Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Romerne indtager Vestergade – den italienske købmand åbner ny restaurant

Af Line Ingwar Karlsen

Der kommer hjemmelavet pasta og autentiske, italienske pizzaer på menuen, når medstifteren af Il Mercatino i Mejlgade slår dørene op for sin nye restaurant og pizzeria i Vestergade 60 mandag den 1. august. AmoRoma er navnet.

 

Autentisk italiensk mad

Her har Restaurant Stedet serveret dansk mad i 35 år, men nu kommer der nye boller på suppen, når Bruno Matruglia åbner op for sin italienske restaurant. “Jeg vil gerne lave ærlig og ægte italiensk mad, hvor råvarerne, det enkle og det hjemmelavede er i centrum, og hvor vi ikke serverer champignoner på dåse eller ananas på en pizza,” fortæller 49-årige Bruno Matruglia.

AmaRoma1

Erfarne romere

Han kom til Danmark i 1992, hvor han arbejdede hos sin bror på Casa Mia på Trøjborg. Bruno blev hængende i Aarhus, og i 2000 åbnede han sammen med en ven Il Mercatino i Mejlgade, som nu er kendt for sine pizzaer og italienske varer. “Jeg vil gerne prøve noget nyt og har længe villet lave en rigtig restaurant, hvor hele oplevelsen er i centrum, og det er så perfekt, at lokalerne her i Vestergade lige såvel kunne ligge i Rom, siger Bruno Matruglia og lover, at pizzaerne får det samme høje niveau som på Il Mercatino.

Amaroma2-2

AmoRoma

Restauranten kommer til at hedde AmoRoma, da Bruno selv kommer fra den italienske hovedstad og samtidig har allieret sig med endnu en romer i form af køkkenchefen Daniele Antonelli, som i sin tid var medstifter af Den Rustikke i Mejlgade og siden har været souschef på Sjette Frederiks Kro.

 

Adskilt restaurant og pizzeria

Restauranten får to indgange og bliver inddelt i to afsnit: klassisk italiensk restaurant ud til Vestergade og pizzeria i bagenden med indgang gennem gården, hvor V58 også ligger. “Nu prøver vi at åbne to restauranter, men man kan stadig få hjemmelavet pasta eller pizza, hvis man ikke sidder i enten restauranten eller pizzeriaet,” siger Bruno Matruglia.

 

Åbner lige om lidt

Pizzeriaet åbner mandag den 1. august, mens restauranten åbner tirsdag den 2. august. Pizzeriaet har åbent fra klokken 15 til 22 alle ugens dage og indtil klokken 23 fredag og lørdag. Restauranten får frokoståbent og lukker klokken 22 på hverdage og 23 fredag og lørdag. Modsat pizzeriaet holder restauranten lukket søndag og mandag.

 

I hele august koster alle pizzaer, undtagen én, 70 kroner ud af huset, mens der er gratis aperitif og bruschetta til de spisende gæster i huset.  

 

Del artikel

Andre læser også