Af Jan L. Pedersen

Vi elsker dem – og vi elsker at hade dem. Hvis der er noget, som skiller vandene, så er det shawarma eller rullekebabben, om du vil. Alle har et forhold til den. På samme måde som til en burger eller en hotdog. Sådan er det. Kvaliteten og niveauet er svingende. Lige fra det uspiselige over til et kongemåltid. På Aarhus Update har vi været rundt i byen og teste shawarma. Den foreløbige dom er, at et sted skiller sig ud. De er i deres egen liga – på alle punkter. Royal Shawarma Bar i Ryesgade er navnet på den bedste shawarma i Aarhus. Iværksætteren, Jacob Evar, som var manden bag Jacobs BBQ, Jacobs Pianobar og ikke mindst Jacobs Pita var også manden, som fik shawarmaen til Danmark. Det skete i 1973. Siden da er der sket meget. Shawarmaen er for længst blevet en folkespise i Danmark.

Gang i den på Royal Shawarma Bar

Allerede en institution i Aarhus

I Ryesgade ligger en lille shawarmabar. Det er der ikke noget nyt i. Royal Shawarma har haft til huse på adressen siden 1999. De har om nogen formået at kaste glans over rullen. Deres krav til råvarer er høje – og vi har aldrig oplevet sjusk, tværtimod. De laver alt selv fra bunden. Selv chili-olien er hjemmelavet.

Kongerullen på Royal Shawarma Bar i Ryesgade

Ren dansk flanksteak

Kødet er vigtigt – hvilket burde være en selvfølge. Desværre har alt for få fattet det. Men hos Royal Shawarma Bar ved de, hvad godt kød er – og betyder. Her marinerer de selv kødet og bygger selv deres spyd. Det gør alle de seriøse steder – men dem er der ikke så mange af, når det kommer til stykket. Vi bestilte en shawarma med flanksteak. Der var godt med kød i. Sprødt, saftigt og mørt. Ren opvisning i præcision. Dressingen var på ren creme fraiche med frisk purløg.

Smuk kød på Royal Shawarma Bar i Ryesgade

Vi bestilte rullen med chili – og den rykkede fra land. God stærk smag, som ikke ødelagde smagsløgene. Helt fantastisk match til kødet. 45 kroner for et måltid mad er billigt. Meget billigt endda.

Knivskarp rulle med skært oksekød på Royal Shawarma Bar i Ryesgade

Shawarma med kylling

Dagens anden sejr gik til kyllingen. Kødet var smukt grillet. Smukt mørkebrunt. Saftigheden var intakt. Alt salat var håndsnittet og frisk. Det ses tydeligt. Her kom dressingen mere til sin rette, da vi kun fik en smule chili i. Det gav kødet plads. Grillsmagen tog over og løftede oplevelsen helt derop, hvor man knap nok tror sine egne smagsløg. 45 kroner er jo ingenting for sådan en oplevelse.

Shawarma med marineret kylling på Royal Shawarma Bar

Pita med okse

Her kan du vælge mellem lyst eller fuldkornspitabrød. Vi nappede fuldkorn. Den mindede meget om Shawarmaen, men fuldkornet gav mere tyngde. Der var flere rødløg i den. Kødet var fordelt pænt. Det samme var salaten. Ellers 40 kroner var prisen. Ufattelig lav pris for et måltid mad.

Pita med ren okse på Royal Shawarma Bar

Shawarma med falafel

Falafel kan være stor spise. Men også det modsatte. Den her ryddede bordet. Hold nu kaje, hvor smagte den godt. Vi fik at vide, at de laver en frisk portion hver dag. Der var flot sprød skorpe. Ingen fed oliesmag. Tilpas blød indeni, og med masser af friske krydderier i. Korianderen var godt repræsenteret. Tak.

Falafel med humus på toppen - Royal Shawarma Bar

Alt var hjemmelavet. Det var en selvfølge her, men opskriften skilte sig ud. Krydderierne og ikke mindst den perfekte konsistens tog kegler. Byens bedste var dommen fra os alle fem.

Shawarma med falafel på Royal Shawarma Bar

Alt er hjemmelavet – kun en selvfølge

Brødet til en shawarma skal være nybagt. Det siger næsten sig selv. Hos Royal Shawarma Bar bager man alt selv – og den varme nybagte brød løfter smagen og helheden. Og tilmed, var de jo helt perfekt bagt. Ren opvisning. Tak for det.

Friskbagt brød på Royal Shawarma Bar i Ryesgade

“Rigtig” indpakning

At bruge staniol til en shawarma burde være forbudt, men det er det ikke. Alt for mange serverer rullen totalt lukket inde i staniol. Det er sjusk. Sådan er det ikke her. Indpakningen er af papir. Indbydende og nemt at have med at gøre. God stil – som gør oplevelsen fuldendt.

Indbyende indpakning på Royal Shawarma Bar

Hjertelig velkomst

Personalet er på. De ved godt, hvad det handler om. Alle kunder bliver hilst velkommen og vejledt. Alle smiler og snakker med kunderne. Det er hyggeligt, og man føler sig velkommen. Hvor er det dejligt, når man får en god betjening. Man føler, at man er i centrum, og de har fuldstændig styr på, hvem der bestiller hvad, og hvad der skal i shawarmaen – eller ikke i. Helt forrygende god service som rent ud sagt lammetæver kollegerne.

Frisk falafel på Royal Shawarma Bar

Vurderingen

Ingen tvivl her. Utrolig velsmagende – og stor variation i smagen. Royal Shawarma Bar laver shawarma, som slår alt tilsvarende, som vi har smagt indtil nu i Aarhus. En sikker vinder. Kødet var intet mindre end perfekt. Brødet var hjemmebagt, og smagte af grill. Alt var varmt og dugfrisk. Når man så dertil lægger, at betjeningen var intet mindre end forrygende god og effektiv. Samlet set, er vi i den absolutte top. Vi har spist flere gange på Royal Shawarma Bar, og hver gang har det været en fornøjelse. Alt er rent og pænt, hvilket klart tæller op i vores vurdering.

Byens bedste Royal Shawarma Bar

Det er de store roser, vi deler ud her. Vores største anbefaling er på sin plads. Længe leve Royal Shawarma Bar i Ryesgade. I løfter niveauet betragteligt – og har sat nye standarder for, hvordan en rulle med kød i kan smage. TAK!

 

ROYAL Shawarma Bar

Ryesgade 28
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 12 27 88
Email: rs1982@live.dk
Website: 

 

Fastfood & Takeaway Se alle

Udvalgte artikler Se alle