente, det tager, da den selvfølgelig laves fra bunden. En ordentlig krabat med en 400-500 grams bøf. I små skåle var der hjemmelavet rødbeder, hakket løg, kapers og to æggeblommer – det var nødvendigt til den store bøf. Ovenpå bøffen var der en god gang revet peberrod og ringe af rødløg. Brødet kunne man ikke umiddelbart se. Kødet dækkede det. Men det var vendt i smør og fint sprød. Kødet var medium stegt. Godt krydret og dejlig saftig. En meget traditionel pariserbøf med smag, saft og kraft som kan mætte selv de mest sultne gæster.

165 kroner var prisen. Værtsparret Karin og Sofus er altid selv i restauranten, og de ved om nogen, hvad nærværende betjening vil sige.

 

Restaurant Europa

Havnegade 28
8000 Aarhus
Website

 

Restaurant Fedet

I Risskov ligger Restaurant Fedet. Det er en klassisk dansk restaurant med fransk ophav. Her er altid en pariserbøf på menukortet. En stor en af slagsen.

300 gram oksekød, rødløg, kapers, peberrod, et glas med rødbeder og rå æggeblomme på toppen af et Weck-glas. Bøffen var ganske enkelt perfekt stegt på panden, og med lidt tid i ovnen var den perfekt. Utrolig saftig og ikke mindst rosa helt ud til kanten. Brødet fyldte ikke meget. Det var fast i det og ikke mindst gavmild smørstegt. Anretningen er flot. Her er kræset for detaljen.

Hvis vejret er godt, er der en terrasse i solsiden ud til Nordre Strandvej.

Prisen er 158 kroner.

 

Som ekstra information, så er der mange gratis parkeringspladser ved og omkring Fedet.

 

Restaurant Fedet

Nordre Strandvej 35
8240 Risskov
Website

 

Vestergade 51

Hvis du er til et stort udvalg af forskellige typer pariserbøffer, så er Vestergade 51 et must at besøge. Her er mindst syv forskellige at vælge imellem.

 

Spændende med et udvalg fremfor bare en traditionel. Vi kan anbefale den klassiske pariserbøf a la tatar. En lynstegt oksetatar på toast med hele gøjemøjet. Kødet var helt perfekt. Friskhakket naturkvæg svitset på den ene side. Kapers, rødløg, hjemmelavede rødbeder, purløg og æggeblomme.

En vild pariserbøf af krondyr med blå ost på toppen er også en anbefaling værdig. Dertil tyttebær, timian, rå løg, persille og en portvinssauce med svampe. Det var intet mindre end en genistreg. Den blå ost passede perfekt til krondyret, og den kraftige portvinssaucen. En servering som går op i en højere enhed.

 

Priserne ligger mellem 129 og 179 kroner

 

Vestergade 51

Vestergade 51
8000 Aarhus C
Website

 

Guides Se alle

Udvalgte artikler Se alle