Casa Mia på Trøjborg – Italiensk for begyndere?

Bestemt ikke!

Casa Mia på Trøjborg er en af Aarhus’ ældste italienske pizzariaer, og de mange års erfaringer har givet pote. Stedet har ry for at lave autentiske pizzaer, og konklusionen efter besøget på Casa Mia er, at de så absolut laver gode pizzaer. Rigtig gode pizzaer endda og heldigvis langt fra de “fordanskede” pizzaer, vi kender fra pizzamanden på hjørnet. Casa Mia omtaler sig selv som værende pizzaria-restaurant, men lad mig slå fast, Casa Mia er et pizzaria og ikke en italiensk restaurant.

Casa Mia med varm velkomst

Tiden var inde til en god italiensk madoplevelse. Vi havde børnene med denne aften, og valget faldt derfor på Casa Mia på Trøjborg. Hér burde der være noget for alle mand. Med sine 29 år på Trøjborg, har Casa Mia stadig samme indehaver, Mauro Matruglia, som da det åbnede i 1988. “Stabil forretning med stabilt koncept. Igennem årene er det blevet kendt, som et af de bedste pizzeriaer i Danmark”, som der så fint står på deres hjemmeside. Vi var spændte på, om dette ville holde stik.

Vi ankom børnevenlig-tidligt, 17.30, til en tom, men meget stemningsfyldt restaurant med bl.a. sort/hvid billeder af gamle italienske skuespillere på væggene. Bag disken stod et veloplagt og smilende personale, og tog pænt imod os.

 

Varieret menukort, samt hurtig service

Menukortet bar præg af et stort og varieret udvalg af pizzaer, samt antipasti, lasagne og en hel del forskellige pastaretter. Til børnene var der 3 børneretter at vælge mellem.

Der var 2 vine på kortet, en husets hvid- og rødvin samt månedens vin. Jeg spurgte ind til, hvilken vin der var husets vin, og dette skulle der tjekkes op på i køkkenet, før svaret kunne falde. Godt nok forventede jeg ikke en sommelier eller et ualmindeligt bredt kendskab til vinen, men med 2 slags vin på kortet, så burde dette kunne læres udenad. Tjeneren var dog venlig og skyndte sig at finde svaret til os.

Pasta bolognese hos Casa Mia på Trøjborg - Aarhus Update

Vi bestilte alle 3 børneretter; Pasta Bolognese, lasagne og pizza med skinke og pepperoni.

Derudover bestilte vi; “sommerens nyhedspizza”, som bestod af broccoli, mozzarella og salsiccia – toppet med parmesan, den klassiske Pasta Carbonara, Tiramisu til dessert og husets rødvin. Tjeneren var hurtig til at tage imod vores bestilling, ligesom at maden kom hurtigt. 

Allerede da vi havde bestilt maden, havde vi fået selskab af andre spisende i restauranten, og der kom flere og flere, som aftenen skred frem. Takeaway var der dog fuld gang i, allerede da vi kom. En lind strøm af, hvad der lignede pizza-garvede godtfolk fra Aarhus, kom forbi for at hente pizzaer og lasagner.

 

Pizza med styr på bund og top

Pizzaerne var rigtig lækre. En spændende og anderledes oplevelse med broccoli, men det fungerede rigtig fint sammen med det mere krydrede salsiccia. Bundene sad lige i skabet, tynde og med sprød kant. Ligesom en pizzabund skal være, så fyldet kommer til sin ret. Derudover var der en rigtig god balance mellem ost og andet fyld på begge pizzaer. Oplevelsen er ellers ofte, at osten er den primære ingrediens på en pizza. Ost er dejligt, men når råvarerne ellers er lækre, er det rart, at de ikke er søbet ind i billig ost.

“Sommerens nyhedspizza” hos Casa Mia på Trøjborg

Om de kandiderer til Danmarks bedste pizzaer, som skrevet på hjemmesiden, skal jeg lade være usagt. Til det er mit pizzakendskab uden for Aarhus lidt for begrænset, men de ligger bestemt i toppen på den aarhusianske pizzascene, hvilket også i sig selv er en stor bedrift.

 

Overraskende indspark

Midt i pizzaidyllen jublede ungerne over lasagnen, som var aftenens helt store positive oplevelse. Forventningerne til pizzaerne var høje allerede inden besøget, men lasagnen tog kegler, hvilket egentlig var lidt uventet. Den var utrolig velsmagende, igen med den rette balance og konsistens. Opskriften var klassisk italiensk med oksekød og bechamelsovs, dog uden at der overdoseres med kød, som vi danskere ellers har for vane.

Til dessert faldt valget på den klassisk, italienske dessert Tiramisu, hvilket næsten er en selvfølge, da det vel nærmest betegnes som blasfemi, at besøge et italiensk spisested, uden at bestille Tiramisu til dessert. Tiramisu kan laves og fortolkes på mange måder, men denne sad lige i skabet. Igen en magnifique balance mellem kaffe, amaretto og mascarpone, som gjorde smagsoplevelsen uovertruffen.

Tiramisu til dessert hos Casa Mia på Trøjborg

Men…

Aftenens skuffelser var Pasta Carbonara, Bolognese og husets vin. Pasta Bolognese var egentlig fin, men på ingen måde over det niveau, som kan laves i de fleste køkkener derhjemme.

Pasta Carbonara hos Casa Mia på Trøjborg

Pasta Carbonaraen var kedelig og manglede autentisk præg. Der var rigtig meget pasta og for lidt panchetta, hvilket gjorde den tung at komme igennem. Det ville klæde den at få skåret ned på mængden af pasta, samt at gøre hele retten mere luftig. Der manglende ekstra parmesan på bordene, hvilket egentlig havde gjort godt til alle retterne.

 

Husets vin, en siciliansk Nero D’ Avola var serveret med en temperatur på mere end stuevarm. Den kom ikke til sin ret. Til gengæld var den ikke særlig dyr, så forventningerne var ikke skyhøje. Det ville dog være skønt, hvis den havde været tempereret.

Betjeningen havde også et par huller. Efter en del venten måtte jeg bestille desserten ved disken, og hverken før eller efter desserten blev serveret, blev den beskidte service fra hovedretterne båret ud.

 

Vores mening

Casa Mia er bestemt et besøg værd. De mindre gode oplevelser blev heldigvis opvejet af de bedre og mere velsmagende af slagsen, og dertil kom prisniveauet, som bestemt ikke var skræmmende. Vi spiste for 657 kroner, 2 voksne og 3 børn inklusiv en flaske vin, sodavand og en dessert, hvilket må siges at være en rigtig fin pris. Trods alt en anbefaling herfra!

 

Casa Mia

Tordenskjoldsgade 12
8200 Aarhus N
Tlf: +45 86 16 66 88

 

 

   

 

 

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

Skriv et svar