//Restaurant

Vnoodles – Karakterløs indretning, men okay fastfood

Af Kirstine Anker

Taler vi asiatisk mad, kender vi aarhusianere vist bedst det japanske, thailandske og indiske køkken. Vietnamesiske restauranter i Aarhus kan tælles på én hånd. Den mest populære af disse er nok KJ Minh på Ny Banegårdsgade, som vi tidligere har skrevet rosende ord om. Den 2 ½ måneder gamle Vnoodles profilerer sig med ordene: “Fresh food, fast” og “…en anderledes smagsoplevelse såvel som et indblik i det vietnamesiske gadekøkken”.

 

Vi udgjorde klientellet i et stort lokale

Vi danskere går efter det hyggelige. (Især) når vi spiser ude. Så de store, lyse lokaler i to plan på M. P. Bruuns Gade 11, kræver et godt koncept og et godt interiør. Der skal ikke være for lyst, og det skal ikke være for stort. Dette var dog, hvad der slog mig, da min gæst og jeg gik ind ad de store glasdøre, der adskilte os fra den vietnamesiske streetfood-inspirerede restaurant.

Vnoodles på Bruunsbro i Aarhus_

På denne tirsdag aften var der cirka 10 andre gæster. Vi valgte ikke at benytte takeaway-muligheden, men satte os i stedet op på førstesalen, hvor et selskab på 6 mennesker var ved at rejse sig. Da de var gået, udgjorde min gæst og jeg hele klientellet på etagen.

Flot indretning hos Vnoodles_

Vi var sultne, så vi bestilte hver to retter. Først valgte min gæst den populære Pho med oksekød i klar suppe. Hertil friske bønnespirer, løg, mynte, koriander, lime og chili. Jeg bestilte Mi Quang med and. Hertil krydret suppe, frisk salat og sprøde grøntsager. Begge retter var med risnudler.

 

Absolut fresh food, fast

Vores første retter kom kun fem minutter efter bestillingen, som foregik ved disken i stueetagen. Sådan skal fastfood være – relativ hurtig servering! Pho’en med oksekød vakte stor begejstring hos os begge. Smagfulde, møre oksekødsstrimler i gavmild mængde. Suppen var klar, og der var ikke megen smag heri, men de sprøde bønnespirer, mynte og koriander, som kom på en tallerken ved siden af, tillod, at man selv kunne sammensætte sin smag. Desuden var fiskesauce, chilisauce og Hoisin-sauce tilgængelig på alle bordene. Det fungerede rigtig godt.

Pho på Vnoodles_

Nogen havde glemt at vande anden

Andestykkerne udgjorde toppen af retten Mi Quang  – de var lagt sirligt, som blade på en blomst og var vældig flot præsenteret. Men nogen havde vist rejst en uge sydpå og glemt at få nogle andre til at komme og vande den blomst: anden var desværre for tør. Da stykkerne ikke var lagt ned i suppen, fremstod de også tørre visuelt. Det var ærgerligt. Men overraskende nok stadig velsmagende og møre. De tilhørende grøntsager og urter – bønnespirer, gulerod, salat, mynte og forårsløg – var sprøde og friske.

Mi Quang på Vnoodles_

Hjemmelavet dip?

Næste ret var Goi Cuon med svinekød. Friske ruller af rispapir med marineret svinekød, glasnudler, frisk salat og purløg med hjemmelavet dip. Igen, flot præsenteret. Den tørre kødoplevelse fortsatte dog desværre med denne ret. Kødet har uundgåeligt en essentiel rolle, og det er så trist, når den del ikke fungerer. Der var ikke andet i rullerne, der kunne opveje dette. Dippen stod beskrevet som hjemmelavet men smagte bemærkelsesværdigt meget lig den Hoisin-dressing, der var tilgængelig i en flaske på bordet. Var den hjemmelavet, så ville det have klædt den, at man kunne smage forskel.

Goi Cuon på Vnoodles_

Oprejsende rejer

Den sidste ret gav heldigvis oprejsning. Com Tôm Saté med store tigerrejer, årstidens grøntsager og ris. Rejerne smagte friske og var velmarinerede. Grøntsagerne – peberfrugt, blomkål, forårsløg, champignon, spidskål og gulerod –  var friske og sprøde, og satésaucen samlede det hele godt.

Com Tôm Saté på Vnoodles_

Vores vurdering

Benytter man Vnoodles som takeaway, behøver man selvfølgelig ikke tage stilling til stedets indretning. Men der var enormt neutralt, og ikke mindst alt for åbent. En hel væg med et naturbillede af rismarker, og en anden med skov havde ikke yderligere held med, at sætte mig i særlig asiatisk stemning. De tunge, mørke borde og stole – standard, danske cafémøbler – hjalp heller ikke. Jeg kan godt lide, at restauranters indretning afspejler den mad, de serverer.

 

Giv mig bind for øjnene, før mig ind i Vnoodles’ lokaler, og jeg ville ikke ane, hvad jeg havde i vente, efter bindet var fjernet. Jeg ville desuden stærkt genoverveje brugen af ordet “gadekøkken” i beskrivelsen, hvis jeg var involveret i Vnoodles. For bare det mindste som lignede et gadekøkken, så jeg intet til.

Masser af plads hos Vnoodles_

Alt i alt har Vnoodles’ mad noget at byde på. Generelt fine retter i store portioner, til en god pris. Vi betalte 283 kroner for de fire retter samt to flasker vand med smag. Utroligt billigt. Dyreste ret 74 kroner – billigste ret 45 kroner. Du kan ved afhentning af takeaway gå ind og ud på fem minutter. Vi var mere end normalt aftensmads-sultne og levnede nudler og ris hist og her. Vi kunne godt være blevet mætte af én af de dyreste retter. Får de styr på kødet, kan jeg godt finde på at besøge stedet igen – men det bliver som takeaway.

 

Vnoodles.dk

M.P. Bruuns Gade 11
8000 Aarhus C
Mail: info@vnoodles.dk
Website

 

Restaurant Se alle

Udvalgte artikler Se alle