Varna Palæet: En aften med Champagne og Bourgogne med Palle Enevoldsens egne vine
Restauratør, Palle Enevoldsen, på Varna Palæet er en erfaren herre. Han har været med siden først i 1980’erne, og har arbejde på den hedengangne Gammel Åbyhøj, ejet Le canard, drevet Frederikshøj og senest Varna Palæet. I over 40 år har Palle Enevoldsen haft en særlig interesse for Bourgogne og Champagne. Det har medført, at Varna i dag selv importerer nogle af deres vine. Det er mindre producenter, som Palle Enevoldsen kender personligt. Vinene er fast på vinkortet på Varna, og her er vinkælderen mere end almindeligt fyldt op. Fredag den 22. og lørdag den 23. marts klokken 18.00 er der Champagne og Bourgogne med en syvretters menu med tilhørende vine.
Livretter og yndlingsvine over to dage
Palle Enevoldsen og sit team har netop besøgt Varnas eget champagnehus, Champagne Launois, i Mesnil-sur-Oger, som ligger lige i hjertet af Côtes de Blanc.
Champagne Launois laver en forrygende perlerække af Blanc de Blanc Champagner, frugtdrevne med knivskarp syre og flot mineralitet – som er perfekt akkompagnement til mad. Noget som producenterne i Champagne gør mere og mere ud af. Samtidig er deres Rosé Valentine en signaturvin, hvor Pinot Noir-druen kommer til sit fulde udtryk. Druerne får kun 8-12 timers drueskind-kontakt under gæringen, og dermed får rosé-champagnen en elegant, sart og forførende fersken tone.
Mongeard-Mugneret i Vosne
På samme tur besøgte Palle Enevoldsen sammen med sit personale Mongeard-Mugneret i Vosne Romanée i Bourgogne, som han har arbejdet sammen med gennem de sidste 25 år. Domainet har deres marker omkring Beaune og oppe i eksklusive Côte de Nuits. Her smagte de alle deres vine, og Mongeard-Mugneret laver ganske enkelt guddommelig Pinot Noir, fortæller Palle Enevoldsen.
Fredag den 22. og lørdag den 23. marts har Palle Enevoldsen matchet nogle af sine yndlingsvine med et udvalg af sine absolutte livretter. Det er der kommet følgende ud af:
NV Rosé Valentine Champagne Pinot Noir
Launois – Mesnil-sur-Oger
Sprøde snacks og cornet med tun og estragon
Girardeau østers med agurk og peberrod
*****
Kammusling med stenbiderrogn og caviar
NV Blanc De Blanc Grand Cru “Cuvée Réserve” Magnum
Launois – Mesnil-sur-Oger
*****
Jomfruhummer med blegselleri, jordskokker og jomfruhummersifon/glace
2014 Chassagne Montrachet 1´Cru “Morgeot”
Domaine Vincent og Sophie Morey
*****
Skindstegt sandart med grillede porrer og Pinot Noir
2015 Beaune 1. Cru “Les Avaux”
Domaine Mongeard-Mugneret
*****
Ristet andelever på confit af and med tyttebær
2015 Savigny Les Beaune 1. Cru “Les Narbantons”
Domaine Mongeard-Mugneret
*****
Dansk lammekrone med morkler og små grøntsager
2016 Vosne Romanée
Domaine Mongeard-Mugneret
*****
Den Hvide Dame med havtorn og rensdyrlav
2008 Special Club – Blanc de Blanc – Grand Cru
Launois – Mesnil-sur-Oger
*****
Hvid chokolade med rabarber og lakrids
Kaffe og te
*****
Pris pr. person 1.400 kroner
Ud over ovenstående har du også mulighed for at smage
en række vine glasvis á 10 cl. Det er følgende:
2008 Beaune 1. Cru “Les Avaux” pr. glas, 110 kroner
2013 Vosne Romanée 1. Cru “Les Suchots” pr. glas, 215 kroner
2010 Vosne Romanée 1. Cru “En Orveaux” pr. glas, 245 kroner
2010 Clos de Vougeot Grand Cru pr. glas, 450 kroner
Varna Palæet
Ørneredevej 3
8000 Aarhus C
Telefon: + 45 86 14 04 00,
E-mail: info@varna.dk
Hjemmeside: