Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Slip for julestress – 100% økologisk juleaften med lokale råvarer

Af Line Ingwar Karlsen

Forestil dig en juleaften, hvor der er fokus på “kvalitets”tid med familien. God mad på bordet, med en kvalitet som du sjældent ser. Vinen er også god. Men mest af alt, så skal du ikke stresse rundt i køkkenet, plus bruge det meste af en dag på at købe ind. Juleaften er, for langt de fleste, en lang og travl dag. Der er 100 forskellige ting, man skal sørge for, og samtidig skal der laves en stor julemenu til hele familien.

 

Julegaverne tager, ofte, opmærksomheden fra maden

Kvaliteten af julemaden bliver for sjældent prioriteret, og for mange familier bliver det en and fra det lokale supermarked, frem for slagterens fritgående and. Men, der ér forskel på kvaliteten af råvarer. Spiselauget vil gøre op med tvangsfodrede ænder og mishandlede svin. Kartofler og rødkål direkte fra glas, bliver der heller ikke noget af her. Der skal kvalitet på bordet, og det behøver ikke koste en formue, hvis man spørger de gode folk på Spiselauget.

 

Det kræver en del at finde de rigtige råvarer

Spiselauget ligger på Godsbanen. De driver restauranten og er kendte for at bruge gode, økologiske råvarer til deres mad. Kokkene ved om nogen, hvor meget energi det kræver at købe ind, finde de rigtige produkter, skrælle kartofler, lave rødkål, sylte, koge en fond, lave den helt rigtige sauce og så videre. Spiselauget vil hjælpe os til at gøre juleaften til en hyggeaften for hele familien, uden at gå på kompromis med kvaliteten af maden der serveres. Alt er hjemmelavet og 100% økologisk.

 

De eneste i Aarhus

Som de første og eneste i Aarhus, tilbyder Spiselauget en 100% økologisk julemenu med lokale råvarer. De tilbyder at købe menuen kun som hovedret, eller som en samlet pakke med dessert og forret til 350 kroner.

 

FORRET

Koldrøget lyssej med dild-mayo, saltet agurk og krydret rugbrødstuille.

Prisen er 75 kroner.

 

HOVEDRET

Dansk and fra Venø Bugt stegt med svesker og æbler.

Flæskesteg med skysauce samt hvide og brunede kartofler fra Mols.

Hjemmesyltet rødkål med kanel og vanilje.

Sprød grønkålssalat med tranebær, appelsin, nødder og urtedressing.

Prisen er 225 kroner.

 

DESSERT

Ris á l’amande med kirsebærsauce, hakkede mandler samt én hel mandel til mandelgaven. Prisen er 65 kroner.

 

Du kan se en video af juelmenuen her:

 

Spiselauget

Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Website: 

 

 

Del artikel

Andre læser også