Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Af Freja Dumont

Den succesfulde restaurant AU Vestergade ændrede i oktober navn til Vestergade 51. Det var ret hurtigt efter åbningen, men det lader til, at der var en grund. Konceptet er lavet om, og det har bestemt ikke gjort restauranten dårligere. Ejeren har ladet sig inspirere af sin mormor og laver sammen med sit hold de klassiske danske retter i en moderniseret udgave.

 

Fuldt hus og snevejr

Vi var forbi en tirsdag aften. Tirsdag er tartelet dag på Vestergade 51. Det var nu ikke derfor, vi var kommet. Men vi kunne ikke modstå at prøve et par stykker. På trods af snefygning og mange minusgrader var restauranten næsten fyldt. Tarteletter trækker åbenbart gæster til. Vi blev modtaget med smil og tog plads i den hyggelige restaurant. Tjeneren var straks ved vores side og fortalte om menuen.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Fingermad

Vi startede med minitarteletter og hhv. dagens bobler og gin cocktail til 109 kroner. Tre minitarteletter blev serveret på et bræt. Da det var fingermad, fik vi en lun serviet til fingrene, som blev overhældt med vand og dermed pustes op. Sjov gimmick. De tre tarteletter var fra højre danske kaviar, silderogn og stenbiderrogn med fed creme fraiche i bunden. God smag af kaviar.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

I midten mormor østers med syltede asier, peberrod, skalotteløg og peberrodscreme i bunden. Et perfekt samspil mellem surt og stærkt.

 

Den sidste var dansk gris fra OMHU, karsemayo og frisk karse på toppen. Her blev karsesmagen hængende. Generelt var der meget smag i de små hapsere. Tarteletterne var sprøde, som de skal og bør være. Vi var kommet godt fra start.  

 

Boblerne var en dansk Ingrid Marie æble fra Andersen Winery fra Djursland. Tør og læskende med gode bobler. Der var dog meget cider over den. Cocktailen var med gin fra dansk akvavit, hjemmelavet lemonade og forskellige krydderurter. Den kunne jeg godt blive forfalden til.  

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

En rejemad som tartelet

Der er fire forskellige forretstarteletter. Hver tirsdag kan du få to tarteletter til ens pris. Du betaler for den dyreste. Vi valgte en Tartelet a la en rejemad til 119 kroner. Håndpillede Nordsørejer, skaldyrsmayo lavet på jomfruhummer, fed peber mayonnaise og citrus. På toppen var frisk peber og dild. Rejerne var skønne. Friske og velsmagende. Citrussen var gennemtrængende på den gode måde, og peberet gav lidt bid nærmest en chiliagtigt smag. En frisk og velsmagende tartelet.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Hvidvinen var tysk. Weingut Sauer. Den var frugtig og gav god modstand til den fede mayo.

 

Kampen om den perfekte tartelet

Den anden forretstartelet var med koldrøget færøsk laks, økologisk pocheret æg, hollandaisesauce, spinat der var vendt i citron og smør med havgus fra Arla Unika til 119 kroner. En lækker, cremet omgang med eminent syrlig smag i hollandaisen og spinaten. Tarteletten var perfekt lavet, sprød og med god smag. En anderledes og flot tartelet.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Hvidvinen var Alpamanta 2013 fra Argentina. Ren Chardonnay. Alpamanta betyder kærlighed til jorden. En økologisk og fyldig vin med power, som passede godt til.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Pariserbøf a la tatar

Der er tre pariserbøffer at vælge mellem. Spændende med et udvalg fremfor bare en traditionel. Valget faldt på en klassisk pariserbøf a la tatar. En lynstegt oksetatar på toast med hele gøjemøjet til 169 kroner. Smørstegt, hjemmelavet, indbagt toast i bunden. Ved serveringen kom lidt Cognac på, og tjeneren rev frisk peberrod over retten. Kødet var helt perfekt. Friskhakket naturkvæg svitset på den ene side. Sprødt udenpå, smeltede på tungen og var godt krydret. Der var masser af fyld til.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Kapers, rødløg, hjemmelavede rødbeder, purløg og æggeblomme. En gennemført flot ret.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Rødvinen var fra Leo Steen. En syrah fra Sonoma mountain upper scala vineyard. Smagen var krydret og frugtrig med en god struktur og friskhed. Det passede godt med lidt syre til den kraftige ret.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Vestergade 51 serverede gerne portvin til pariserbøffen. Vi hoppede med på vognen. Til tataren var det en Taylors 325 års jubilæums Tawny.  Portvinen her er sammensat af reserver, som normalt indgår i 10, 20, 30 og 40 år gammel Tawny. De er tappet på en tro kopi af de første flasker, som Taylor benyttede for 325 år siden. En sjælden harmonisk portvin med saft og sødme. Et godt glas til prisen.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

En genistreg

En vild pariserbøf af krondyr med blå ost på toppen. Dertil tyttebær, timian, rå løg og persille. I en lille gryde ved siden af kom en portvinssauce med svampe. Retten fås i to størrelser. Vi tog den lille til 149 kroner. En spændende ret, der tog kegler ved bordet. Det var intet mindre end en genistreg. Den blå ost passede perfekt til krondyret, og den kraftige portvinssaucen med svampe sammen med tyttebærene fik denne ret til at gå op i en højere enhed. Brødet, der var smørstegt og  hjemmelavet forblev sprødt. Kødet var intet mindre end top lækkert. Rosa stegt. Smukt!

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Vi drak igen Portvin til. Det passer bare godt til pariserbøf. Burmester Tawny port 10. Smagen er rig på intens frugt og toner af mokka og mørk chokolade, og eftersmagen hænger ved ufatteligt længe. Der skal lidt syre til at stå imod den blå ost, og det klarede denne portvin.

 

Overbevisende betjening

Betjeningen var helt klar denne aften. Alt forløb, som det skulle. Vi kunne læne os tilbage og nyde en dejlig middag. Indretningen er stilfuld og moderne. Det er stemningsfuldt med glade gæster, stille musik og god akustik. Køkkenet er åbent, så man kan se, hvad der foregår. Reservationer og bestilte retter skrives på glaspartiet ind mod køkkenet. Sjovt og dekorativt. Restauranten er godt bemandet. Denne aften med ekstra mandskab på gulvet, da et par nye tjenere skulle læres op. Betjeningen var serviceminded, havde godt humør, var smilende og behagelige.

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Prisen

Vi betalte 1.149 kroner for to gange minitarteletter, to forrets-tarteletter og to pariserbøffer. Dertil bobler, cocktail, 3 glas vin og 2 portvine. Det kan sagtens gøres billigere. Denne aften var det vinene, der trak prisen op. Vi gik all in, og lod tjeneren finde gode vine til os.  

Vestergade 51: Overbevisende sejr med tarteletter og pariserbøffer

Vurdering

Dommen over Vestergade 51 er, at de laver god mad. Rigtig god mad. Råvarerne er nøje udvalgte og gerne lokale. Håndværket er i orden, og man kan ligefrem smage der er kvalitet i retterne. Det er et afslappet spisested, hvor klassiske danske retter fortolkes. Retterne tilberedes med præcision og overskud. Vinkortet er godt og til en relatvi rimelig pris. Restauranten har mange bedre vine på glas, så det passer til menuen.

 

På overbevisende vis blev vi ført igennem en aften med mad og betjening i høj klassen. Der var præcision og stolthed over det, de lavede. Bliv endelig ved med det. Er du til tarteletter og pariserbøffer er Vestergade et must af besøge. De var en oplevelse af de større! 

 

Book bord her

 

Vestergade 51

8000 Aarhus C
Telefon +45 60 25 64 20
Mail: mail@vestergade51.dk
Website:
Åbningstider
Tirsdag til lørdag fra 11.30-00.00
Køkkenet lukket fra 16.00 til 17.30
Sidste bordbestilling kl. 21.00

 

Del artikel

Andre læser også