Brasserie Ferdinand

Det var som altid en god oplevelse af besøge Brasserie Ferdinand ved åen i Aarhus. Stedet ligger centralt og maden er altid et sikkert hit. Der er stor variation på menukortet. Ferdinand er blevet kåret som årets brasserie i 2009, med rette vil vi mene.

Vi har spist på Ferdinand to gange inden for tre uger, både frokost og middag.

Maden

Til middag har vi spiste vi til forret en Skaldyrssuppe med torsk og fennikel  165,-  dkr. Det var en god kraftig suppe med en delikat smag uden at være gennemtrængende af fisk. Torsken havde en fin konsistens. Suppen var mere mættende en jeg havde forventet.

Hovedretten bestod af Steak frites med kryddersmør og salat  til 235,-  dkr. Bøffen var meget mør og havde en god tykkelse og størrelse. Den har været en tur på grillen hvilket kan ses og mærkes. Salaten er den klassiske franske med forskellige blandende salater. Vi vi kryddersmør til fritterne, det smagte fint, men jeg ville nok havde foretrukket den gode bearnaise sauce, som Ferdinand har været kendt for i flere år. Men alt i alt kan vi kun rose bøffen 0g tilbehøret. Ferdinand er gode til at forny deres menukort og har virkelig noget at byde på.

Frokosten på Brasserie Ferdinand er undervurderet. En del ved faktisk ikke det er muligt at spise frokost på Ferdinand. Det er nu heller ikke så mange år siden det ikke kunne lade sig gøre, med mindre man havde bestilt bord i forvejen. Men det kan det nu, du kan komme direkte fra gaden og få en frokost som ikke skuffer.

Vinen

Vinkortet på Ferdinand er varieret og fyldig, især det specielle kælderkort kan vi fremhæve, men det eneste negative er priserne. Vi har smagt vinen fra kælderkortet, men køber mest vine fra den almindelige vinkort, da de er gode til en fornuftig pris. Vi kan anbefale; 2009 Cabernet sauvignon, Major´s Hill  til 425,-  dkr. Vinen har en mørk rubinrød farve med moden hindbær og sød lavendel bouquet. Det er en elegant vin med en blød imødekommende tannin struktur. Prisen er også fornuftig efter vores mening.

Ferdinand er uden tvivl en god oplevelse. Vi kan uden at blinke anbefale at besøge brasseriet som ligger i hjertet af Aarhus.

 

FERDINAND
Åboulevarden 28
8000 Aarhus C
Tlf.: 87 32 14 44
E-mail: mail@hotelferdinand.dk
Åbningstider for køkkenet
Mandag til torsdag fra 12.00 til 21.00
Fredag og lørdag fra kl. 12.00 til 22.00
Køkkenet har lukket fra kl. 15.00 til 18.00
Restauranten holder lukket på søndage.
 
 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar