Café Viggo – brunch med fokus på økologi

I midten af 90´erne blev åen ved Åboulevarden fritlagt. På daværende tidspunkt, nærmere betegnet i 1996, åbnede Café Viggo. Vi har altså at gøre med en café, der har været med fra starten og været medskaber af det charmerende miljø ved åen.

En lørdag formiddag har flere valgt at taget plads ved bordene uden for Café Viggo i den spirende forårssol. Vi træder dog indenfor på den stilfulde café, og tager plads ved et bord ud mod åen. En anderledes opstilling af stolene gør, at vi ser direkte ud på folk, der slentrer på Åboulevarden. Tjeneren kommer straks med et menukort og tager kort efter imod bestillingen.

Café Viggo ved åen i Aarhus

Lørdagsbrunch

Der er to forskellige brunch samt en børnebrunch at vælge imellem på Café Viggo om lørdagen. Begge brunch koster 125 kroner stykket, men vælger du en brunchmenu, som vi gjorde, koster den 200 kroner. En menu består af brunch 1 eller 2, samt kaffe og en af de fire juicer caféen udbyder. Eftersom min medspiser ikke drikker kaffe, får hun en lille kande te i stedet.

Alt for små borde på Café Viggo

Brunchen bliver serveret på en rund tallerken, hvorpå der står glasskåle i forskellige størrelser. Dejligt, at de forskellige dele holdes adskilt. Brunch 1 består af økologisk røræg med bacon og pølser, økologisk yoghurt med ristede nødder og frisk frugt, ålerøget skinke med syltede rødløg, snackpølser og oliventapenade, hjemmerøget laks med peberrodscreme og radiser samt økologisk ravost med hjemmelavet blommekompot.

Brunch på Café Viggo

Den varmrøgede laks med peberrodscreme var tallerkenens vinder. Peberrodscremen var ikke voldsom stærk og overtog dermed ikke smagen fra laksen. Yoghurten var natural, men frugten og nødderne gav den lidt smag.

En lille smule brød på Café Viggo

På tallerkenen til brunch 2 er der økologisk røræg med økologisk koldrøget laks, økologisk skyr med ristede nødder og tørrede tranebær, hjemmelavet tærte med økologisk æg, spinat og ost, frisk frugt vendt i hyldeblomstsaft samt økologisk ravost med hjemmelavet blommekompot.

Brunchtallerken på Café Viggo

Æggene var veltilberedt, og der var rigeligt laks. Den hjemmelavede tærte med spinat gjorde det også godt. En god smag uden de store overraskelser. Til begge brunch kan der tilkøbes noget sødt så som brownie, pandekage eller æbletærte til 20 kroner. En god idé at lade folk vælge, om de vil have noget sødt til. Vi fravalgte det. Alle brunch-tallerkener serveres med økologisk rugbrød og surdejsbrød. Begge typer brød var fint velsmagende og med sprød kant.

I hverdagene og om søndagen er der tapasbrunch, hvor du selv kan sammensætte din brunch ud fra 15 små retter. 4/5/6 retter koster henholdsvis 120/135/145 kroner. Det er Café Römers brunch, der lever videre på Café Viggo, mens Römer er under ombygning. Blot en detalje.

Drikke

På menukortet fandt vi de fire forskellige juicer og valgte en med æble, ananas og mynte og en med æble, ingefær og passionsfrugt. Begge juicer var milde i smagen, og de enkelte elementer supplerede hinanden godt. Derudover blev der til brunchmenuen serveret en kop kaffe med mælk og en lille kande te.

Baren på Café Viggo

Stemning

Der er noget hyggeligt over Café Viggo. Tjenerne er velklædte, og der er godt med lys på caféen. Bordene er i forskellige størrelser og planer. Nogle er runde, andre firkantede, og også høje borde er at finde på caféen. Hvor vi sad, var lyden fin, men inde i caféen var akustikken lidt dårligere.

Indretningen på Café Viggo

Betjening

Der var fem tjenere på arbejde denne formiddag. Det virkede som en god bemanding. Vi oplevede i hvert fald ikke at vente på noget som helst. Tjenerne var velklædte, opmærksomme og naturlige. Vi mærkede kun betjeningen, når vi havde brug for noget.

Modtagelsen var venlig, og hurtigt fik vi menukort og lov til at bestille. Drikkevarerne blev straks serveret, og brunchen fik vi 20 minutter efter, den var bestilt.

Prisen

Vi betalte 400 kroner for to gange brunchmenu med tilhørende juice, en kop kaffe og en lille kande te. Ved at vælge menuerne sparede vi 26 kroner. Det er ikke i den billige ende, men vi er ved åen på en af in-caféerne.

Vurdering

Café Viggo er en moderne og stilfuld café. Det er ikke den største brunch, der serveres, men den er velsmagende og frisk. Der er ikke noget ligegyldigt på tallerkenen. Altså ingen spild. Alt har sin ret og passer sammen. Café Viggo adskiller sig fra andre caféer ved åen ved at have fokus på økologi, og at der kan tilkøbes sødt, hvis det ønskes. Betjeningen gør det godt og er venlige og opmærksomme på gæsterne.

 

Der er god stemning, og de forskellige borde og opstillingen af dem, sørger for, at der er mange pladser. De runde borde er for små, når to personer skal have plads til brunch, brødkurv, kaffe, te og juice. Til gengæld sidder du ved vinduet og kan se, hvad der sker ved åen. Er du ligeglad med det, kan du jo vælge et større bord i caféen.

 

Café Viggo skal have ros for af have fokus på økologi og for anretningen af brunchen, hvor de små glas sørger for, at elementerne ikke ligger oveni hinanden eller ser sjusket ud. Vi kommer gerne igen, og denne gang bliver det med tilkøb af det søde.

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

Cafe Viggo
Åboulevarden 52
8000 Aarhus C
Hjemmeside

 

Brunch om lørdagen fra klokken 9.30 – 13
Tapasbrunch alle hverdage kl. 10 – 13, søndage kl. 10 – 15

 

Åbningstider
Mandag – onsdag kl. 9.00 – 01.00
Torsdag kl. 9.00 – 02.00
Fredag kl. 9.00 – 03.00
Lørdag kl. 9.00 – 03.00
Søndag kl. 9.00 – 24.00

 

Torsdag – lørdag lukker køkkenet kl. 22.00
Søndag – onsdag lukker køkkenet kl. 21.00

 

Del:Share on Facebook34Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Én kommentar til “Café Viggo – brunch med fokus på økologi”

  1. Annette Hentrich Pedersen

    En brunch with bubbels for i alt kr. 459 kr. for 2 personer med fire selvvalgte retter til hver, en kop kaffe og et glas juice til hver. Her må man forvente at juicen er frisklavet af frugter som er friskpressede. At betale 50 kr for et glas juice lavet på koncentrat er uhørt. Ligeledes er det pinligt at croissanter er taget direkte ud fra fryseren. En præfabrikeret pandekage fra fryseren var heller ikke en oplevelse, man fremover gider invitere veninder på. Oplevelsen er alt i alt en skuffelse, og det kan ikke anbefales til venner og bekendte.

    Svar

Skriv et svar