//Restaurant

Restaurant Unico – En god grund til at spille golf

Af Redaktionen

Vi er i Skåde meget tæt på Moesgård Museum og Marselisborg skoven. Udsigten er til en meget stor, grøn græsplæne, lidt skov og mange glade mennesker, der alle går stolte rundt i deres nystrøgne og farvematchende golf outfit. Det er en del af oplevelsen. Men det var ikke på grund af golfbanen, vi tog en tur ud til Restaurant Unico, men maden.

Velbesøgt frokost

Der var mange mennesker, den solskinsdag vi var forbi. Måske hang det sammen med, at det var til frokost, og der var godt besøgt på golfbanen. Betjeningen havde noget at se til, ikke mindst fordi der var godt besat på den store terrasse, hvor vi også fik plads. Udsigten var fin, solen skinnede, men det blæste lidt. Det var prisen for at sidde ude.

Terrassen hos Unico i Højbjerg

Stort og flot frokostkort

Vi fik hurtigt anvist en plads. Der var frit valg. Vi nappede en i solen, selv om vi ikke havde golfcap på. Uden sådan en føler man sig uden for på en golfbane. Dog undgik vi mobning fra golffolket. Der kom hurtigt en tjener med et menukort. Hun fortalte lidt om det, og kom også med et par anbefalinger. Indbydende og venlig start på en frokost.

Haveteltet ved Restaurant Unico i Højbjerg

Klassisk frokost i den bedre ende af skalaen

Tre stykker smørrebrød til 200 kroner lyder som en god pris. Dette var også tilfældet. Store stykker i luksuskategorien. Smukt anrettet. Smagen var klart i toppen, ægte håndværk. Dog mener jeg, brødet var i lidt for tykke skiver. Det var frisk og fugtigt, men konsistensen var lidt for blød til mig. Jeg ved, at det er smag og behag, men min personlige præference er lidt tyndere brød med en mere fast konsistens. Hos Restaurant Unico bager de deres brød selv. De har sågar et brødudsalg i forbindelse med restauranten. Brødet er lavet på en surdej der blev startet op i 2006 og indeholder ingen fedtstoffer eller tilsætningsstoffer. Brødet koldhæver i mindst 24 timer før de bages af ved høj varme. Rugbrød er lavet på øl, kerner og groft mel samt malt.

Dagens brød på Restaurant Unico_

Vi startede med en smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade, tynde bånd af syltede fennikel, dild og grillet citron på toppen. Frisk spætte med den rigtige smørsmag og vendt i rugmel. Remouladen var fin syrlig, ikke for fed og klart i den gode ende. Dette stykke var med meget fisk på, hvilket passede fint til den tykke skive rugbrød.

Næste stykke med gravad oksemørbrad var i referenceklassen, og fik plads i toppen af min liga over de bedste stykker, jeg har smagt, ever. Stykket blev serveret med en friskrørt peberrodscreme, syltede agurker og grov pickles.

Sidste stykke var sæsonafhængigt. Nye danske kartofler med hjemmerørt estragonmayo, ristet bacon, og nye porrer. Dansk sæsonsmørrebrød når det er bedst. Jeg elsker smørrebrød med kartoffel.

Tre stykker smørrebrød på Restaurant Unico_

Tre stykker er meget vil jeg sige, to stykker er måske mere passende, hvis man ikke er grovsulten. To stykker koster i øvrigt kun 150 kroner.

De fem små

Der var fem mindre retter på frokostmenu. De kostede ligeledes 200 kroner. Den valgte vi, efter tjeneren anbefalede den. Her var ubetinget ros. Første servering var blåmuslinger i en flødemuslingesuppe.

Anden servering var krabber, rejer med salat, hummermayo og croutoner. Let og sommeragtig og som skabt til et glas køligt Riesling.

I den lille støbejernspande var der en unghane med sprød skind, salat og løg. Kyllingen var saftig, og stykket var pænt stort.

De tre første serveringer på Restaurant Unico_

Osten var en fransk Brie De Meux med rabarberkompot og en modificeret udgave af svigermors knækbrød. Brødet var i sin egen klasse. Osten en fransk klassiker.

Ost og dessert på Restaurant Unico i Højbjerg

Desserten var danske jordbær, blåbær, brombær, hvid chokolade og mynte på toppen.

Dagens Klosterbryg på Unico i Højbjerg

To glas vin til henholdsvis 50 kroner for et glas Riesling og 65 kroner for et glas hvid bourgogne. Fair pris. En vand med brus gav vi 30 kroner for. Ud over det, fik vi en stor Klosterbryg fra Aarhus Bryghus på flaske til 60 kroner. Helt fair. Som afslutning på frokosten sluttede vi af med en stempelkaffe til 35 kroner.

Restaurant Unico

De var tilstede og viste os det

Betjeningen var rigtig god. De arbejdede. Det var tydeligt, de havde travlt. Godt nok var der lidt ventetid på vores mad. Men det var acceptabelt med den aktivitet, der var. Vejret var jo godt, og vi manglede ikke noget at drikke. Vi havde to tjenere, og de var begge søde, venlige og tilstede. Ros for de ikke lod sig stresse, men var tilstede. De vidste var de talte om, og vi fik svar på alle de spørgsmål vi havde.

Et kig ind i restauranten hos Unico i Højbjerg

Vores begrundelse

Vi mener, at Restaurant Unico er blandt de bedste restauranter i Aarhus. Det gør vi fordi, de i den grad har styr på det, de laver. Maden var frisk, smuk anrettet og velsmagende. Den var flot til prisen. Vin og øl var også god til prisen. Betjeningen var tilstede, dog var der en smule lang ventetid, hvilket skyldtes de mange frokostgæster. Eneste kritikpunkt, ud over det tykke brød, var det blæste noget den dag, og det kan Restaurant Unico jo ikke gøre for. Vi bestemte selv, at vi ville sidde ude. Noget, som er værd at bemærke, er, at der er masser af parkeringspladser. Men bussen holder også tæt på, hvis det kan have din interesse. Det er Rune Østerbol Aaby og Anders Udengaard der sammen ejer Restaurant Unico. Ud over den driver makkerparret også Skovmøllen ved Moesgård.

Masser af parkeringspladser ved Restaurant Unico i Højbjerg

Vores regning lød på 640 kroner inklusiv det hele. Vi var mætte og heller ikke tørstige. Fair pris og en klokkeklar anbefaling af frokosten på Restaurant Unico.

Anmeldelsen er skrevet af Jan L. Pedersen 

 

Restaurant UNICO

Ny Moesgårdvej 50

8270 Højbjerg

Email: mail@restaurantunico.dk

Telefon: +45 86 27 66 11

Link til hjemmeside

[mappress mapid=”409″]

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle