Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brasserie Belli sparker røv – årets nye navn

Af anders@sommersangdigital.dk

Ved første øjekast ser Brasserie Belli og deres bod ikke ud af noget særligt, men det er et glimrende eksempel på, at man ikke skal bedømme en bog på dens omslag. Brasserie Belli imponerede nemlig i allerhøjeste grad.


Idet vi nærmer os boden, går det hurtigt op for os, at vi for én gang skyld bliver sparet de lange og svære overvejelser omkring, hvad vi skal kaste os over på menukortet. Der er nemlig kun en enkelt ret, og det er ’’Bellis okse med mos’’. Navnet dækker over en ret bestående af braiserede okseflankesteaks i rødvinssauce med dertilhørende kartoffelmos og cremefraiche.

Brasserie Belli på Smukfest


Eftersom vi ikke skal besværes med at beslutte os for, hvad vi skal have, får vi hurtigt bestilt. Der er ikke ret lang kø til boden, og betjeningen er effektiv og venlige. Vi står derfor med vores mad i hænderne efter kun få minutter. Det er altid skønt med hurtig betjening, og især når den ovenikøbet er smilende og yderst venlig.

 

Sådan skal god betjening være

Efter at personalet i den grad overraskede positivt, var vi blot endnu mere spændte på at smage på maden. Førstehåndsindtrykket var det samme som med boden, idet maden heller ikke på nogen måde fremstod som noget ekstraordinært. Der var ikke gjort noget specielt ud af hverken anretning eller farver. Vores lidt for hurtige dom blev imidlertid gjort til skamme i samme øjeblik, vi tog den første bid.

 

Knivskarp smag – et hit af de store

Hold nu op for en smagsoplevelse, hvor nøgleordene helt klart var saft og kraft. Der var intet anonymt eller kedeligt over hverken kød, sovs eller kartoffelmos, der alle bidrog til at fuldende oplevelsen. For at starte med kartoffelmosen, så var den både cremet og rig på smag. Kartoffelmosen laver Brasserie Belli med både smør, cremefraiche, salt, løgpulver og hvidløgspulver. Resultatet bliver en mos, der i allerhøjeste grad kan bære sig selv, og som på ingen måde behøver sovs for at glide ned.

Bellis okse med mos på Smukfest16
“Sovs” skader selvfølgelig aldrig, og det gjorde Brasserie Bellis rødvinssauce bestemt heller ikke. Den var både smagfuld og super fin i konsistensen – ikke for tyk, men heller ikke så tynd, at den ikke kunne hænge ved. Den ramte en perfekt balance, idet den var cremet, men uden at være fed. Perfekt.

 

Smukt kød – vanedannende

Og så til oksen. Braiseret kød kan til tider være en anelse træls, hvis fedtet ikke har fået lov til at smelte helt ind i kødet. Det var heldigvis på ingen måde tilfældet her. Vi fik et stort og super flot stykke kød, hvor vi ingen steder fandt rent fedt. Hvad, vi til gengæld fandt, var enormt velsmagende og mørt kød. Tænderne sank lige igennem det, og smagen af okse trådte virkelig frem. Vi fik kun udleveret en ske til at spise med, hvilket i første omgang udgjorde en udfordring. Det problem løste sig imidlertid hurtigt, da vi opdagede, at kødet let kunne trevles op. Også på kødfronten var vi derfor ovenud tilfredse, og vi kunne slet ikke få nok.

Bellis okse med mos på Smukfest
Når man lægger alle disse komponenter sammen, så er der ingen tvivl om, at vi lige lettede en anelse mere hver eneste gang, vi tog en ny mundfuld. Dertil kom, at cremefraichen udgjorde et både friskt og syrligt indspark til den anden og lidt mere tunge mad.

 

Det skal prøves – længere er den ikke

En omgang Bellis okse med mos kan blive din for 80 kroner. Det er en pris, som vi finder yderst rimelig, eftersom maden både er enormt velsmagende og mætter rigtig godt. Vi kan derfor kun give vores allerbedste anbefalinger til Brasserie Belli. Oplevelsen var udelukkende positiv, og vi kan ikke sætte en finger på hverken mad eller betjening. Belli sejrede på Smukfest16.

 

Del artikel

Andre læser også