//Restaurant

Sans med FRÜD – Gennemført gourmet med præcision i baggården

Af Pernille Søborg

På Sans med FRÜD får du en gastronomisk oplevelse til en uhørt lav pris. Konceptet er set før, dog ikke med hele 9 retter og inklusiv vin ad libitum til 600 kroner. Det er mad på højt plan, med god variation, smukke anretninger, og hvor sanserne bliver taget i brug. Til prisen får du byens bedste gourmetoplevelse.

 

Sans med FRÜD ligger i en gård i Mejlgade. Lokalerne husede det tidligere Svineriet. Den er ikke lige til at se fra gaden, da der ikke er skilt eller reklame ude ved vejen. Hos Sans med FRÜD bydes man onsdag til lørdag indenfor kl. 19 til en tre-timers oplevelse fyldt med overraskelser.

De første gæster hos Sans med Früd

Vi kom for tidligt, tog chancen og gik ind. Det var intet problem. Den unge tjener viste os hen til det bløde sofaarrangement, og vi fik serveret en aperitif – den som vi skulle have inden middagen. Respekt for det. Det var et glas fransk Lenoble, Blanc de Blanc, med fersken sirup, som man selv doserer. Den var med blide bobler, og med den tilhørende ferskengelé vurderer du selv, hvor sød aperitiffen skal være. En let drikkelig og frisk start denne sommeraften. Snacken var saltede cashewnødder, jordnødder og peanuts.

Bobler og snacks hos Sans med Früd

Intim stemning og ro

Da klokken blev 19, var vores bord klar, og vi satte os ned til det veldækkede bord. Der var en intim stemning i restauranten med dæmpet belysning og højt til loftet. De rå vægge var mange steder dækket af store malerier, der sørgede for, at akustikken var god, og der var ro til at fordybe sig i samtale ved bordet uden at blive forstyrret.

Fuldt hus hos Sans med Früd

Social mad med stort S

Konceptet blev fortalt af tjeneren. 9 retter og 4 serveringer til 400 kroner per person. Ønskes vin ad libitum og bobler løber det op i 600 kroner. Vi var klar på hele turen.

Retterne er til at dele med hinanden. Flere retter på bordet på samme tid, og samtalen kan flyde, mens der spises lidt af det ene og det andet.

 

Fisken

På bordet stod hjemmelavet mørk malt brød og hvidt hvedebrød med hjemmelavet persilleaioli og artiskokcreme. Det var luftigt brød, og der var meget smag i de to dips. Der var en tydelig smag af friske artiskokker, og aiolien var cremet.

Lidt nybagt brød hos Sans med Früd

Første ret var ramsløgsuppe med bagt laks og dild på toppen. En flot ret med meget smag. Suppen var til den salte side og laksen lækker og mild.

Ramsløgsuppe med bagt laks og dild på toppen hos Sans med Früd

Drikkevarerne var placeret, som ta´ selv bord. Der var et udvalg af 4 hvidvine, 4 rødvine og 2 dessertvine. Til at starte med valgte vi en hvidvin fra Alsace 2013 Domaine Haegi Pinot Blanc.

 

Gennemtrængende trøfler – ja tak

Salat af blæksprutte i sensommerens farver, marineret i lime og citron, bladselleri og grønt med tyreblod på toppen. En dejlig frisk servering med sprøde grøntsager. Limen var gennemtrængende og blæksprutten lækker. Af vin fandt vi en Edlinger Grüner Veltliner.

Salat af blæksprutte i sensommerens farver, marineret i lime og citron hos Sans med Früd

Carpaccio a la Sans lød næste ret på. Tyndtskåret okseinderlår, rucola, friskrevet parmesan, lidt mandelflager smagt til med trøffelolie. Der var så meget smag i denne ret, og trøffelolien scorede højt i samspil med de øvrige ingredienser. Kødet var mørt som smør. Klart en vinder!

Carpaccio a la Sans hos Sans med Früd

Dertil valgte vi en rødvin. Salway Spätburgunder 2009 trocken. Den blev serveret køligt, og den fremhævede trøflerne i maden. Flot at servere vin med alder. God stil, men ikke mindst en fremragende vin.

 

En glasnudelsalat med lunt andebryst på toppen plus grønt som gulerødder og forårsløg var, hvad tredje tallerken på bordet bød på. På toppen var der pyntet med ærteskud. Alt var frisk, men anden var desværre lidt tør. Glasnudlerne var lavet med soya og fiskesauce.

Glasnudelsalat med lunt andebryst hos Sans med Früd

Den varme ret blev stillet på bordet, da vi næsten havde tømt tallerkenerne. Lavtemperaturbagt kulmulefilet som lå på en bund af krydret tomat og porre. Den havde ligget i hvidvinslage med timian og var drysset med dehydreret tomat på toppen. Kulmulen var blød på tungen, og grøntsagerne supplerede den sarte fisk godt.

Lavtemperaturbagt kulmulefilet hos Sans med Früd

Vi havde nok foretrukket fisken inden kødet, da smagen af trøflerne stadig sad i munden, men kulmulen fejlede bestemt intet, det var perfekt.

 

Godt indslag

Gnocchi, som er en italiensk kartoffelspecialitet, i bønnecreme med sprød prosciutto tilsat røg, kom ind som det næste. Den blev serveret i en glasskål med låg. Røgen steg op, da låget blev taget af. Bønnecremen var godt cremet og prosciutto perfekt sprød. Det var en meget røget smag, der hang i munden – på den gode måde. God oplevelse.

