CLEMENS Gastro & Bar – stor og godt gemt!

I det sene forår åbnede en ny restaurant i Aarhus. Placeringen er på den “forkerte” side af åen. Det gør på ingen måde noget. Tværtimod er det et plus i min verden. Der er tale om en meget stor restaurant. Masser af luft og plads. Indretningen er smagfuld, og man sidder godt. Atmosfæren er fin. Man sidder ikke lårene af hinanden. Ved de fleste borde er der god luft omkring. Maden var rigtig god til prisen, og det er helt sikkert ikke sidste gang, vi skal spise der.

Restaurant - CLEMENS Gastro & Bar ved åen i Aarhus_

Ikke verdens mest hjertelige velkomst

Der var ikke mange mennesker, da vi kom. Men vi var også tidligt på den. Senere kom der mange gæster. Den kvindelige tjener sagde hej. Ikke noget med velkommen, hvad kan vi gøre for jer. Vi spurgte efter et bord. Vi ville gerne sidde ved vinduet, men selvom der var masser af plads i den store restaurant, måtte vi ikke det. Hvorfor fik vi ikke svar på. Hun pegede rundt, hvor vi kunne sidde, og hvor vi ikke måtte sidde. Ikke noget med at vise os et bord. Det bruger man ikke her. Vi fandt selv et bord. Der sad vi så i godt 10 minutter, inden en anden tjener kom ned. Hun var mere serviceminded og ikke mindst venlig og hjælpsom. Heldigvis fortsatte hun som vores tjener resten af aftenen. Og det blev en succes. Hun var utrolig venlig, serviceminded og behagelig.

Kød i skabet hos CLEMENS Gastro & Bar

Et menukort med tilkøb

Nogle restauranter vælger at køre med faste priser. Her er der også faste priser, men så er der et tillæg på de forskellige retter, hvis de koster mere end de retter, som indgår i menuerne. Fint nok. På den deal vi havde købt, kunne vi selv vælge mellem en forret, en hovedret og en dessert ud fra flere forskellige retter, der var på menukortet. Dog er der retter og sidedish, som kostede mere. Helt fair.

 

Forretterne var 4 sprøde hapsere. En med kylling, en med en kæmpe reje, en med tangsalat og en kinesisk wonton. Der var salat og tre forskellige slags dip til. En klar vinder. Ingen frituresmag. Sprød på den lækre måde. En rigtig delikat omgang. Vi måtte slippe 25 kroner mere for den her.

De fire sprøde på CLEMENS Gastro & Bar

Næste forret var en laksetatar rørt i rå æggeblommer og sennep. Der var snittede kapers og skalotteløg i den. Ved siden af en estragonmayo. Der var ingen brød til, hvilket vi savnede lidt. En flot servering, som var en del af menuen. Hvis du kan lide laks, så skal du gå ombord i den her.

Laksetatar på CLEMENS Gastro & Bar

Hovedretter i størrelse stor

Kødet var godt. Det overraskede os positivt. Der var frit valg på menukortet. Det var med i dealen. Vi havde slet ikke regnet med så meget og godt kød til den pris. Vi valgte lammeculotte og grillet striploin. Sidstnævnte går under husets bøf. 200 gram var standard, men for 75 kroner kunne man få 100 gram mere. Altså 300 gram. Den nappede vi, ikke fordi det var nødvendigt, men mere fordi prisen var så lav.

300 grams steak på CLEMENS Gastro & Bar

Lammet var langtidsstegt og helt utroligt mørt. Det samme var oksen, men den var grillet og ikke mør på samme måde. Men trods alt meget mør. Tilbehøret var fritter og ristede kartofler med hvidløg og rosmarin.

Lammeculotte på CLEMENS Gastro & Bar

Vi bestilte to saucer, en pebersauce og en hjemmerørt bearnaisesauce. De var ikke med i prisen, og da vi fik regningen, så vi, at de kostede 25 kroner stykket. Måske fair nok, men de burde have sagt det. På menukortet står der, at ekstra sidedish koster 25 kroner, men ikke at saucer gør. En detalje, men klar kommunikation til gæsterne er at foretrække.

