Breaking news: Version 2 af Casablanca-burgeren var suveræn!

Så skete det! Langt om længe. Ganske få i Aarhus kan stege en anstændig hakkebøf. Ufattelig efter nærmere eftertanke. Umiddelbart er det let. Jeg har besøgt en af byens bedre burgersteder og har hver eneste gang bestilt min bøf medium. Men hver gang har den været skamstegt. Nok om andre. Det er Casablanca, det handler om her. Og de kan finde ud af, hvad en medium bøf er for en størrelse. Hold nu kaje, hvor var den perfekt og smagte godt! Ubetinget bedste burger i Aarhus pt. På niveau med Juicy Burger i København og Lou’s Diner i Luxembourg. Det er store ord herfra, men version 2 af Casablancaburgeren ryddede bordet.

Sjælden skarphed

Den nye burger er med en velvoksen, saftig bøf af velfærdsoksekød fra Grambogaard. Stegt rosa, som man alt for sjældent ser.

Klasseburger på Casablanca

En grillet, stenovnsbagt bolle fra Mor Anna (Bageren omkring hjørnet). Underbollen var med røget svampemayonnaise, bøffen var toppet med en sprød sommerkål, der var vendt i grov sennep. Hertil Comté-ost og pancettabacon, en sød rødløgskompot og tomatrelish samt hjemmelavet ketchup. De to sidstnævnte havde en syrebalance, som var vanvittig skarp. Det samme havde de små cornichoner, men uden den typisk gennemtrængende eddikesmag.

Flot rosa burger på Casablanca

Den tynde, sprøde pancettabacon var i en helt anden liga, end Tulip spiller i. Feminin, med herresmag kan du sige. Men perfekt i min bog.

Casablanca-burgeren version 2 på Casablanca

Burgeren serveres som sædvanlig med store fritter vendt i et dertil hemmeligt krydderi samt hjemmelavet chilimayo. God stil med overraskelser. Vi betalte 150 kroner inklusiv fritter. Ikke dyrt, og da slet ikke for sådan en smagsoplevelse.

Nede på jorden igen

Efter en smagsoplevelse og overraskelse af de store var vi tilbage til virkeligheden igen. Islandsk røget laks med en variation af salat, citruscoulis, balsamico og friskbagt foccacia brød. Prisen var 110 kroner. En syrlig vinaigrette blandet med sennepskorn trak den op. En fin og enkel forret.

Brød til laks - CasablancaRøget laks på Casablanca

Hovedretten var en cæsarsalat til 150 kroner. Kylling i flere udgaver. En hjemmelavet kyllingefars med sennep. Friteret og sprød. Letrøget og store kyllingestykker, pancetta-bacon, romainesalat og parmesan. Hvor svært kan det være? Jeg ved det ikke, men denne her store omgang var i størrelse “godt mættende”. Kød og panchetta var der i hvert fald ikke sparet på. Dressingen var doseret med omhu. Ikke noget sjask, men heller ikke en tør omgang. Ros til mængden. Begge retter var gode, men mere i den forventelige afdelingen. Burgeren blev aftenens stjerne – sådan var det!

Cæsarsalat på Casablanca

Ny kaptajn i køkkenet

Casablanca har her i sommer fået ny køkkenchef. Martin Tranekær Bøgsted er navnet. Han har tidligere været souschef på Molskroen. Er fransk skolet og med en forkærlighed for at arbejde kreativt helt fra bunden med gode råvarer, rammer Martin lige ned i Casablancas madfilosofi. Jeg har spist der flere gange og kan allerede nu glæde mig over det præg, der er sat på maden, ikke mindst med udviklingen af Casablancas nye burger.

Udeservering på Café Casablanca i Aarhus

Prisen holder niveauet

Vi betalte 560 kroner for forret, cæsarsalat, casablancaburgeren, en stor øl fra Jyske Bryghus, et glas hvidvin og noget vand. Ja, det var en mandag aften – derfor det sparsomme alkoholindtag. Men pris, kvalitet, størrelse og smag fejlede intet.

 

Vurdering

Maden var i orden. Ingen slinger i vores vals. Cæsarsalaten var god, det samme med laksen, men burgeren var helt ekseptionel. Det tog kegler og er lige nu min favoritburger i Aarhus. Betjeningen var sød og smilede. Ikke noget der. Maden kom relativt hurtigt. Den var varm og frisk. Casablanca er en moden dame – efterhånden. 1981 så hun dagens lys. Konstateringen er enkel. Det er som om, Casablanca bliver bedre og bedre med årene. Kun positiv kritik herfra.

 

Café Casablanca

Rosensgade 12
8000 Aarhus C
Email: cafecasablanca@mail.dk
Telefon: +45 86 13 82 22
Link til hjemmeside

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar