Canblau – matcher de absolutte bedste Tapas Restauranter

Den spanske Tapas Restaurant ved Klostertorv overrasker igen. Det er helt tydeligt at Canblau er kommet for at blive, og ser oven i købet ud til at være i storform.

Vi var lige forbi til 6 retter og vil kvittere med en madanmeldelse. Maden bliver bedre og bedre på Canblau. Jeg synes de konstant udvikler sig. De skifter menukort hver 3. måned, men der er en del gengangere, heldigvis for det. Restauranter med så mange retter og med så relativ hurtig udskiftning af menukortet, vil der naturligt være meget udvikling.

Køkkenet ledes af den tidligere Michelin-kok Jimmy Holm, som ikke er kompromisskabende når det gælder mad. Tak for det, vi er mange der er dig taknemmelige for det. Det er afstressende at se Jimmy bevæge sig rundt i det åbne køkken, han har fuldstændig styr på hvad der skal ske, og hvem der gør hvad. Det hele går stille og rolig for sig, men ingen tvivl om at alt er planlagt til mindste detalje.

Byens Spiseguide.dk har noteret følgende punkter:

  • Gourmetmad i særklasse – Perfekt tilberedning
  • God størrelse på tapasretterne  og unik anretning
  • Oplagt delemad hvilket giver en social dimension
  • Blanding af stilfuldt, kosmopolitisk og unik indretning
  • Meget sød og kompetent servering – vi fik svar på alle spørgsmål
  • Afslappet stemning og god plads
  • Køkkenchefen er Michelin-kokken Jimmy Holm
  • Prisen for et godt måltid er mellem 250 og 500 kroner pr. person

Maden

Olivenolien der kommer fra Israel og smager ufatteligt godt. Jeg fik ikke at vide, hvad der gjorde lige netop den olie så speciel. Det er heldigvis standard med en lille skål på bordet som man selv kan hælde olivenolie op i, og dyppe brødet. Brødet er friskbagt og krydret.

Vi fik røget laks med en mild cremet ost, vodka og kapers. Laksen var mør og havde en kraftig smag, hvilket passende perfekt til den milde ost. Portionen havde en pæn størrelse og prisen var 88 kroner.

Foie Gras terrine med æble, vanilje og mandler til 98 kroner. Her har vi at gøre en af de bedre fois gras terriner jeg har smagt. Selv franske michelin-restauranter kan lære noget af den her. Køkkenet var på ingen måde fedtede med mængden.

Grillet oksemørbrad med trøffelmos, asparges og en kraftig sauce til. Kødet er så mørt det nærmest smelter på tungen. Trøffelsmagen i mosen er ikke alt for gennemtrængende, men det giver alligevel den eksklusive smag. Der er ikke sparet på kødet i forhold til det ”kun” er en let ret. Prisen er 118 kroner og det er den også værd.

Steak tartare med karamelløg og senneopsis. Det var en anderledes tatar, men i sin egen klasse. Den er på ingen måde som de klassiske rørte franske, men havde en meget kraftig kødsmag. Karamelløgene gav en sødme som var et godt mix til det rå kød. Prisen er 88 kroner.

Spanske oste med frutos secos(nødder) er et hit. Der er tre forskellige oste til 78 kroner. Nødderne som ligger i en sirupsagtig lage er en perfekte i ostene. I modsætning til franske oste er alle de oste vi har fået på Canblau relative milde i smagen.

Til sidst må vi anbefale Richies White chocolate cheesecake. En perfekt dessert, ikke for sød som ofte ses, men med afdæmpet smag. Alt i alt en god cheesecake.

Alt maden er utrolig velanrettet og appetitvækkende, og der er kælet ned til mindste detalje. Stor ros for det.

 

Vinen

Alt vin på Canblau sælges på glas og selvfølgelig på flasker. Det er oplagt at smage de forskellige spanske vine. Der er ingen tvivl om at det med at matche vin og mad er forbundet med en vis snobberi, elitisme og arrogance. Når det så er sagt, er der ingen tvivl om at det rigtige valg af vin kan øge nydelsen af et måltid. Jeg spørger altid hvad tjeneren kan anbefale, og spørger igen ind til, hvorfor lige netop den anbefaling til den ret. På Canblau har de et relativ beskeden vinkort, men de fire vine jeg har smagt, vil jeg klart påstå ingen af dem falder igennem. De har bredde og kan favne flere at retterne på engang, uden det går ud over nydelsen, tværtimod. Målet er at finde så gode spanske vine, at alle har en berettigelse, isæt når der er så mange retter. Det lykkedes for Canblau. Priserne for en flaske starter ved 248 kroner og den dyreste er 698 kroner.

 

Atmosfære

Stemingen på Canblau er hyggelig samtidig med der er noget stilfuldt og stort over stedet. Hver gang jeg er der kommer jeg til at tænke på tyrfægtning, Barcelona og det gode vejr. Akustikken er god, man kan sagtens holde arbejdsmøde helt ugeneret.

Betjeningen var utrolig opmærksom, venlig og dejlig informativ. Ingen tvivl om de ved hvad de snakker om og kan vinene og menuerne udenad. Jeg elsker denne lidt undertippet kvindelige tjenertype som bare stille og rolig forfører gæsterne med en viden om mad og vin. Det har vi oplevet et par gange på Canblau.

Jeg synes Canblau er i den absolutte topliga og er en god spiller i toppen af jysk gastronomi. Der er flere retter der virkelig udfordre smagsløgene, men fælles for dem alle er der er kræset for detaljen. Intet får lov til at være tilfældigt, alt er nøje afmålt og skarpt tilrettelagt. Jeg er virkelig overrasket over niveauet på Canblau. Det gode er man sagtens kan veksle mellem kolde og varme retter. Et måltid på Canblau kan gå hurtigt, men man kan også sidde der i timevis og spise retterne med større pause i mellem dem.

Priserne på Canblau er ikke billige, men hvis du regner madkvaliteten og den høje standard med, ja så er det lige før det er billigt. Der findes ikke mig bekendt andre Tapassteder på niveau i Danmark, undskyld København, men det er sandt.

Det er nok en god idé at bestille bord, hvis du vil være helt sikker på at få mad på Canblau. Vi har allerede booket bord til to måltider på Canblau under festugen i år. Dog er der sjældent fyldt ud til frokost.

 

Canblau Tapas Bar
Klosterport 2
8000 Aarhus C
Telefon 86 88 88 19
Mail: info@canblau.dk
www.canblau.dk
 
Åbningstider
 
Søndag til torsdag fra 12.00 – 21.30
Fredag til lørdag fra 12.00 – 22.00
 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar