Castenskiold – en madklub der kan lave mad

Vi fik en positiv overraskelse af de store. Normalt er en madklub et sted, hvor amatørkokke kan mødes og lave mad. Det er vel sådan, at de fleste af os husker en madklub. Men på Castenskiold er det professionelle kokke, som i den grad ved, hvad de har med at gøre – befriende og trygt. Konceptet er, at man kan komme en helt gruppe og spise i mere eller mindre lukkede eller afgrænsede områder på Castenskiold. Men uanset om du kun er dig selv, eller et par er der altid plads til dig. Vi har, på det seneste, spist et par gange på Castenskiold, og må erkende at man i den grad for value for money.

Castenskiold ved åen i Århus

Tilbage på sporet

Hold op, et flot menukort vi så. Men hvad er det egentligt for en køkkentype, man møder på Castenskiold? Det tætteste, vi kommer, er nok et gourmet-brasserie – og hvad er så det. Et brasserie, som vi kender det i Frankrig, men hvor maden ikke kun er fransk. Vi mener, at Castenskiold ligger i gourmetsegmentet, da maden er gennemført, solid, velsmagende og hvor nytænkning, kvalitet og de lokale råvarer spiller en afgørende rolle. Køkkenchefen på Castenskiold hedder Christoffer Norton og har en fortid på Molskroen, både under Wassim Hallal og Tommy Friis. Så vi vidste, allerede inden vi besøgte Castenskiold, at maden nok havde et højt grundniveau – hvilket vores besøg også bekræftede.

Fornuftige priser

Priserne ligger til gengæld i bunden når vi taler om gourmet. Menuen, som bærer navnet, den hæderlige koster 300 kroner for tre retter og 450 kroner, hvis du vil have vinmenuen med. Dog serveres der som udgangspunkt altid en cocktail til desserten. Hvis du vil have den store tur, så er det menuen, den adelige, som koster 900 kroner inklusiv vinmenu.

Opgør med nachos og caféburgeren

Alle, der kender bare det mindste til Århus å, vil vide, at der ligger mange caféer der. De fleste af de gængse caféretter er på menukortet, sådan var det også på Castenskiold, engang for længe siden. Sådan er det ikke længere. Man har gjort op med menukortet. De er for længst begravet på Castenskiold. Nu er det mad på et helt andet niveau, man ser – og pudsigt nok er priserne ikke højere end på caféerne.

Menutavlen på Castenskiold

Den hæderlige – byens bedste value for money

Vi har spist “den hæderlige” med tilhørende vin til. Det var en ubetinget succes, som kan anbefales – der var meget for pengene. De var ikke fedtede med deres genopfyldning i glasset, og portionerne var pænt store, så alle blev mætte. Men det er nu ikke den, vi vil anmelde, men fire retter fra Castenskiolds a la carte kort, som i øvrigt altid er udstyret med 20 retter. Intet mindre. Mange af a la carte retterne indgår i de to menuer. Den hæderlige på Castenskiold_

Madpandekage med jomfruhummer

Første forret var lyngrillet jomfruhummertatar i pandekage af surdej. Ovenpå pandekagen så vi en frisk og tæt skov af karse – flot og simpelt anrettet. Vi fik, fra en lille kobberkasserolle, en koncentreret blåmuslingesauce. Perfekt til den søde jomfruhummer. Prisen var 125 kroner.

Pandekage med jomfruhummer på Castenskiold

Carpaccio af rib eye

Anden forret var en ganske smuk servering – og allerede en klassiker. Rib eye som carpaccio med salat, croutoner, urter og en bakskuldsmayo. Prisen var 120 kroner. Osten som var fint revet hen over salaten, var en mild Comte. Fyldet med de friske urter og salaten var en ren grøn smagsopvisning. Smukt. En pæn stor portion som vi håber får en lang levetid på menukortet.

Carpaccio af rib eye på Castenskiold ved åen i Århus

Grillkølle

Køkkenchef, Christoffer Nortons stil minder, ikke overraskende, om Molskroens med sit fokus på velsmag i perfekt balance, og var vi i tvivl, slog næste ret det fast med en kølle. Hovedretten var en grillkølle af svin, løg og karse. Enkelt og med fokus på kød. Over retten kom der rigeligt, med nok den mest fantastiske vinaigrette jeg har smagt længe. Den var lavet på sprød tørret skinke, som var hakket og stegt sprød og derefter tilsat godt med urter og brunet i smør. Prisen var 145 kroner. Meget billigt, når vi ser på, hvilket niveau retten er på.

Grillkølle på Castenskiold ved åen i Århus

Hybenrose og brombær

Danske brombær med cremefraiche og hybenost til 90 kroner. Her fornemmer vi også meget klart, vi er blandt de bedre spisesteder. Den måde man sammensætter smag og ingredienser på, fortæller om køkkenets dygtighed. De store og søde brombær var smukke og smagte af dansk sommer, uden tvivl, men det var vaniljen, hybenrosen og cremefraichen, jeg husker. Det var i den grad til gourmetkogebogen.

Danske brombær med cremefraiche og hybenost på Castenskiold

Ingen portvin til desserten

Da Castenskiold også er en natklub, med speciale i cocktails, og med professionelle bartendere er det oplagt at servere cocktails til desserten. Nu er der jo skiftende desserter på menukortet, så det er bartenderens opgave at lave en matchende cocktail. Vi fik en Raspberrytin med et twist af ingefær. Nyt og anderledes, men i den grad både god og spændende. Der var et mix af vodka, ingefær, hindbær, limejuice og tranebær i. Sådan. Den friske frugtsmag gjorde det godt, og kan fint passe til rigtig mange desserter. Det skal dog siges, af man godt kan få et glas dessertvin, hvis man ønsker det. Vinkortet er i øvrigt pænt stort. Der er noget for enhver pengepung. Vi valgte at købe en flaske vin fra kortet denne aften, vi var der, så derfor har vi ikke anmeldt vinmenuen i denne anmeldelse.

Raspberries Martini på Castenskiold

Masser af plads og komfort

Rammerne er stadig de samme som hidtil. Dog er der kommet nye borde og stole. Du kender det nok. En af de dage hvor man ikke gider sidde som sild i en tønde på en restaurant. Det har Castenskiold gjort op med. Du undgår at nabobordet følger med i alt, hvad I taler om. Her er store borde, med plads. Både til mad og vin. Man kan sidde der længe, da stolene også er i den bedre ende.

Madklubben Castenskiold ved åen i Aarhus

Lokaler er til håndbog for arkitekter

Der er noget råt, stort, stilfuldt og smukt over Castenskiold. Lokalerne er vel nogle af de flotteste langs åen. Det oser af god stil og storbystemning. Læg så oveni, at de kan lave mad, har god komfort, er en natklub og har ansat en jordnær og usnobbet betjening. Det lyder som opskriften på en succes. Castenskiold er i hvert fald godt besøgt, og mit bud er, det bliver endnu mere, når man finder ud af, hvor god mad man kan spise på Castenskiold. Selve indretningen er yderst smagfuld, uden af være prangende. De store tunge gardiner, rå vægge, baren, det meget høje loft, de eksklusive lamper og vinskabe er med til at sætte den arkitektoniske overlægger højt.

Ud mod åen på Castenskiold_

Nærværende betjening

I restauranten er det Bettina Nielsen, som har ansvaret. Hun har ligeledes en fortid på Molskroen og ved, hvad rigtig god og nærværende service er. Det ses meget hurtigt. Man venter ikke ret lang tid på Castenskiold, inden der står en tjener. Bare det, at man ikke skal kalde på en tjener eller vente på en, gør, at man ret hurtig er klar over, det er et helt andet serviceniveau, end det man nogle gange ser ved åen. Vores oplevelser, de to gange vi senest har besøgt Castenskiold, er til topkarakter. Intet snobberi, helt nede på jorden og med en generel tilstedeværelse. Det gælder for alle – også dem der sidder og spiser ved bordene udenfor. Den aften vi var fordi, midt i Skanderborg festivallen, var der godt 50 spisende gæster. Ganske pænt.

Baren på Castenskiold_

Tre dage med fuld fart

Måske kan du undre dig over, at en så centralt beliggende restaurant kun har åbent tre dage om ugen. Umiddelbart lyder en tredages arbejdsuge ikke af ret meget. (Det gjorde vi også.) Svaret er, at man torsdag, fredag og lørdag yder alt, hvad man kan. Fra klokken 12 middag til meget sent om natten. Castenskiold har valgt at køre med udelukkende fastansatte, både i køkkenet og i restauranten. Det sikre en stabilitet og et teamwork, som er helt unik. Vi fornemmer flere gange, at personalet kender hinanden godt og ved, hvad der skal ske. Vi venter heller ikke lang tid på en tjener. De er opmærksomme og har styr på bestillingerne. På intet tidspunkt manglede vi noget. Så på personalesiden har Castenskiold også gjort op med alle de mange unge løsansættelser, som en del af branchen er kendt for.

Budcyklen på Castenskiold

Value for money

Ja, det mener vi. Lige for tiden vil vi mene, at du på Castenskiold i den grad får smæk for skillingen. Det er god og spændende mad, der er på tallerknerne. Du vil helt sikker observere, der er tænkt godt og grundigt over tingene. Byens Spiseguide vil anbefale Castenskiold, som er kommet stærkt igen efter et ejerskifte. De holder et højt grundniveau, og har med deres køkken bevist en flot stabilitet. Ros for det. Som alle sidste bonusinfo, kan vi oplyse, at man skal være mindst 23 år om lørdagen for at komme ind, når natklubben åbner ved 23 tiden. Dog er denne aldersgrænse sat ned til 21 år om fredagen. Gæsterne var fra  25 år og opefter, med en overvægt at gæster i 30’erne og 40’erne.

Castenskiold

Åboulevarden 32
8000 Aarhus C
Telefon + 45 86 18 90 90
Mail: mail@castenskiold.net
www.castenskiold.net

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

9 kommentarer til “Castenskiold – en madklub der kan lave mad”

  1. Philip Berg

    Det ser godt ud. Enig med jer i at Castenskiold er anderledes end de mange kønsløse caféer ved åen. Jeg kommer der af og til og kan også anbefale maden.

    Svar
  2. Camilla

    Flot anmeldelse. Det er faktisk dejligt med noget plads ved bordene, noget mange restauranter glemmer. Det vil være oplagt med en middag på Castenskiold mens vejret er godt og man kan sidde ude. Dejligt der er nogen der gør op med kedelige turistcaféer ved åen, og laver noget andet mad og et andre koncept. Ros for det!

    Svar
  3. William

    Stedet er blevet et rigtigt fint sted! Absolut et af de bedste langs åen.

    Super betjening, men hvad ligner det at en af tjenerne havde shorts ind under sit forklæde her for nogle uger siden!?! Det er bare no go, på sådan et fint sted, som det er blevet! Desuden må man gerne præsentere vinen for gæsten, og hæld det op i glasset, i stedet for bare at stille det på bordet. Bare et par hints fremover. For i gør det jo super, bl.a kan jeg lide at i ved en af retterne kommer ud til gæsten, og lige kører saucen rundt på tallerken! Virkelig imponerende. Som sagt super fint sted, der varmt kan anbefales.

    Svar
  4. Tommy

    Godt gået drenge og piger. Flot anmeldelse og flotte retter. Held og lykke til jer alle:)

    Svar
  5. Mette Christensen

    Det ser godt ud. Tak for tippet. Klart et oplagt spisested med de priser:)

    Svar
  6. Kathrine Christensen

    Hej med jer. Stor ros til jeres guide. Jeg bruger den mere og mere. Dog har jeg et stort ønske, som jeg er sikker på jeg ikke er alene om. Kan I ikke sætte åbningstider på jeres anmeldelser. Nu havde jeg lige set mig varm på Castenskiold, men kan ikke finde deres åbningstider. Dog kan jeg læse de kun har åben tre dage om ugen, men hvornår åbner de og hvornår lukker de?
    Det ville også være rart, hvis man kunne søge på de restauranter der har åbent søndag eller mandag, bare for at nævne et par eksempler. Det er blot et ønske, for I gør det godt. Men jeg skal snart på Castenskiold, når jeg finder deres åbningstider. God søndag til jer. Kh Kathrine

    Svar
    • Redaktionen

      Hej igen
      Vi arbejder på højtryk for at lave en så brugervenligguide til Aarhus som muligt. Alle dem vi anbefaler kommer til at stå med åbningstider, priser og men en billedprofil på sitet. Så vi lytter til vores læsere:)

      Svar
  7. Redaktionen

    Hej Kathrine

    Tak for din ros. Du har ret i, at åbningstider er en mangle på vores guide. Vi er i gang med at få lavet et helt nyt og mere brugervenligt site. Og der kommer åbningstider på alle de spisesteder, som vi anbefaler – også Castenskiold. Så om en tre – fire uger kan du søge på både søndagsåbnet, åbningstider, gader og kvarterer mv. i byen. Dog har vi ikke alle spisesteder med, men kun dem vi kan anbefale til andre. Flere tror denne her guide er kommenciel, men det er den ikke. Vi laver det hele i vores fritid, og bruger en stor bunke penge på guiden, så derfor er vi ikke så hurtige som et professionelt medier der har indtægter. Men vi mener faktisk vi er mere troværdige og seriøse, da vi spise ud mindst 25 gange om måneden.

    Vi vil bruge lidt mere tid på guiden i efteråret, primært fordi vi nærmer os de 50.000 læsere pr. måned – og det forpligter, mener vi. Men ikke mindst er der mange gode spisesteder, som vi endnu ikke har anmeldt. Det vil vi. Du må også have en god søndag. Vh Jan

    Svar
  8. Lars Djernæs

    Jeg bakker op om fokus på hvad de forskellige restauranter kan, herunder køkken, prisniveau, åbningstider, beliggenhed og måske også køkkenchef mv. Det villaværnets cool hvis I lavede det!

    Svar

Skriv et svar