Fritter på CLEMENS Gastro & Bar

Vi bestilte også cheery-tomatsalat med sherry vinaigre, rødløg og græskarkerner. Solmodne og lækre tomater. Hatten af, og klart en anbefaling som sidedish.

Mediumgrillet kød på CLEMENS Gastro & Bar

Desserterne

Valnøddemazarinkage med lakrids, kokossorbet og knas. Knasen bestod mest af nødder. Fin blød sorbet, men med overdreven meget kokossmag. Kagen virkede meget bastant. En creme a la guf til gammeldags isvafler var der også. I forhold til den anden dessert, tabte den her. Til prisen kunne vi heller ikke forlange mere.

Valnøddemazarinkage på CLEMENS Gastro & Bar

I den treretters menu var der trifli med æblekompot. Rød marengs. Flødeskum med vanilje og en meget kraftig smag af anis. Æblerne var bedst. De var godt syrlige. Portvinen sad lige i skabet til dem. Makronerne var helt friske, og de var ikke vædet med portvin. Bedste dessert, dog kun ud af to.

Trifli med æblekompot på CLEMENS Gastro & Bar

Det drak vi

Vinkortet er ikke stort. Men der er nogle gode dråber på. Mainstream vil jeg kalde det. Vi kendte stort set alle vinene på kortet. Ikke noget nyt, da det er Kjær & Sommerfeldt, som leverer vinen til Gastropubben.

 

Den hvide vin var Sancerre fra Jean Pabiot. 345 kroner for en flaske og 75 kroner for et glas. Sjovt nok var den pris ikke billig i vores verden. Selv om den næste kostede mere, fandt vi den bedre til prisen. En Chateauneuf du Pape fra Michel Chapoutier til 445 kroner for en flaske og 95 kroner for et glas. En fair pris. Begge vine var skænket op i glasset, da de blev serveret. Det er ikke særlig god stil, når man ikke skænker vinen op ved bordet. Vi så ikke flaskerne, men vinen var, som den skulle være.

 

Når der er portvin i en dessert, skal man næsten drikke portvin til den. Vi købte et glas Warre’s Otima 10 års Old Tawny. 65 kroner for et lille glas. Det var ikke pengene værd, og jeg syntes ikke, det passede til maden. En vintage port ville med garanti havde været bedre. Men der er kun en portvin på kortet, så der er grænser for, hvor meget spræl man kan lave.

Masser af plads på CLEMENS Gastro & Bar

Vurderingen og en klar anbefaling

Alt i alt en god oplevelse. Til prisen var vi mere end godt tilfredse. Vores regning løb op i 630 kroner, plus de 150 kroner for de gange Spotdeal. Så alt i alt kostede vores aften 930 kroner. Men det var udelukkende vores egen skyld. Vi kunne have sluppet med langt, langt mindre. De tre retter på dealen var mere end rigeligt til at blive mætte. Det var flot mad til prisen. Uden tvivl. At vi valgte at bruge godt 450 kroner på drikkevarer, var ikke restaurantens skyld. Men da maden var så billig, kunne vi ligeså godt give den lidt gas på drikkevarerne. Et bud er, at du med lethed kan nøjes med 200 til 250 kroner for tre retter, hvis du vælger nogle andre drikkevarer til.

 

Der er stadigvæk deals at købe, og det kan varmt anbefales. Tre retter koster kun 150 kroner på Spotdeal. Til prisen får du ikke meget mere og bedre lige for tiden. Også uden en deal er Clemens Gastropub et besøg værd.

 

Clemens Gastropub & Bar

Åboulevarden 25
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 20 10 22
Link til hjemmeside

 

Åbningstider:
Tirsdag – torsdag : 11:30 – 23:00
Fredag – lørdag : 11:30 – 03:00
Søndag – mandag : lukket

 

Del:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+0

2 kommentarer til “CLEMENS Gastro & Bar – stor og godt gemt!”

  1. Jakob

    Den hedder ikke gastropub men Clemens gastro & bar. Hvilket I burde prøve i weekend når baren har åbent…formidabel cocktailbar.

    Svar
  2. Magnus

    Jeg har været dernede og spise flere gange – det kan jeg godt anbefale!

    Også Baren – hvis man er til kvalitet og lækkerhed!!!

    Svar

Skriv et svar