Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer

Af anders@sommersangdigital.dk
Umiddelbart er der sjovere og varmere ting at finde på at lave, på en kold og våd lørdag eftermiddag i november, end at gå 2,6 km. rundt i Aarhus C. Men lokkes der med vinsmagninger på udvalgte vinbarer, er der en grund til det. Lørdag den 18. november var vi i alt seks mennesker der valgte at gå med på foodwalk.dks jomfrutur, hvor vinen er i fokus i stedet for maden, som foodwalk.dk – som navnet indikerer – ellers har koncentreret sig om indtil nu. Winter Wine Walk, kaldes byvandringen med promiller. 

 

På hjemmesiden lover foodwalk.dk en kyndig og lokal vinnørd til at guide gæsten gennem vinens verden. Denne var legemliggjort af bysbarnet og vinconnoisseur Tobias Stampesøe, der, efter at have haft en restaurant i Georgien, sidste år vendte tilbage til Aarhus, for at færdiggøre sit speciale. Og netop Georgien var ophavslandet for første smagning, på Løve’s Vincafé i Borggade.
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer
Selskabet nød godt af kidev erti 15. Goruli Mtsvane fra Georgien. Herefter gik turen til S’vinbar i Klostergade. Ejer og sommelier Sabina tog personligt imod selskabet og præsenterede en Monastero Suore Cistercensi Coenobium 2014 fra Lazio, Italien, samt gode historier fra nogle af sine besøg på vingårde i Frankrig.
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer
Næste stop var virkelig interessant. I anledning af Beaujolais Nouveau’ens frigivelse torsdag d. 16. november, lavede vores guide et pitstop på Godsbanen. Beaujolais’en er en let rødvin, i folkemunde kendt som ”bællevin”, men trods det, er det ikke let at få fingrene i en af de 200 magnumflasker, som huset PUR kunne præstere i år, grundet en dårlig høst.

 

I bedste fransk landstil indfandt vi os i et af Godsbanens mange åndehuller og plastikoverdækket viste sig som en redning, da himlen valgte at åbne sig. Her stod vi så og bællede vin af plastickrus, da guiden endvidere hev flere overraskelser op af tasken: Voilá! En baguette og kaninpaté. Det var overordenligt hyggeligt og den allerede opståede venskabelige stemning gæsterne iblandt, blev bare bedre og mere løssluppen.
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarerByvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer
Men det er jo november og man kan ikke holde varmen for evigt på en udendørs lokation, så vi udnyttede pausen i regnvejret, og gik mod turens sidste stop – Sårt på Jægergårdsgade.Et af højbordene i forreste del af restauranten stod klar til os og vi blev først budt velkommen af en af stedets medejere, Martin Fryd Christensen.  Herefter præsenterede tjener AK os for den første af to vine, som skulle være eftermiddagens sluttere. Vi fik en 2016 Keratsuda fra Bulgarien og melnikon 2016 All-in, Azienda Agricola Farnea, Italien.
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarerByvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer
Jeg og resten af selskabet havde en rigtig god, hyggelig og lærerig eftermiddag. Dagens guide havde sat sig ind i pensum og var både god til at fortælle selv, men gav også plads til de forskellige ejere og tjenere på vores vej, hvis de havde tid til at fortælle. Der blev taget godt hånd om gæsterne og de i selskabet der havde lyst, kunne dele holdninger omkring de forskellige vine, samt historier omkring personlige oplevelser med vin. Og ”off-road”-stoppet med vin og paté hentet i Frankrig var en fantastisk idé, der fik alle til at føle, at man fik lidt udover det sædvanlige. Men det jeg bedst kunne lidt ved turen var, at vi smagte vine som man ikke normalt falder over. De færreste gider smage vine, som de kan købe 2 styk for 200 kroner i Brugsen.

 

Der var da småting som kan rettes ind til næste tur, som klar info på hjemmesiden eller bekræftelsesmailen om, at turen ikke slutter samme sted som den starter, i forhold til folk der skal til og fra med offentlig transport. Men med det in mente, at det var allerførste tur, så var det absolut vellykket og vidner om spændende fremtidsudsigter for foodwalk.dk.
Næste planlagte tur er lørdag den 2. december. Tilmelding via hjemmesiden.
Byvandring med promiller: Winter Wine Walk på udvalgte vinbarer

Winter Wine Walk

Hvornår: Udvalgte lørdage kl. 16.00 (se hjemmesiden).

Varighed: 2 – 2½ time.

Pris: 369 DKK

Mødested: Aarhus Domkirke

Gåafstand: 2½ – 3 km.

www.foodwalk.dk

 

 

Del artikel

Andre læser også