Gnocchi hos Sans med Früd

Af vin havde ejeren af Sans med Früd valgt at servere en Tegernseerhof Loibenberg Smaragd, Grüner Veltliner, fra 2009 fra Wachau i Østrig. En lidt ældre hvidvin end den første Grüner Veltliner vi drak. Den var dybere i farven og havde mere tyngde. Smaragd betyder blot at den er dyrket på klippeskråninger. En hel fantastisk vin på en vinmenu til den pris.

Tegernseerhof Loibenberg Smaragd, Grüner Veltliner, fra 2009 fra Wachau i Østrig hos Sans med Früd

Rejer og kalv var hovedretten

Vi startede til havs. Grillet kæmpe tigerrejer på en bund af ratatouille med hvidløg. Dertil var der auberginepuré og en skum lavet på skaldyrs- og hvidvinsskum. Frisk og god kæmpereje, men vi var ikke helt oppe at ringe. Der manglede smag.

Grillet kæmpe tigerrejer på en bund af ratatouille med hvidløg hos Sans med Früd

Vi blev af tjeneren anbefalet at prøve en hvidvin fra New Zealand. Longbend Sauvignon Blanc 2013. Meget frugtig og god til skaldyr.

 

Næste ret manglede til gengæld ikke smag. Den rosastegte kalvefilet på rosmarin- kartoffelmos med cremet svamperagout, så meget indbydende ud. Kødet var yderst mørt og kartoffelmosen solid og velsmagende. Vi var mætte, og nød det desværre ikke, som vi burde.

Rosastegte kalvefilet på rosmarin- kartoffelmos med cremet svamperagou hos Sans med Früd

Af vin udså vi os her en Domaine de Fontavin Cotes du Rhone 2010. Den var som skabt til rosmarinnoterne. Kan man talte om det helt perfekte vinmatch denneaften, så var det her.

 

Sødt med sødt på

Hvid chokoladebrownie, små dråber lakridsmousse med blåbær, lidt brombær, mangogelé, skovsyre, mocca-is med lidt pufsukker, honning med citron og sesam der var bagt i ovnen til små flager. En indbydende dessert.

Desserten hos Sans med Früd

Det var helt sikkert en dessert med meget sødme. Brownien var velsmagende. Lidt mere frugt havde gjort desserten perfekt.

Dessert til en person hos Sans med Früd

På ta´selv bordet var der nu kommet to dessertvine. Vi tog en af hver. Den første var en sød Forster Solaris Auslese Edelsüs. Den anden var dagens dessert cocktail med hyldebær, havtorn og blåbær og vaniljerom fra Mauritius. En lidt speciel oplevelse, der sendte tankerne mod kirsebærsovsen til ris a la manden juleaften.

 

Til aller, allersidst

Til at slutte af på var der fyldte chokolader. 4 stykker. Tjeneren kom forbi med en trækvogn fyldt med alkohol, hvorfra vi købte et glas rom.

Fyldte chokolader hos Sans med Früd

Vi var nu nået igennem de 9 retter og 4 serveringer. En kulinarisk oplevelse hvor sanserne blev udfordret. Der var næsten for meget mad, men hold da op, hvor var det godt.

 

Imponerede gourmet til prisen

Vi har her at gøre med value for money. Ingen tvivl om det! 600 kroner for 9 retter og 4 serveringer inklusiv vin er et fund. Specielt når vi taler om mad og råvarer på det her niveau. Alt i alt betalte vi 1305 kroner for to personer, da vi tilkøbte en afsluttende drink.

Pænt udvalg af vin hos Sans med Früd

Vores vurdering

  • Det hele spiller sammen på Sans med FRÜD! De laver mad på højt plan, med god variation, præcision, flotte anretninger, og hvor sanserne bliver taget i brug. Der er tænkt over sammensætningen af ingredienserne, anretning og smag. Det er delemad, så alle ved bordet hygger om maden. Vi blev blæst omkuld af carpaccioen med trøffelolie, den rosa kalv og gnocchien med tilhørende vin. Alle retterne var smukt anrettet, og smagløgene blev forkælet.

 

  • Restauranten er i den rustikke stil med rå vægge og dæmpet belysning, der skaber hygge og nærvær. Tiden er knap, og der skal spises i et godt tempo for at blive færdig til kl. 22, hvor der siges på gensyn. Heldigvis smider de ikke gæsterne ud. Den sidste vin får du lov at drikke stille og roligt. Vinudvalget var ganske fornuftigt, og ejerens valg af en enkelt vin til gnocchiretten gav respekt ved bordet.

 

  • Køkkenet har fået inspiration fra mange dele af verdenen. Maden er lavet af friske råvarer, og det er tydeligt at kokkene ved, hvordan råvarerne skal behandles, sættes sammen og tilberedes.

 

  • Der er rigeligt med mad, og det er helt i orden at levne. Det kan dog være svært, da maden er velsmagende og frister. Der kræses om smags-, dufte- og synssansen.

 

  • Betjeningen er engageret og hjælpsom. De er meget opmærksomme og guider gerne med vinen, hvis du bevæger dig på usikker grund. De præsenterede maden og sørgede for, at der hele tiden var nye tallerkener, og at der var et godt flow igennem aftenen.

 

 

Da vi havde betalt, fik vi en lille pose med dej til maltboller med hjem. Så var der frisk brød til morgenmaden. God stil med gaver!

 

Vi takker for en gennemført gourmetoplevelse, hvor vi i den grad fik noget for vores penge. En kæmpe anbefaling herfra! 

 

SANS med Früd

Mejlgade 35B
8000 Aarhus C
Telefon: 86 20 88 01
Mail: reservation@frud.dk
www.sansmedfrud.dk

 

Åbningstider  
Onsdag – lørdag fra 19.00 – 22.00

 

[mappress mapid=”612″]

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle