Café Casablanca – noget for enhver smag

Hvis du ikke er helt skarp på, hvad du har lyst til at spise, hvilket niveau og prisklasse, så er valget Café Casablanca. Familien den aften bestod af to teenagere og to voksne. Vi vidste ikke, hvad vi ville spise. Der var ikke den store enighed den aften. Vi gik lidt rundt i Latinerkvarteret. Det var svært at bestemme sig. En ville have hummer, en anden stor bøf, den tredje ville helst have burger, mens den sidste mest var til noget godt ost.

Café Casablanca - Latinerfestivallen 2014

Men til sidst tog familieoverhovedet – ”læs fruen i huset” en beslutning. Vi tager på Casablanca, hvis de ikke kan tilfredsstille vores madønsker, så tager vi hjem og napper en portion havregryn. Casablanca er caféen, man altid vender tilbage til, hvis man er i vildrede. Det gjorde vi så. Vi kom, vi så og vi fik et bord – heldigvis for os, for der var godt fyldt.

En tur rundt på kortet

I ungdomsafdelingen stod den på Casablanca-burger og Steak Bearnaise med fritter. Det valg tog ikke mange minutter at lave. I plus 40 afdelingen stod den på fiskesuppe og lammeculotte.

Casablanca-burgeren er med velfærdsbøffer fra det lille fynske slagteri, Grambogaard. Ordet velfærd er lidt pudsigt, men jeg går ud fra okserne har haft det godt. Den løb op i 140 kroner inkl. små ristede kartofler. Kødet var gennemstegt. Der var ikke meget grønt i den, men sådan har det altid været. En klassiker som bevidner, at Casablanca holder fast i, at man på en café kan få en caféburger – også selvom caféen laver bedre mad end mange restauranter gør.

Burgeren på CasablancaDen klassiske fiskesuppe er  svær, vel at mærke svær at komme uden om. På menukortet står der, at den er grov. Den serveres med dagens fisk, croutoner og aioli. Fisken den fredag aften var torsk, men selvfølgelig med blåmuslinger. 170 kroner løber sådan en sag op i. Fiskesuppen var hver en krone værd.

Fiskesuppen på Café CasablancaLammeculotte, cassoulet, friske hestebønner serveres i en sauce. Denne velvoksne hovedret kostede 190 kroner. Lammet tog klart scenen. Det var helt vanvittigt mørt med kraftig kødsmag. Saucen dannede bunden, som matchede fint med cassoulet og hestebønnerne.

Lammeculotte på Café CasablancaSteak Bearnaise med håndpisket bearnaise kostede også 190 kroner. Den blev serveret på et bræt. Rustikt må man sige. En lille skål ristede kartofler. Ikke så meget grønt, men det var fint den aften. Bøffen var god. Saftig på den rigtige måde. Ikke for meget saft og pokkers mør. Den håndpiskede bearnaise var luftig og havde den rigtige tykke konsistens. Smagen var god og sikker. Vi er i afdelingen for ikke syrlig bearnaise. Ham, som spiste steaken, var meget tilfreds med saucen, så vi kan ikke tillade os at kritisere den. Vi fik mere bearnaise uden beregning. Tjeneren spurgte selv, om vi ønskede mere. God stil. Det burde alle gøre.

En steak på Café Casablanca

Osteservering i størelse XL

Hvor er det fedt, når en teenager vælger en osteservering i stedet for en gang is. Casablancas udvalgte oste kostede 130 kroner. Det var et must med ost den aften. Osteservering på Casablanca

Der kom et nærmest overdådigt bræt på bordet. En Kirk gedefrisk rørt med peber og honning, Morbier, Fourme d’ambert, en 18 måneders Comte og Hedeagergårds xl 45+. Som tilbehør var der pesto, oliventapenade og hybenkompot, ud over brød selvfølgelig. Der var nok ost, ikke noget nærighed over den servering.

Retrodessert

Dem, som valgte dessert, fik en variation over den kendte drink, B 52. Den blev serveret i et glas, og var lagdelt på samme måde som drinken var. Den indeholdt tre gange mousse. Baileys, Cointreau, Kahlua, en lakridsis fra Kastberg og gelé af cremant. Fint tænkt. Den smagte supergodt. Prisen løb op i 130 kroner per mand.

Dessert på Casablanca i AarhusSvært at være objektiv

Som de fleste, som følger vores spiseguide, vil vide, så er det ingen hemmelighed, at der er nogle steder i Aarhus, som har en speciel plads i vores hjerter. Et af dem er Casablanca. Stedet vil altid have en særstatus hos os. De gør det godt på deres egen måde. Noget, som Casablanca har haft lidt svært ved, er at komme væk fra at være en pokkers populær bar og gå i byen sted. Nu spiser man i caféen, og musikken er ikke så høj. Festen, som nogle gange starter ved 21-tiden, er flyttet ind i de tilstødende lokaler. Så man kan sagtens sidde i ro, snakke og nyde sin mad. Det så vi tydeligt denne fredag aften, der var fyldt med spisende gæster. Der kom sågar nogle ved 21.30-tiden og bestilte mad. Det så ikke ud som om, det var et problem.

Vinen

Vi drak meget, indrømmet. Det gør vi ofte fredag aften. Den blev til to glas rødvin fra Yering Station, Little Yering Pinot Noir 2011. Prisen var 60 kroner pr. glas. En flaske Terrazas Malbec Reserva 2011 til 400 kroner fik vi også. Den drak vi til hovedretterne. Perfekt kraftig til både lam og steak. Som afslutning inden festen rigtig gik i gang på Casablanca, fik vi to store Carlsberg fadøl til at gå hjem på. Prisen var 50 kroner stykket.

Teambaseret betjening

Servicen den aften var i orden, også selv om der var mange gæster. Det er noget af det, som Casablanca har fået hug for før i tiden. Noget, vi opdagede, og som vi ikke har lagt mærke til før, var, de var gode til at samarbejde. Der var vel en 4-5 tjenere på arbejde, og de var opmærksomme, smilende, venlige og havde styr på tingene. Vi blev betjent af tre af dem, men det gjorde ikke noget. Der var fint styr på drikkevarer, vand, brød, og hvem der havde bestilt hvad. Måske har den teambaserede ledelse haft sit indtog på Casablanca. Jeg ved det ikke, med det, vi så, virkede i hvertfald godt. De var gode til at spørge ind til vores ønsker til vin og præferencer.

Fair priser

Vores samlede regning denne aften lød på små 1600 kroner inklusiv drikkevarer. Det er for 4 personer og med snart to flasker vin. Den pris fejlede ikke noget. Hele familien tog tilfredse og velfornøjede hjem fra Casablanca. På forunderlig vis, fik vi alle vores fredagsønske opfyldt, og vi følte os beæret over en helt igennem dejlig fredag aften.

Det er ikke første gang, at vi er taget på Café Casablanca, når vi ikke har kunnet blive enige om, hvor vi skulle spise. Det, jeg ved  med stor sikkerhed, er, at det heller ikke er sidste gang, vi bruger en fredag eller lørdag aften på at spise på Casablanca. Det gamle citat holder endnu, ”ude er godt, men hjemme (Casablanca) er bedst”. Her ved man, hvad man får. Så hvis du er til et sikkert måltid mad på en café, så tøv ikke med en tur på Casablanca. Vi ser i øvrigt ikke maden på Casablanca som typisk cafémad, det er markant bedre, end man forventer på en café. Læs vores tidligere anmeldelse af Casablanca her:

Café Casablanca

Rosensgade 12
8000 Aarhus C
Email: cafecasablanca@mail.dk
Telefon: +45 86 13 82 22
Link til hjemmeside
 
Åbningstider
Mandag  til onsdag fra 9.00 til 00.00
Torsdag fra 9.00 til 01.00
Fredag fra 9.00 til 03.00
Lørdag fra 10.00 til 03.00
Søndag fra 10.00 til ?

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Én kommentar til “Café Casablanca – noget for enhver smag”

  1. Rikke Schultz

    God anmeldelse. Jeg er enig i at menukortet er dejlig forskelligt. Vi kommer der ofte selv og spiser.
    Ros til jeres guide, I gør det godt!
    Ha en god dag.
    Rikke

    Svar

Skriv et svar