Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restauranten på Hotel Royal – en godt gemt oase

Af Line Ingwar Karlsen

Vi er på Aarhus’ svar på D’angleterre. Hotel Royal er vartegnet, når vi taler om overnatning. Sådan er det. Alle kendte og diverse megastjerner bor eller har boet her. Der er noget storhed over det, når man træder ind i den store foyer. Historiens vingesus sidder her endnu. Det skal opleves.

Indgangen til Queens Garden på Hotel Royal

Inde midt i det hele ligger en skjult oase. Intet mindre. En restaurant med sin egen historie. Ikke et udstillingsvindue som man alt for ofte ser. Tak for det. Her er fred og ro. Her kan du være dig selv. Ingen forstyrrelser. Et frirum i en efterhånden hektisk by. Hotellets restaurant hedder Queens Garden, og den ligger inde midt i hotellet med udsigt til himlen.

 

Et pænt menukort

Det er et a la carte køkken, vi har med at gøre. Befriende med en pause fra de mange menu-restauranter som efterhånden er alle vegne. Der kom hurtigt vand og brød på bordet. Brødet bestod af to slags. Maltbrød og et lyst brød på morenamel med en rørt smør til. Brødkurven blev fyldt op igen.

Vand og brød på Queens Garden

Klassiske forretter

Første ret var muslinger med masser af krydderurter, modne tomater, forårsløg og en hvidvin med fløde. Perfekt og total loaded med smag. Markant bedre end de fleste moules frites jeg har fået, selvom det var en ren omgang dampede blåmuslinger. Muslingerne var perfekt dampede. Ikke noget sjusk. De var møre, og de mange friske krydderurter løftede det hele.

Muslinger på Queens Garden

Røget laks med rygeost var den anden forret. Der var syltede rødløg og radiser til. Dild på toppen og sprøde rugbrødsflager med salt på. Smukt komponeret, hvor den smørmøre laks kom til sin fulde ret. Helt igennem en sikker vinder forret, som alle kan lide.

En smuk omgang laks på Queens Garden

Efter forretten blev “stof” servietterne skiftet. God stil!

 

Anden halvleg

Kylling “Danoise” var den ene hovedret. 188 kroner var normalprisen. Stegt kyllingebryst serveret med rabarber (kompot), råsyltede agurker, nye danske kartofler samt kraftig skysauce. Pudsigt nok, var det de danske rabarber, som havde en god syre, som vandt mit hjerte her. Sammen med skysaucen og de syltede agurker er det indbegrebet af den danske sommer. Kyllingebrystet var saftigt, og der var nok kød. Men det spillede andenviolin i forhold til tilbehøret. Eneste anke var, at saucen ikke var ordentlig varm.

Kyllingeserveringen på Queens Garden

 

Mørt kød uden ævl og kævl

Når en ribeye er tilberedt perfekt medium, hvor der er smag, og kødet er mørt,så taler det hele for sig selv, og ord er overflødige. Steaken blevet serveret med en pisket bearnaise, hjemmelavet store pommes frites, og marineret sommersalat med dijon vinaigrette. Fritterne var gode, overraskende gode. Perfekt sprøde og bløde indeni.  

En mør ribeye på Royal

Prisen var 228 kroner.

 

Ost, i stedet for jordbær

Fire oste til 98 kroner blev desserten for en af os. Ost er svær at undvige, synes jeg. Rød løber, Danablue, Krondild og en dansk Comté med nødder og lidt tapenade til. Dertil en anelse brød. Ost skal spises uden brød til, hvis du spørger mig. De to oste var Arla Unika oste. Kendte og gennemsmagt – men gode. Danablu smager forrygende godt, og er et flagskib i dansk osteproduktion. Ikke nogle overraskelser, men helt igennem en god omgang.

En stor omgang ost

 

Jordbær med fløde på

Desserten var jordbær serveret med fløde. 88 kroner var prisen for denne danske sommerdessert. Ikke meget kan gå galt i sådan en servering. Jordbærene var naturligt søde, og ikke sødet med sukker. Modne og perfekte, som man kun kan få i Danmark om sommeren.

Jordbær med fløde på hos Queens Garden

Vinmenuen

Vi nappede tre glas vin til 195 kroner per person. En dugfrisk tysk rivaner fra Thomas Mend i Franken var på vinmenuen til begge vores forretter. Vinen til kyllingen var en Pinot Noir fra New Zealand. Glimrende glas til prisen. En Côtes-du-Rhône fra Domaine André Brunel til ribeyen. En perfekt Brachetto til jordbærene. Til osten fik vi et glas Silvaner Spätlese fra Thomas Mend i Franken. Flot glas vin på en vinmenu til den pris.

 

Vores regning

Vi spiste tre retter hver. Købte to vinmenuer til 195 kroner stykket. Udover det fik vi kaffe og petit four til 100 kroner for to personer. Vi sluttede af med en godnatbajer hver fra Jacobsen øl til 120 kroner for to store. I alt 1.290 kroner for en rigtig god aften. Den pris fejlede ikke noget. Der var value for money. Det kan sagtens gøres billigere, hvis du vil. Men tjeneren var god til at fortælle om, hvad vi kunne få – og vi var lette at friste. Vi var godt tilfredse, da vi drog videre fra den smukke, gamle, hvide dame, som stadigvæk holder sig godt og er i en flot form.
Smuk indretning hos Queens Garden på Hotel Royal

 

Betjeningen

Stabil betjening. De var knap klar, da vi ankom. Men hurtigt kom forklædet over hovedet, og vi blev anvist til et bord.  Vores unge tjener var ikke noget sludrechatol, lidt mere den tavse type. En rolig betjening med styr på tingene, og altid med et smil. Ingen tvivl om hun vidste, hvad hun havde med at gøre. Alt blev præsenteret med stor nøjagtighed. Og der var opmærksomhed på bordene. Hun skal have ros for at gå op i sit arbejde. Det er ikke hver dag, vi ser en tjener, som gør det.
Queens Garden på Hotel Royal-2

 

Vurderingen

Generelt ved køkkenet godt, hvordan man holder på en grydeske. De var gode. Helt igennem anstændigt mad, som er byens smukkeste hotel værdig. Atmosfæren var god. Maden var god. Rigtig god til prisen. Vinen var stabil. Store glas, ikke nærige opskænkinger. Betjening var god. Lidt genert i starten, men hun vandt, og sejrede. Queens Garden er et dejligt sted. Uden tvivl. Et at de gemte steder, hvor man kan være sig selv uden at være til offentligt skue. Vi var overrasket over, hvor god mad vi fik for pengene. Det var sgu flot. En ubetinget anbefaling herfra. Oplagt sted, hvor du kan slappe af og gemme dig lidt. Hvis du ikke har været der, så burde du prøve det. Oplevelsen er anderledes. Tak for det, og fortsæt i det gode spor.

 

Bonusinfo

Efter vi havde anmeldt Queens Garden, så vi at SPOT kører en deal til en utrolig lav pris. Det var samme menu, som vi gav en del mere for, og oven i hatten får du et glas bobler. Se mere her: 

 

Queens Garden på Hotel Royal

Store Torv 4
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 00 11
Website: 

 

 

Del artikel

Andre læser også