//Restauranter

En skøn tradition: Thanksgiving og fuldt hus hos The Diner

Af Pernille Søborg

Byens amerikanske burgerrestaurant, The Diner, følger selvfølgelig de amerikanske traditioner. Thanksgiving er ingen undtagelse. Vi var med i år. Prisen var 159 kroner for alt det, du kunne spise. Det var et hit, og der var totalt udsolgt. De fleste kom for at spise den dinner, som var lavet i aftenens anledning. Men der var også en del, som valgte mad fra menukortet. Vi havde ikke bestilt bord, men der var heldigvis et par pladser ved det høje bord ved vinduet.

Traditioner, hvor mad indgår, er altid gode

160 gæster plus kø til takeaway var, hvad der ventede os hos The Diner i M.P. Bruuns Gade. Thanksgiving er ikke helt slået igennem i Danmark. Og dog. Der var et par steder, som gik med på vognen. Men ikke mange. Det gjorde, at der var fuldt hus hos The Diner, hvilket jeg godt kunne forstå med det arrangement, de havde stablet på benene. Og ikke mindst til en pris, som alle kunne betale.

Helstegt kalkun

Traditionen tro var der kalkun i størrelse meget stor. Sådan skal det være. Flot stegt. Den var saftig, hvilket vidner om, der er styr på ovnen. Som tilbehør var der kartoffelmos rørt med cheddarost. Den var overraskende luftig og smagte forrygende godt.

Juicy Stuffed Turkey, Creamy Potatoes, Gravy (sauce lavet på den fond der kommer fra kalkunen). En lækker kraftig fond, som klart løftede oplevelsen. Kalkunen var stor, men heldigvis ikke tør. Store, flotte skiver havde kokken skåret ud til os. Om vi sad og spiste den i Dallas eller i Bruuns Gade var underordnet. Den smagte godt.

Grandma’s Green Bean Casserole med faste grønne bønner, løg og godt med ost. En måske mere sund udgave vil jeg tro. Bønnerne var ikke gennemtæsket, som man ofte kan opleve det i USA. Klart den bedste Grandma’s Green Bean Casserole jeg har smagt.

Roquefort Pear Salad med olivenolie, hvidløg, croutoner og ikke mindst osten Roquefort. En let og sprød salat, hvor smagen fra Roquefort ikke tog for meget opmærksomhed. Det gør, at folk som normalt ikke er for meget til den blåskimmelost fint kunne spise salaten. Perfekt krydret efter min mening. Jeg kunne rigtig godt lide den.

Udover det, var der coleslaw, cranberry relish, dill pickles og selvfølgelig Cheesecake og pies. Alt sammen spændende, og det gode er, at det fås vist ikke andre steder i byen og skal klart opleves. Herunder var desserten. Blandt andet var tærten verdensklasse.

Lidt sidedish

Philly steak sandwich har været på menukortet et stykke tid. Om den stammer fra Italiens 1930’ere eller fra Philadelphias slut 1970’ere vides ikke med sikkerhed. Men i dag er det USA, man forbinder den med. Vi bestilte en. Den overraskede positivt. Brødet, den bløde type, som man forbinder med Philly steak var forrygende sammen med det møre kød. Osten var en cheddar, men det var klart krydderierne, som tog opmærksomheden. Et must at prøve den.

Kun en tester

Wisconsin Blue Cheese med bøf, bacon på toppen, blue cheese, løg, tomat, salat, pickles, Hellmann’s mayonnaise, French’s sennep og Heinz ketchup. Du vil ikke fortryde det valg, står der i menukortet. Det gjorde vi heller ikke. Men du skal kunne lide blåskimmelost, for ellers er den ikke et hit. 148 kroner for en menu bestående af burger, pommes og valgfri drikke.

Læskende øl

Jeg var tørstig den aften og drak Miller. En forfriskende og ualmindelig letdrikkelig øl, som er eminent god til at slukke tørsten. Ellers stod den på Brooklyn Lager. Udvalget af amerikanske øl ligger altid på små 10 forskellige. Budweiseren er der altid, og der er ofte tilbud på den. Tre stykker for 99 kroner, var prisen den aften.

På mange måde sin egen

The Diner i M.P. Bruuns Gade er sig selv. Stilen er meget amerikansk. Velvidende at der er stor forskel på dinere over there, men jeg synes, de rammer meget godt. De gør meget ud af råvarerne, og eksempelvis bager The Diner selv deres brød. Pølserne til deres hotdogs får de lavet hos en slagter og er ikke de sædvanlige industripølser, vi kender fra alle byens pølsevogne. Menukortet er bredt, og det er langt fra kun deres burgere, The Diner er kendt for. Deres philly steak-sandwich er smagsmæssigt knivskarp. Det samme med deres egne ribs. De er af den kødfyldte type. Thanksgiving-menuen var et ubetinget hit. Ufatteligt, at man kan købe så god mad til den pris. Det er byens bedste value for money. Længere er den ikke.

 

Hold øje med amerikanske event. De gør det godt, og formår at følge amerikansk mad meget tæt. Sker der noget i Guds eget land, så er de hurtige til at få det til Danmark. The Diner er sin egen, og jeg synes altid, det er en fornøjelse at besøge dem. En stor anbefaling herfra.

 

The Diner

M.P. Bruunsgade 42
8000 Aarhus C
Mail: info@thediner.dk
Telefon +45 29 82 66 82
Hjemmeside
Facebook

 

Restauranter Se alle

Udvalgte artikler Se alle